2010. október 28., csütörtök

Az a bizonyos nagy Ő - 4/6

Nézzetek a fejléc alá is! :)

-------------------------------------------------------------------------


A férfi tudta, hogy meg kell hoznia egy döntést. Egy olyan döntést, ami biztosan megváltoztatja Őt, a fiát, a lány szüleit, mindenkit. A hatalmas teher az Ő vállát nyomta. Pillanatok alatt lett élet és halál ura. Fájt neki, hogy ilyen áron kellett újra látnia a nőt.

- Ha megígérte, akkor úgy lesz- mondta a gyereknek. – Tegyen meg mindent, hogy Melody felébredjen és élhessen- fordult az orvos felé, aki egy bólintással tudomásul vette a dolgot.

Amint távozott a szobából, a szülők mérgesen, csalódottan és vádlón vizsgálták a férfit. Nem törődött velük, csak visszaült a nő mellé és a kezeibe vette a gyenge, hideg, női kezet. Barátai is követték a példáját és két fotelt húztak az ágy mellé, ahová leültek. A kisfiú álmosan pislogott az apjára Kims karjaiból, majd néhány pillanattal később alva bukott a feje a férfi vállára. Fáradtak voltak mindannyian, de nem mertek aludni. Féltek attól, ami történni fog.

*****

Az elkövetkezendő 3 hét szinte minden napjának 24 óráját a kórházban töltötték. A férfi csak akkor volt hajlandó hosszabb időre elhagyni a kórtermet, mikor a fia kérte arra, menjen és nyerje meg a következő futamot a nő számára. Mikor elindult Spa-ba, akkor a csapata még úgy tudta, hogy a megbeszéltek alapján nem vesz részt a versenyen. Egész hétvége alatt csak akkor látták, mikor autóba kellett ülnie. Búskomor volt, nyilatkozni sem nagyon tudott és nem is akart. A rádiójában is lehetett hallani a fájdalmat: „Christian, Rocky, srácok, kösz a megértést! Sebi, mondd meg anyának, hogy érte volt. Sietek haaz!” A dobogón állva a himnuszok alatt is sírt, a pezsgőhöz hozzá sem nyúlt és nem ünnepelt. A csapata is hazaengedte, amint vége lett a hivatalos interjúknak. Ő pedig repült vissza a magánklinikára a lányhoz, a fiához és a mellette álló barátaihoz. Vacsoraidő volt, mikor belépett az egészségügyi intézménybe. Amennyire csak tudott, sietett a terem felé. Meglepetten fékezett le az ajtó előtt, ahol ott ácsorgott Kimi és a kisfia.

- Mi történt?- kérdezte a barátját, mialatt a karjába vette a gyermeket.

- A műszerek elkezdtek csipogni, a doki berontott és kiküldött. Ez volt úgy 10 perce- magyarázta a Jégember.

- Melody, ne csináld!- fordult az ajtó felé elszoruló szívvel. Az orvos ekkor lépett ki a szobából.

- Nyugalom, nincs vége semminek- tette a kezét az aggódó férfi vállára. – Most kezdődik minden.

- Ezt hogy érti?- előzte meg Őt Kims a kérdéssel.

- A sugárkezelés után mostanra jutott el oda a hölgy szervezete, hogy kissé megerősödjön és reagálni kezdje a gyógyszereket. A kóma állapota már nem áll fenn sokáig, hamarosan felébredhet és elkezdődhet az aktív gyógyulás- mosolyodott el az orvos.

- Meddig kell itt lennie a kórházban?- szólalt meg végül Sebastian.

- Még legalább egy hónap. És az lenne a legcélravezetőbb, ha ki tudnának alakítani egy minél sterilebb környezetet- nézett az orvos a két férfire.

- Bármit megteszek, ami ahhoz szükséges, hogy Melody újra a régi legyen- válaszot Ő.

- Akkor menjenek vissza a kisasszonyhoz, én pedig összeírom a teendőiket- biccentett a szakember és magára hagyta az aggódó hozzátartozókat.

- Apa- szólalt meg a kisfiú már a kórteremben. – Mit mondott a doktor bácsi? Mikor ébred fel anya?

- Azt nem tudom megmondani, de hamarosan- simogatta meg az ő arcát a kérdezett.

A férfi úgy érezte, hogy a mázsás súly, ami a vállán volt, legördült onnan. Jobban érezte magát attól, hogy tudta, a döntésével megmentette a szeretett nőt. Rettegett attól, hogy meg fogja bánni ezt a döntést, mert fájdalmat okoz annak a nőnek, aki a boldogságot, a családot, a szeretetet, az életet jelenti neki. Könnyebb volt számára a lélegzés, az élet, a mindennapok. Arra sem emlékezett már, hogy mikor volt utoljára éhes. Most viszont érezte, hogy szereznie kell valamilyen ételt, mert a szervezete követeli azt.

2 megjegyzés:

  1. Szijjjja Monshe :)
    Szóval novemberben lehet kérdezni bármiről, bármennyit. Jól meggondoltad? :D Mert én holnaptól erre készülök :) Remélem, hogy a most jelenleg ˝nyugvó˝ olvasók is csatlakoznak és akkor csomó, csomó mindenre választ kapunk. (Még akkor is, ha kétértelmű, mert lehet rajta ˝agyalni˝) :D
    Na hál´Istennek úgy tűnik kár volt pánikolnom, mert Melody jobban van!! És azaz igazság, hogy mikor Seb visszatért Spaból és Kimiék a kórterem előtt álltak, akkor nagyon megijedtem, de szerencsére az orvos jó hírrel érkezett. És valóban most igazán jó döntés, hogy Seb amellett döntött, hogy Melodyt tartsák életben. Talán arra is gondolt, hogy Ő maga is küzd egész évben, akkor pont szerelméért mindent meg kell tegyen és meg kell adnia az utolsó lehetőséget is. Meg aztán arra is gondolhatott, hogy a lány is küzd, a kisfiúért és persze érte (Sebért).
    Míg el nem felejtem, amit rádión mondott Seb a győzelme után, nagyon megható volt. Ahogy a kisfiúnak üzen, hogy mondja meg édesanyjának, hogy érte nyert.
    Nagyon megörültem a résznek, igazából hiányzott volna, ha nem kaptunk volna... Na igen. Látod, ide jutok, ha elkényeztetsz, naponta résszel :D :D
    Most megyek, mert későre jár (tudod, a kor :D)
    Millió puszi,
    Réka

    VálaszTörlés
  2. Jajj Réka... mi az ott a végén zárójelben??? :D meg sem láttam ;D
    Amúgy nővérkém, nagyon tetszik a rész, Sebi aranyos volt és jól döntött :) Picit én is megijedtem, de azért bíztam benne, hogy a másik két részt nem szántad nekünk olyan drámainak, és már a gyógyulás van előttünk. :))

    VálaszTörlés