2011. október 24., hétfő

Nem így terveztem - 27. rész

Sziasztok! Miért lesz megint egyre kevesebb komment? :( Mindegy, ezen változtatok most. Mit szólnátok ahhoz, hogy ha összegyűlne 10, minimum 5 soros komment (ami nem csak arról szól, hogy mennyire jó és mennyire várjátok a folytatást, stb.), akkor csütörtökön délután 4 óra magasságában egyszerre 3 fejezetet raknék fel? Ez az ajánlatom van most. :) És ne felejtsétek a blogtalálkozót! (bal oldalt, aki jönne, írjon bátran, azonnal válaszolok, amint megkaptam az üzenetet... a legbiztosabb az e-mail vagy a facebook ;P)

---------------------------------------------------------------------

Feszült csend lett az egész házban. Theresa csak pislogott maga elé, Tommi őt nézte, Eliza inkább kibámult az ablakon, apa az ajándékaira függesztette a pillantását, a többiek mind engem bámultak. Tudtam, hogy mondanom kell valamit, de nem akartam elárulni mindenkinek, hogy Seb és én. Végül Eliza mentette meg a helyzetet.

- Az ki?- mutatott ki az ablakon.

Mellé siettem és láthattam, ahogy a kapunk előtt felemelkedik egy igen szegényesen öltözött nő, a házra pillant, majd elrohan. A kislányom megfogta a kezem és az ajtó felé kezdett húzni. Nem értettem, hogy miért is teszi ezt, de már a csizmájába bújt belem, majd a kabátját próbálta leszedni a fogasról.

- Liza, hová készülsz?- állítottam meg hirtelen.

- Valamit letett a néni a kapu elé. Láttam- pislogott rám izgatottan.

- Menjünk- sóhajtottam fel és én is elkezdtem öltözni.

- Veletek megyek- jelentette ki Tommi, amit mindenki helyeselt.

Hárman együtt mentünk ki a hóval borított kertbe. A szívem a torkomban dobogott, ahogy elértük a ház kapuját és kinyitni készültem. Elfordítottam a kulcsot, majd a lányomat a hátam mögé tessékelve ki is nyitottam azt. Egy pokróc volt a kapuban. Lehajoltam, hogy felvegyem és megnézzem, mi az, mikor mocorogni kezdett.

- Te jó Isten!- dermedtem meg, majd óvatosan a kezembe vettem a csomagot.

- Chloe, minden rendben?- kérdezte Tommi.

- Menjünk be, gyorsan!- indultam vissza a házba.

Ahogy beléptem, lerúgtam magamról a cipőmet, majd kabátban indultam meg az egyik földszinti szoba felé, ahová Eliza babaholmijait pakoltuk el. A pelenkázó asztal a sarokban állt. Lesöpörtem róla mindent, majd óvatosan ráfektettem a csomagot. Amikorra elkezdtem kibontani a pokrócból, addigra mindenki besereglett a szobába.

- Egy kisbaba!- kiáltott fel vidáman a kislányom.

Igaza volt, egy pár napos csecsemő feküdt előttem. Nem nézett ki a legjobban, valószínűleg mióta megszületett, azóta az utcán volt az anyjával. Mikorra teljesen lefejtettem róla a pokrócot és a régi ruhákat, amivel óvni próbálták, nyöszörgött is, ami egy kicsit megnyugtatott. Volt mellette egy levél is, amit egy újság fehér szegélyére írtak.

„Kérem, vigyázzon rá és szeresse! Nekem nincs lehetőségem mindent megadni neki, de magának van…”

- Anya, megtartjuk a babát vagy visszavisszük?- pislogott rám Eliza.

- Először megfürdetjük, utána pedig bevisszük a kórházba- határoztam el a dolgokat. – Ha megvizsgálták és azt mondják, hogy nem kell benn maradnia, akkor hazahozzuk őt.

*****

Feladó: chloenew@redbullracing.com
Tárgy: Re: Szilveszter, együtt

„Szia, Seb!

Köszönöm a meghívást hozzátok, de nemet kell mondanom neked. Jelen pillanatban nem tudom megengedni magamnak, hogy elmenjek hozzátok. Ne érts félre! Ennek semmi köze kettőnkhöz vagy ahhoz, hogy elmondtad a dolgot a szüleidnek. Mindjárt el is magyarázom a dolgot, bár lehet, hogy Tommi vagy Christian már tájékoztattak róla. Te is tudod, hogy ma volt apa szülinapi ebédje nálunk. Éppen Thessy egyik kettőnkre vonatkozó megjegyzéséből akartam kimenteni magunkat, mikor a kislányom felhívta a figyelmemet arra, hogy egy nő van a kapunk előtt és odatett valamit. Tommival és vele mentünk ki, hogy megnézzük a dolgot.
A kapunkban egy kisbaba volt! Szegénykém teljesen át volt fagyva, a kórházban azt mondták, hogy alig egy napja lett volna hátra az utcán. Bejelentettük a dolgot a rendőrségen is, ahogy kell, valamint reggel az első dolgom lesz elmenni a gyámhivatalhoz. Nincs szívem odadobni őt egy árvaháznak, ahol nem is figyelnek rá. És már este 7 volt, mikor a rendőrök szóltak a kórháznak, hogy találtak egy nőt, aki megfagyott az utcán és valószínűleg napokkal korábban szülhetett. Mutattak róla egy fényképet nekem, az a nő volt, aki a kicsit letette elénk.
Az orvos elmondása alapján 5 napos a pici és azon kívül, hogy fel kell melegíteni a testét és rendesen kell etetni, makkegészséges. Elmondta nekem azt is, hogy mit kell mondanom a gyámhivatalban, ha azt szeretném, hogy megkapjam az ideiglenes felügyeleti engedélyt, valamint az engedélyt, hogy az anyakönyvében én szerepeljek az édesanyjaként. Amúgy kisfiú, és ha én nevezhetem el, akkor Gareth lesz a neve.
Tudom, ez most nagyon új még neked. És megértem azt is, ha azt mondod, hogy jobb lenne, ha bele sem kezdenénk egy komoly kapcsolatba. Fiatal vagy, élned kell az életet, nem pedig egy olyan nő mellett lenned, mint én. Megértelek, Seb és mondj bármit, szeretni foglak.

Chloe”

Feladó: mwebber@redbullracing.com
Tárgy: Mi

„Szia, édes!

Most hallottam, hogy megesett a szíved egy gyereken és te fogod nevelni. Tudod, felizgat a tudat, hogy egyszer az enyém lehetsz és türtőztetned kell magad, mert a gyerekeid a szomszéd szobában alszanak. Vagy az irodádban esünk egymásnak, ahol bármikor megláthat apád. Örülnék, ha válaszolnál, mert már bizsereg minden porcikám, hogy magamévá tehesselek!

A te egyetlen Markod”

Feladó: chloenew@redbullracing.com
Tárgy: A pilótáját felnyársalom, ha így halad

„Tisztelt Ciaron!

Eddig nem akartam belevonni magát a dologba, mert úgy éreztem, hogy nincs jogom a maga vállát is terhelni olyan dolgokkal, amikről nem tehet, de nálam is betelik az a bizonyos pohár.
Kérem, beszéljen a pilótájával (és nem szándékozom megnevezni, mert nem érdemli meg, hogy nevet kapjon). Valahogy verje ki a fejéből, hogy bármi is lehet közötte és közöttem. És kérem, értesse meg vele, hogy ha tovább folytatja a minősíthetetlen, gusztustalan és szexista levelek küldözgetését nekem, akkor a rendőrségre fogok menni, mert feljelentem. Ne kérjen, hogy előbb beszéljek vele vagy Christiannal, mert ez már túlmegy minden határon.
Csak maga miatt adok neki egy utolsó esélyt!

Üdvözlettel: Chloe Newey”

Feladó: rockynr1@redbullracing.com
Tárgy: Tudsz valamit?

„Helló, Christian!

Nemrég beszéltem Sebbel és mondott valami olyat, hogy nagy a felfordulás most a Newey-házban. Te voltál Adriannél a születésnapján, nem? Mondj el, mindent, amit tudsz, könyörgöm!

Guillaume”

Feladó: chrishorner@redbullracing.com
Tárgy: Re: Tudsz valamit?

„Helló, Rocky!

El sem tudod képzelni, hogy mik vannak arra. De végre van egy olyan alkalom, amikor én tudok mindent és nem mások mesélnek nekem.
Először leszögezném, hogy majdnem kiderült, hogy van-e valami Sebastian és Chloe között, de akkor történtek az események, így maradt a tudatlanság. Bár, ha engem kérdezel, ők együtt vannak.
Szóval, éppen ki kellett volna Chloe-nak keverednie a kérdésből, ami Sebbel volt kapcsolatos, mikor a kislánya felkiáltott, hogy látott valakit az ablaknál. És az a valaki egy valamit hagyott a kapuban. Ki is mentek érte, mi az ajtóban nézve vártuk a fejleményeket. Utána Chloe hirtelen felkiáltott, majd berohant és egy olyan szoba felé vette az irányt, amit még nem láttam, hogy használtak volna. Mint kiderült, nincs is használva, oda lettek elpakolva a lányának a babaholmijai. A csomag pedig nem más volt, mint egy gyerek!
Sajnos a dolgoknak csak addig voltam szem- és fültanúja, amíg félbe nem lett szakítva az ebéd és el nem vitték a gyereket kórházba.
Azóta beszéltem Adriannel, aki beszámolt arról, hogy a kissrác rendben van, csak fel kell melegíteni a testét, mert majdnem kihűlt. Chloe örökbe akarja fogadni a kicsit, szóval lehet, hogy hamarosan kétszeres anyuka lesz a mi drága főtervezőnk.
Oh, és azt még nem is említettem, hogy a nő, aki otthagyta a gyerekét, a hatalmas hidegben megfagyott. Nem egy szép történet, de remélhetjük, hogy minden rendben lesz.
Ennyi a nagy tudományom, a többiről már másnál kell érdeklődnöd.

Christian”

Feladó: kmr@citroenjr.com
Tárgy: Re: Ezt te sem hiszed el!

„Szia!

Bevallom, tényleg hihetetlen dolog, ami történik veletek. De főleg Chloe-val. Nem lehet, hogy az a nő figyelte őket, mert olyan helyen akarta hagyni a gyerekét, ahol tudja, hogy biztonságban lesz és szeretni fogják? Jobb ötletem nincs, hogy miért pont ő.
A te érzéseidről csak te tudsz dönteni. Annyit ne felejts el, hogy lehet, hogy az örök szerelmet veszíted el. És nem hiszem, hogy gond lenne neked a kisfiú, mikor rólad mindenki tudja, hogy mennyire családcentrikus vagy és mennyire imádod a gyerekeket. Ha a kislányát elfogadtad és a lányka is elfogadott téged, akkor itt még könnyebb a dolog. Te elfogadod a fiút, a gyerek pedig téged fog apának ismerni. Tudom, hogy csak 23 éves vagy, de szebb ajándékot az élet nem tud adni, mint egy gyerek. Hidd el, tudom, hogy miről beszélek.
Most megyek, még el kell intéznem néhány dolgot…

Kimi”

*****

Apa szobája mellett volt az üres vendégszobánk, ami azóta már változott egy kicsit. Kifesteni nem akartam, mert mire a festékszagot kiszellőztettük volna, addigra olyan hideg lett volna, hogy napokig kellett volna fűteni a szobát. Felhoztuk Eliza régi kiságyát, pelenkázóját, babaszobai szekrényét és játékainak egy részét.

Valamint a kislányommal együtt betévedtünk egy bababoltba, ahol vettünk a kicsinek új kádat, néhány cumit és cumisüveget, valamint rengeteg rugdalózót, sapkákat, kabátot, cipőcskét, mindent, amire szüksége lehetett. És utána bevásároltunk pelenkából és tápszerből is.

Mire 29.-én hazavihettem a kis csöppséget a kórházból, minden készen állt a fogadására. Boldogan vettem a kezembe a babát is vittem be az új otthonába. A szívemet elöntötte újra az a melegség, ami akkor, mikor Elizát tartottam a kezemben évekkel korábban. Aki legnagyobb meglepetésemre örült a kisöcsinek.

Mindenhol ott volt a kicsi lány, segített a babát öltöztetni, etetni, fürdetni, mesélt neki minden alkalommal, mikor a kiságyába fektettem. Odavolt azért, hogy van egy igazi baba is a házban, az pedig még jobban tetszett neki, hogy rengeteget dicsértük, mert mindenben segített nekem. Még éjjel is felkelt velem babát etetni.

Szilveszter napján is éppen a kicsi Gareth volt a kezemben és vele beszélgetett Eliza, mikor csengettek. Felkeltem a babával a karomon és az ajtó felé indultam, hogy megnézzem, ki az. Mosolyogva tártam szélesre az ajtót, de a mosoly egyből lefagyott az arcomról, mikor megláttam a látogatónkat.

12 megjegyzés:

  1. Szia4 Hát ez egy nagyon jó rész lett! Egyáltalán nem számítottam arra hogy egy gyereket lefog valaki tenni Chloe kapuja elé! szerintem ez azért egy kicsit durva mondjuk van abban valami hogy az anyja nem tudta volna gondozni :( Kíváncsi vagyok hogy Seb mit szól az újabb gyerekhez!! Várom a folytatást!

    VálaszTörlés
  2. Szia =) Ugye tudod, hogy dögség a 10 db 5 soros komment?? =P Nem baj, a szakdoga majd hosszabb lesz, úgyhogy ideje gyakorolni... =) a rész persze nagyon hűdeszupi lett, de mivel azt kérted, ne ezt írjuk, hát nem írom... :P Kíváncsian várom, hogy mit csavarsz még a történeten, és komolyan alig bírom kivárni a folytatást... Drukkolok a 10 kommentért, már csak azért is, mert csütörtökön lesz a szülinapom és naaagyon jó lenne tripla részt olvasni.. =) meg van az 5 sor? meg. =) megyek írásjegyeket tanulni. =) és VÁROM a folytatást. =) mis mejores deseos.

    VálaszTörlés
  3. Szia Móni!:)

    Egy gyerek. :O Erre még csak eszembe se jutott volna gondolni vagy hogyan kell ezt helyesen mondattá formálni. :$
    Azért rendes dolog Chloé-tól, hogy befogadta a picit, bár elég hirtelen döntés is. Eliza meg aztán szerintem most totálisan odáig van, hogy van egy még nála kisebb gyerek is, akit ő is pátyolgathat. :)
    Nem gondoltam volna, hogy Seb elbizonytalanodik. Azt hittem ő már nagyon biztos abban, hogy mit akar, annyira, hogy még egy gyerek sem változtathat, de úgy néz ki mégsem. Persze, ezért nem ítélem el vagy bármi, csak meglepődtem.
    És a végén hadd tippeljek, szerintem 'kedvenc' Markunk az...

    Puszi, Dorka

    VálaszTörlés
  4. Szia!
    Nem sokszor írok neked, de az ajánlatod mindenképpen megfontolandó volt ezért úgy döntöttem írok:) Nagyon jó lett a rész, de végén ki akadtam. Miért hagytad itt abba?! Nagyon durva a vége, de többi nagyon tetszik. Nem godnotlam volna, hogy Adrian kap még egy ajándékot szülinapjára... Annyira vicces, ahogy a többiek email-eznek a háttérben:) Mindig szeretem azokat olvasni:) Remélem Sebi jött Chole-hoz és remélem meg lesz a 10 komi:)
    Puszi Dóri

    VálaszTörlés
  5. Én se hittem volna ezt a gyerek dolgot, de azért tetszik. Chloeről se gondoltam volna, hogy ilyen gyoran befogadja a picit, szerintem azért Sebastiant megkérdezhette volna előtte, és ő elfogadja, és akkor mindenki happy. Amúgy én is Markra tippelek.
    Amúgy kezdenek elszaporodni a Dorkák-Dórik itten:D Elég magas létszámban vagyunk, tiszta furi:)
    Nekem is nagyon tetszett, hiába kéred, hogy ne írjam, már túl vagyok az 5 soron, simán lehet, és azért azt is hozzáteszem, hogy itt abbahagyni... Várom a folytatást!:P

    VálaszTörlés
  6. Na most meglepődtem, de nagyon! oké a gyerek dolog is ütős, de én a legjobban Sebet lepődtem meg! Elbizonytalanodott? Mikor annyira családcentrikus?? Igaza van Kiminek lehet, hogy az örök szerelmét veszíti el...
    Lehet, hogy ez a csavar még benne???
    minden elismerésem a töriért, de komolyan. Mindig olyat, hozol nekünk, hogy csak pillázunk rajta.
    Várom a folytatást, de ezt úgyis tudod.
    Pusz: szabus

    VálaszTörlés
  7. Szia!
    Huhh hát most igazán megkavartad a dolgokat! Újra kellett olvasnom :D
    Nagyon meglepődtem, mert nem számított szerintem egyikünk sem arra, hogy most, hogy végre elkezdtek jó felé haladni a dolgok, történik egy ilyen nagy dolog. Nem is gondoltam, hogy Chloe nem fogja befogadni a gyereket, de hogy Seb így gondolja, az sem meglepő. Mégis azért végre együtt lehetnének, és megint egy dolog, ami megváltoztat mindent. Remélem azért jól fog alakulni minden (szeretnék már egy olyan részt, amiben csak boldogan együtt van az egész család :D )
    Kimit még mindig imádom, mert hihetetlen jó barát, próbál mindig jó tanácsokat adni. Mark pedig... nem is szeretném elkezdeni, hogy mit gondolok róla.. :S
    Ez az emailezés még mindig nagyon jó, mindig, mindenkihez eljut az infó :D
    Nah kicsit több is lett, mint 5 sor, de mindegy...(Azt hiszem még soha nem írtam ilyen hosszú kommentet sehová :))
    Csak így tovább, és kíváncsian várom, hogy mi fog történni!
    Üdv, Andika

    VálaszTörlés
  8. Nem tudok mit szólni!!!Egy kisbaba a kapu előtt!!!Ez egy nagy ajándék és olyan cuki hogy Eliza hogy szereti.Chloe meg egyszerűen nagyszerű!Így befogadni egy csöppséget nem mindenki tenné ezt!A vége?Miért fejezted még be?ÁÁÁÁ!Most izgulhatok míg nem lesz új rész!!!Nagyon tetszett így tovább várom a folytit!!

    VálaszTörlés
  9. MArk kiverte a biztosítékot, szerintem nem csak Chloénál...Már az egész RB ellene van, de a kenguru csak nem töpreng el rajta:Miért?.
    Szuper gondolat volt "behozni" egy új szereplőt, most kiderül Seb-et milyen fából faragták :D
    Fúrja az oldalam ki áll az ajtóban :)

    Puszi: Timcsy

    VálaszTörlés
  10. Szija!
    Én vagyok a 10. úgyhogy már rettenetesen várom a csütörtököt és a beigért 3 részt:) Nem hittem volna mikor olvastam,h egy kisbaba lesz a csomag én először vmilyen állatra gondoltam, ezzel nagyon megleptél. Van most még egy újabb gyereke ez nagy felelősség és igy nehezebb lesz a munkáját is végezni. Seb remélem ezért nem pártol el tőle, hisz most egy vagy több gyerek nem mindegy neki, ha úgyis imádja a kislányt. Kiminek igaza volt,h a kisfiút még könnyebb lesz megszeretni és magát megszerettetni vele, mert még nagyon kicsi.
    Ki lehet a látogató? Seb v. esetleg Mark? Annak én nagyon nem örülnék.
    Legyen már csütörtök.
    Pussz

    VálaszTörlés
  11. Szia!
    Huhh,hát igazán nagy fordulatot csináltál!Még egy gyerek??ezen nagyon meglepődtem!!de Cloé elég határozottnak tűnik abban,hogy megtartja a babát..Seb pedig biztos mellé áll<3(legalábbis reméljük:P)Az idegen a fejezet végén szerintem biztos nem Seb,mert az túl egyszerű lenne...és nem "fagyott" volna Cloé arcára a mosoly.Szóval Markra tippelek.Vagy Ciron vagy valaki,akire egyáltalán nem várnak:D
    de majd kiderül:DDD
    tényleg nagyon várom a folytatást!:P
    Puszi<3<3

    VálaszTörlés
  12. Meglepetés meglepetés hátán... :D ilyen eseményekre szerintem senki nem gondolt volna. Az előző rész után már azon kezdtem gondolkodni, hogy fogja elküldeni Tessyt a fenébe... engem annyira idegesít:D már rég megmondtam volna neki a magamét :):) Engem is Seb lepett meg a legjobban a baba csak utána. De meg lehet érteni őt is, hirtelen még egy gyerek... :) Liza nagyon aranyos, ahogy mindenben segít, Chloenak talál nem lesz olyan nehéz dolga. :):)
    Mennyi az esélye, hogy Liza apja bukkan fel?? Én már őt várom egy ideje vagy csak, hogy kapjunk vmi morzsát róla :D:D az még több drámát szülne amit én imádok, de persze erre elég kicsi az esély, de kíváncsian várom kiáll az ajtóban. :):)

    VálaszTörlés