2011. október 8., szombat

Száguldó remény - 38. rész (Befejező rész)

A szobámban pakolásztam a holmijaimat. Még mindig nehéz volt elhinnem, hogy Kimi volt olyan őrült, hogy vett egy házat és egy kocsit is, csak azért, hogy velünk lehessen. Ő is nagyon jól tudta, hogy nem fogok vele menni se Svájcba, se Finnországba. Velem szemben ő képes volt mindent feladni és elhagyni, hogy együtt lehessünk.

Ruthie egyelőre nem értette, hogy mit jelent a költözés, csak annyit tudott, hogy pakolni kell. Azóta elkezdte behordani az összes játékát a szobába. Néha csak ültem és néztem a gyönyörű arcát, és reménykedtem, hogy ugyanekkora átéléssel tudok majd a saját kisbabámra is nézni. Akkor is ezen merengtem, mikor David bejött hozzánk.

- Ki fog engem megvédeni és kivonni az anyai szigor alól?- ült le az ágyra mellém.

-Menni fog az neked egyedül is- mosolyogtam rá. - Főleg, ha a kicsi is megszületett. Nem lesz idejük miattad aggódni.

-Csak hiszed- tett arrébb néhány játékot, hogy még kényelmesebben elférjünk. - Akkor még jobban fog aggódni miattam.

-Akkor fogod magad és átsétálsz a szomszédba- jött be Kimster a kezében Ruth-tal. - Nálunk mindig lesz helyed, hiszen testvérek vagytok.

- Anyaaaaaaaa, mikoj költözüüüüüüünk? És hováááááááááá?- mászott az ölembe a kislány.

-Csak a másik oldalra megyünk, hogy ne legyünk messze- simogattam meg a fejét. - Úgyhogy bármikor jöhetünk ide.

-Jóóóóóóóóóóóó- bújt hozzám, ami nagyon jól esett.

*****

2011. november 19.
redbullracing.com:

Örömmel tudatjuk veletek a hírt, hogy Tommi Pärmäkoski (Sebastian edzője) az éjjel apai örömök elé nézett. A csapatunk kiszolgáló személyzetének egyik tagja adott életet a legkisebb Pärmäkoski-nak. A kisfiú a Marko nevet kapta szüleitől. A kicsi éjjel 2 óra 43 perckor látta meg a napvilágot 3749 grammal és 51 cm-rel. Megkértük Tommit, hogy mondjon néhány szót a kicsiről és az érzéseiről:
„Hihetetlen! Még mindig alig tudom felfogni, hogy ez az erős kisember az én fiam. Nagyon büszke vagyok rá és hálás vagyok Madisonnak, hogy megadta nekem a lehetőséget, hogy mellette lehessek a szülés alatt.”
Arra a kérdésre, hogy mi lesz a következő lépés, nevetve annyit mondott, hogy valószínűleg a szerelőkkel és a pilótákkal elmennek megünnepelni a kicsi születését. A büszke apuka pedig legjobb barátját, Sebastian Vettel-t kérte fel a keresztapai feladatokra. Az egész csapat nevében gratulálunk!

*****

2012. április. 21.
Helsinki Times – Kimi Räikkönen megnősül?

A 2007-es Forma-1-es világbajnok Jégember újra boldog párkapcsolatban él. Sokak számára meglepő volt már az a bejelentés is, hogy komoly kapcsolata van egy kétgyermekes édesanyával. Bennfentesek tudni vélik, hogy a repülő finn eljegyezte kedvesét. A 32 éves versenyző már túl van egy házasságon. 6 év után, 2010 nyarán vált el feleségétől, Jenni Dahlmann-tól, aki azóta már megtalálta a boldogságot egy francia bankár oldalán. Úgy tűnik, hogy Räikkönen sem marad le sokáig tőle, hiszen hamarosan újra beköthetik a fejét. De vajon meddig?

*****

2012. december 6.
formula1.com – Q & A: Sebastian Vettel

Q: 3 év, 3 világbajnoki cím. Milyen érzés?
Sebastian Vettel: Elképesztő. Még mindig alig tudom elhinni, hogy elértem ezt.

Q: Hogyan ünnepeltél?
SV: Futam után azonnal a csapattal. Nem is tudtam volna menekülni előlük. (nevet) Másnap visszarepültünk Ausztriába, hogy megköszönhessük a Red Bull dolgozóinak a munkáját. Utána Milton Keynes és a gyár volt a célállomás, ahol egy 3 napos világbajnoki partit tartottunk minden dolgozónak. Azóta pihenek.

Q: Mik a terveid az elkövetkezendő néhány hétre?
SV: Az edzőm, Tommi január második hetéig adott nekem pihenőt. Addig minden időmet a családommal szándékozom tölteni. Az időnk egy részét a szüleimnél fogjuk tölteni a feleségemmel (Mia Vettel-re utal, akit még 2011 nyarán vett el teljes titokban – szerk.), a másik részét pedig Angliában Kimiéknél vagy Brittánál, a sajtósomnál. Sok dolgot be kell pótolnom, hiszen a keresztfiam már 1 éves.

Q: 25 évesen te vagy minden idők egyik legsikeresebb pilótája. Milyen ez az ember a magánéletben?
SV: Békés és családcentrikus. Annyi időt akarok a szeretteimmel tölteni, amennyit csak lehet. Szeretek hétköznapi emberként hétköznapi dolgokat csinálni. Gyakran megtörtént már az is, hogy én cseréltem ki a keresztfiam pelenkáját. El sem hinnétek, igaz? (nevet)

Q: Hogyan fog zajlani a felkészülésed a következő szezonra?
SV: Először elmegyünk Finnországba, egy táborba, ahol minden évben ott vagyunk Tommival. Utána jönnek az edzések és a szimulátor használata. Bízom a csapatban és abban, hogy ismételten egy tökéletes autót raknak össze. Még mindig motiváltak vagyunk, nem veszítettünk semmit a nyerni akarásunkból. A tesztek alatt lehet majd látni, hogy merre haladunk a fejlesztésekkel, és akkor derülnek ki, hogy mik lesznek az erősségeink. Ez egy nagyon nehéz és szoros év volt mindenki számára. Ideje, hogy pihenjünk!

*****

2013. január 25.
wrc.com – Rövidhír: Räikkönen abbahagyja

Kimi Räikkönen menedzserei, Steve és David Robertson bejelentették, a pilóta befejezi pályafutását.
Steve Robertson: „Kimi abbahagyja az aktív versenyzést. Úgy érzi, hogy már komolyabb dolgokkal kell foglalkoznia az életében. Jelenleg első helyen a kedvese és a két közösen nevelt kicsi áll. Szeretne tökéletes társ és apa lenni, ebbe pedig szerinte nem fér bele az állandó utazás és a versenyek. Köszöni a rajongói támogatását és ígéri, láthatják még őt versenyezni.”

*****

2013. június 18.
Hymy – Madison Hopes: Szeretjük egymást és nekünk ennyi elég!

Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy elfogadta a felkérésemet Madison Hopes, a 2007-es Forma-1-es világbajnok Kimi Räikkönen kedves és vállalta, hogy mindenről őszintén válaszol nekem. Egyetlen kikötése volt: az interjút az otthonukban, Milton Keynes-ben ejtsük meg.

"A SZÓRAKOZTATÓ FLÖRTÖLÉSEKBEN AZÉRT MINDIG BENNE VOLTAM"
-Madison, köszönöm, hogy elfogadta a kérésünket!
Madison Hopes: Ideje, hogy valakinek nyilatkozzam. Addig nem lesz nyugtunk, amíg nem mondunk magunkról valamit.
-Valószínűleg igaza van. Mesélne nekünk arról, hogy miképpen ismerte meg Kimit?
Madison: 2006-tól kezdve dolgoztam a Ferrari kiszolgáló csapatában. Ott ismerkedtünk meg mi ketten. Sokáig a nevem sem tudta, csak köszönt, ahogy illik. Majd 2008-ban, Belgiumban volt egy kisebb összetűzésünk, ami után ő kért tőlem bocsánatot. Akkor lettünk barátok.
-Már akkor érzett valamit iránta?
Madison: Csak barátok voltunk. El sem tudtam képzelni, hogy ő és én komolyan egy párt alkossunk. Tulajdonképpen nem is gondoltam ilyenre, mert tudtam, hogy nős. A szórakoztató flörtölésekben azért mindig benne voltam. Akkor még azt hittem, hogy ezek csak a körülöttünk lévőknek szólnak.
-Jól gondolom, hogy ebben tévedett?
Madison: Igen – mosolyodik el. - Később bevallotta, hogy ő már akkor mindent komolyan gondolt. Az ő szeme hamarabb megakadt rajtam, mint az enyém rajta. De nem lehetett folytatása a dolognak, mert a Red Bull-hoz szerződtem, amint kiderült, hogy otthagyja a csapatot és a Száguldó Cirkuszt is.

"VÉLETLENNEK KÖSZÖNHETTÜK, HOGY ÚJRA ÖSSZEFUTOTTUNK"
-Évekig nem dolgoztak együtt és nem is találkoztak?
Madison: Így történt minden. Én egészen 2011 márciusáig a gyárban dolgoztam, ő pedig rallyzott és nem jött erre. Persze, követtem az eseményeket és az eredményeit, de soha nem beszéltünk. Eltávolodtunk egymástól és egy véletlennek köszönhettük, hogy újra összefutottunk.
-Mi volt ez a véletlen?
Madison: A Kínai Nagydíj után Svájcba repültem az akkori kedvesemmel, Tommival, aki Sebastian Vettel edzője. A fiúk szerveztek egy vacsorát, ahová Kimi is eljött a kedvesével. Az volt az első alkalom, hogy úgy éreztem, másképpen tekint rám.
-Mégsem jöttek össze azonnal...
Madison: Az egész egy kalandnak indult Monaco-ban. Én összevesztem Tommival és Kimi karjaiban kötöttem ki. Vele töltöttem az éjszakát, és sajnos Tommi is más nővel bújt ágyba. Másnap szakítottunk, rá pár napra pedig kiderült, hogy terhes vagyok. Akkor úgy éreztem, hogy összeomlik az életem.
-Ma mégis itt van és boldog.
Madison: A legtöbbet Miának köszönhetem, aki a mai napig a legjobb barátnőm és minden fontos pillanatban mellettem van. Ő biztatott arra is, hogy adjak egy esélyt Kiminek. Ő látta, hogy működhet ez a kapcsolat közöttünk, és azt is látta, hogy magamnak sem vagyok hajlandó bevallani, hogy szeretem ezt a lökött finnt. Szerencsére észhez térített.

"SZERETJÜK EGYMÁST ÉS NEKÜNK ENNYI ELÉG!"
-Sosem okozott problémát, hogy egyik kisgyermek sem a Jégember vér szerinti csemetéje?
Madison: Az elején nagyon féltem ettől. Ruth a nevelt lányom, akit maga Kimi hozott el hozzánk. Már akkor látszott, hogy szereti a kislányt és szívesen tölti vele az idejét. Mikor összejöttünk, akkor már várandós voltam Marko-val. Az egész időszakot idegesen vészeltem át, mert nem tudtam, hogy mikor fog Kimi kiborulni amiatt, hogy nem az ő fiát hordom a szívem alatt. De ez nem történt meg és ő is mellettem volt a szülés alatt. Azóta is imádja a kicsiket.
-Milyen a kapcsolat az előző kedvese és a mostani között?
Madison: Az első néhány hétben puskaporos volt a hangulat, amikor ők ketten egy légtérbe kerültek. A kérésemre hajlandóak voltak leülni és megbeszélni a dolgokat. Akkor Tommi megértette, hogy Kiminek egy másodpercig sem volt az a célja, hogy a gyerekeket elvegye tőle. Így most a két kicsi abban a szerencsés helyzetben van, hogy két apuka kényezteti el őket.
-Néhány héttel ezelőtt jelentették be, hogy úton van a harmadik kicsi. Hogyan fogadta ezt a hírt a környezete?
Madison: Mindenki másképpen. Az édesanyám nagyon örült, hiszen mióta megszületett Sophie, a kishúgom, mindene, hogy babázzon. Gyakran töltjük együtt a napokat és szerinte csak még jobb lesz, ha megszületik a pici. Az öcsém és a felesége szintén nagyon örültek, mivel néhány nap eltéréssel derült ki a kicsik érkezése, így mindenben tudok nekik segíteni. Kimi első reakciója a teljes döbbenet volt, utána pedig aggódni kezdett, hogy túlságosan megterhelő lesz számomra a 3 kicsi. Viszont mikorra megszületik az első közös babánk, Ruthie már betölti a 4-et és Marko is 2 lesz. Sokat beszélgettünk és azóta a néhány centivel a Föld felett lebeg.
-Már csak egy kérdésem lenne. A mai napig folynak a találgatások, hogy milyen kapcsolat is van Önök között. Megosztaná ezt velünk?
Madison: Mindig jókat derülünk a találgatásokon. Igen, az igaz, hogy feleségül kért, de az esküvőt nem tartottuk meg. Neki nincsenek túl jó tapasztalatai a házasságról, én pedig nem ragaszkodom minden áron egy papírhoz. Szeretjük egymást és nekünk ennyi elég!

Emma Nurminen

*****

2013. október 18.
Daily Mirror – rövidhírek – Räikkönen-baba született

Október 17-én, délután 4óra 32 perckor megszületett Lily Anette Räikkönen! A 34 éves Kimi Räikkönen igazi születésnapi meglepetést kapott menyasszonyától, Madison-tól a kislány személyében. A baba 3921 grammal és 49 cm-rel jött a világra. A pár barátai szerint a kicsi nagyon hasonlít az édesanyjára. Sok boldogságot kívánunk!

*****

2014. április 12.
BBC News – déli híradó

Halálos gázolás történt Milton Keynes belterületén. Egy, a járdán szabályosan közlekedő, 30 éves, 3 gyerekes anyukát ütött el az a gépkocsi-vezető, aki a tilos jelzés ellenére, a megengedett sebességnél jóval gyorsabban hajtott át a kereszteződésen. A nőhöz azonnal mentőt hívtak a szemtanúk, de a kórházba szállítás közben életét vesztette a hatalmas vérveszteség és a belső vérzések miatt. Többen tudni vélik, hogy a szerencsétlenül járt édesanya Kimi Räikkönen menyasszonya volt. Ezt a tényt sem a hatóságok, sem pedig az érintett család nem erősítette meg.

*****

2014. április 18.
Sanghaj, Kína, Forma-1, 1. szabadedzés, BBC

Martin Brundle: A szabadedzés alatt velünk tart a Red Bull Racing-től Jonathan Wheatley. Jonathan, elmondanád nekünk a fekete szalagok történetét?
Jonathan Wheatley: Sajnálatos módon a múlt héten elhunyt a kiszolgáló csapatunk egyik tagja, Madison Hopes. Mindenkit nagyon megrázott a baleset és az ő emléke előtt tisztelgünk mindannyian fekete karszalagokkal. Továbbá Sebastian engedélyt kapott, hogy fekete overálban versenyezhessen, valamint a sisakja is a lányról készült fényképekkel van díszítve. Az évad alig kezdődött el, de kijelentette, hogy nem lesz olyan pillanat, amikor ne jelenne meg a lány valamilyen formában a sisakján. Valamint a két szabadedzés között az autóinkra is felkerül a csapat búcsúüzenete. Ha nyerünk, akkor azt Madisonnak fogjuk ajánlani. És mindenben segítünk a családjának, amiben csak tudunk.

*****

2014. november 5.
Turun Sanomat – Első alkalommal a nyilvánosság előtt

Tegnap délután tartottak a Red Bull Racing Milton Keynes-i gyárának udvarán a Madison Hopes Alapítvány fél éves alapító évfordulójának emlékére egy grillpartit. Az alapítvány olyan családokat segít, amelyek balesetben elvesztették valamelyik szülőjüket. Az alapítványt Kimi Räikkönen (35), Sebastian Vettel és a Red Bull Racing Forma-1-es csapata alapította a fiatalon elhunyt nő születésnapján. Ezen a rendezvényen jelent meg a Jégember is először a nyilvánosság előtt kedvese elvesztése óta. Vele volt a fiatal anya örökbefogadott lánya, Ruth (5), a Tommi Pärmäkoskival közös kisfia, Marko (3) és a közös kislányuk Lily (1) is. Nem nyilatkozott senkinek, csak a gyerekekkel és a családjával foglalkozott. Sokan mondják, hogy az eleve nem bőbeszédű férfi csak még csendesebb és még magába zárkózóbb lett. Mint magánember, én is beszélhettem vele néhány szót, és igazat kell adnom azoknak, akik megfogalmazták ezt az állítást. Egy dolog azonban biztos: Kimi Räikkönen sosem fog megszűnni szeretni a nőt, akit az élet elvett tőle.

Heikki Kulta

5 megjegyzés:

  1. Szia Móni!

    Úristen a laptopom billentyűzetéből csavarni lehet a vizet, én még mindig sírok. Fantasztikus rész lett, szomorú, de gyönyörű. Méltó befejezése lett a történetnek. Csodálatra méltó, tehetséges ember vagy. Nagyon szépen köszönöm neked, hogy megörvendeztetsz minket, hogy napról napra ilyen- szavakkal elmondhatatlan- történeteket adsz nekünk. Még egyszer köszönöm, h olvashattam.

    Sok-sok puszi,
    Dóra

    ui.: Továbbra is várom az érzelem dús és lélegzetelállító történeteid ♥

    VálaszTörlés
  2. Csatlakozom Dórához!!
    Ez valami ...áhh nem is tudom elmondani!!!!Már folytak a könnyeim is!!!Azért sajnálom hogy így lett vége a történetnek,de ez volt az egyik kedvencem!!Nagyon tehetséges vagy és csak az az egy dolog vígasztal,hogy van másik történeted is!!:))

    VálaszTörlés
  3. Imádom az írásaidat. Olyan szomorú véget tudsz írni egy torténetnek. Nagyon várom a kovetkezot. Viki

    ui.: eddig is olvastam, csak nincs idom mindig komit írni. :)

    VálaszTörlés
  4. Húúú.. azt hiszem az előttem szólók mindent elmondtak, ami csak eszembe jutott, bár még nem nagyon tudok gondolkodni a történet elolvasása után.. Hihetetlenül boldog,azután mégis szomorú vég.. Szegény Kimi..
    Nagyon tehetséges vagy, imádom olvasni az írásaidat! Csak így tovább, gratulálok:)

    VálaszTörlés
  5. Nemnemnemnemnemnemnem,én ezt nem akarom!:(
    Mindent összevetve ezt a történetet szerettem a legjobban és most vége.:(
    Minden olyan szépen alakult, a picik, Maddie és Kimi kapcsolata, meg úgy egyáltalán minden és akkor Maddie-t elütik. Ez igazságtalan!:(
    Azt hiszem ez az a pont, ahol még szépen le tudom állítani magam. Mónim szépen megírtad, ebben egy pillanatra sincs hiba nem azért nyafogok csak annyira sajnálom. :(
    Még sok ilyen szépet szeretnék látni Tőled, mert Neked meg van hozzá a tehetséged, hogy ezt csináld!:)

    Puszi, Dorka

    VálaszTörlés