2014. október 20., hétfő

Start again - Újrakezdés

Idegesen néztem legalább ezredik alkalommal az órára. „Hol lehet ez a lány? Merre tűnhetett? Hol fogom megtalálni a világ egyik legnagyobb városában? Ki fog nekem segíteni? Kire bízom a kisebbet? Miért nincs már itthon?” A gondolatok egyre csak pörögtek az agyamban. A 16 éves lányom este fél 9-kor London utcáin bóklászik. Már régen itthon lenne a helye, hiszen a délutáni táncórájának fél 6-kor vége volt és mindig hazaért legkésőbb fél 7-ig. Ha elment valamerre, akkor szólt. Most azonban semmi hír róla. Az apjánál már kerestem - nem volt ott, ami talán nem is olyan meglepő a kapcsolatukat nézve. Rohanni akartam a világba, hogy felkutassam őt, de nem tehettem meg egy 7 éves lánykával, hogy magára hagyom. Ha pedig magammal viszem - a londoni éjszaka nem olyan biztonságos, hogy kockáztatni merjek.
Már a sírógörcs közelében voltam, amikor meghallottam a kulcs csörgését. Kirohantam a folyosóra és már készültem a szokásos anyai hegyi beszéddel, amikor megláttam őt. A hercegnőm nyúzottan, könnymaszatos arccal, sápadtan állt a bejárati ajtóban. Szó nélkül öleltem magamhoz és szorítottam, amennyire csak tudtam. Éreztem, ahogy megrázkódik a válla, zokogva kapaszkodott belém.
-Mi történt veled? Hol voltál? Miért nem szóltál?- kérdezgettem halkan, de választ nem kaptam. - Hol a holmid? Miért vagy ennyire kiborulva?- emeltem fentebb a fejem és akkor láttam meg az ajtónkban szobrozó férfit. - Öhm… elnézést, de ki maga?- tettem fel az első kérdésem.
-A megmentőm- emelte fel a fejét lányom.
-Mégis mi történt?- fogtam kezeim közé az arcát. - Kérem, jöjjön be!- pillantottam a férfi felé, de a lányom nem engedtem el.
-Az egyik étterem melletti sikátornál egy nem túlzottan józan fiatal csoport belekötött a lányába- szólalt meg a férfi mély hangján.
-Anya, azt akarták!- nyögött fel a lányom.
-Néhány kollégámmal éppen arra tartottunk, amikor meghallottam a kishölgy segélykérő kiáltásait- folytatta a férfi. - Azonnal a segítségére siettünk, szerencsére semmi nem történt. A rendőrök felvették a vallomását, a napokban érkezik az értesítés, hogy mikor lesz a tárgyalás.
-Édesem!- szorítottam magamhoz a remegő testet.
-Mackenzie!- csatlakozott hozzánk egy vidám, 7 éves, izgatott hang.
-Szia, Nea!- sóhajtott nagyobbik lányom és megdörgölte az arcát.
-Megnézed, mit csináltam neked? Olyan széééép- áradozott teljes átéléssel.
-Csak megmosom az arcom- engedett el Kenzie, majd a fürdő felé indult.
-Jó- perdült meg Neala is és a nővére után vonult csacsogva.
-Fogalmam sincs, hogy hálálhatnám meg, amit értünk tett- sóhajtottam fel a férfira nézve.
-Egy névvel és egy vacsorával- mosolygott rám kedvesen. Semmi erőszak nem volt a kérésében, a hangján éreztem, hogy ha nemet mondok, azt is elfogadja.
-Rachael- sóhajtottam fel. - De ha megbocsát, a héten nem nagyon mennék el a lányaim mellől.
-Jövő kedd? Addigra újra az országban leszek- ajánlotta a férfi.
-Legyen, kedves…- néztem várakozóan a jóképű idegenre.
-Kimi- nyújtott kezet, amit elfogadtam. - Ha itt vagyok magáért 7-re, megfelel?
-Csak ha nem akar valamelyik felkapott helyre vinni- feleltem. A stílusán láttam, hogy szerencsés ember, nincsenek megélhetési gondjai. Ezért is kértem, hogy ne vigyen olyan helyre, ahol kérkedni lehet az ilyesmivel. A volt férjem megtette - habár neki köszönhetően mi magunk is megtehetnénk mindezt, a pénzt a lányok tanulmányaira tettem félre.
-Ismerek néhány utcára innen egy csendes kis helyet- válaszolta.
-Kérem, ne higgye, hogy minden férfinak azonnal igent mondok, de úgy gondolom, hogy ez a minimum annak köszöneteként, hogy a lányomat épségben visszahozta nekem- magyarázkodtam.
-Nem úgy néz ki, mint aki…
-Hol van Mackenzie? Merre volt? Mit csinált?- robbant be az ajtón a volt férjem.
-Alden, higgadj le!- sóhajtottam fel.
-Ki ez a fazon?- bökött Kimi felé.
-Aki hazahozta a lányodat- dörzsöltem meg a homlokom. - Nem direkt nem jött haza, megtámadták.
-Honnan tudod, hogy nem ő volt?- mérte végig a férfit. - Szerintem olyan fiatal lányt elcsábító feje van.
-Alden!- csattantam fel. - Befognád végre?- léptem el mellette és bocsánatkérően álltam meg a megmentő mellett. - Elnézést, ő…
-Nem bírja elviselni, ha másik férfi van a közelben, értem én- somolygott Kimi. - Megyek, jobb, ha nem hergelem tovább a párját.
-Szerencsére már jó ideje nem a párom- álltam meg a nyitott ajtó mellett. - Akkor kedd?
-Kedd- bólintott a férfi, majd kisétált, én pedig becsuktam utána az ajtót.
-Hogy merészeled, hogy az én lakásomban egy teljesen idegen férfit így becsmérelj?- fordultam dühösen Alden felé. Igyekeztem mindezt halkan kivitelezni, hogy a lányok ne hallják. - 5 éve nem vagyok a feleséged, semmi közöd ahhoz, hogy milyen férfi van nálam. Pontosan tudod, hogy akárkit nem engedek a lányok közelébe.
-Akkor is olyan a feje- duzzogott az exem.
-Az zavar, hogy valaki jobban tetszik nekem nálad?- döbbentem meg és képen akartam nevetni. - Ezen ne lepődj meg. Senkit nem nézek meg, aki egy kicsit is olyan, mint te. Pont eleget szenvedtem a feleségedként.
-Nem volt neked olyan rossz…- nyúlt volna a fenekem felé, de rácsaptam a kezére.
-A kis barátnődet fogdosd, ne engem!- fordítottam neki hátat és a lányok szobájába mentem.

***

Még mindig nem tudtam eldönteni, hogy mi is lenne a legjobb választás. A nap folyamán kaptam egy rövid e-mailt, amiben a lányom megmentője annyit írt, hogy elegánsan öltözzem. Így a szekrény előtt állva nézegettem a ruháimat. Az egyik túl rövid volt, a másik túl hosszú, a harmadik már nem jött rám, a negyedikben úgy néztem volna ki, mint akit a ’90-es évek elejéről szalajtottak és így tovább. Néhány ruhát kidobáltam az ágyamra, azonban a tanácstalanságom megmaradt velük kapcsolatban. Ekkor nyitott be Mackenzie.
-Szia, megjöttem!- trappolt be és leült arra a pici helyre, ami szabadon maradt a ruháktól. - Szelektálsz?
-Elegáns helyre visz a megmentőd…- sóhajtottam.
-Nem mondtad, hogy randi lesz- lelkesedett egyből.
-Nem randi- tiltakoztam azonnal.
-Ugyan már, anyu!- állt mellém. - Egy jóképű pasi elhívott vacsorázni egy kicsi és elegáns helyre. Mi ez, ha nem randi?
-Nem tudom…- ráztam a fejem, belegondolva, hogy valóban randira megyek.
-Ezeket nem veheted fel- kezdte egyből felkapkodni a ruháimat. - Na, ezeket próbáld fel!- nyomott végül a kezembe mindössze négy darabot. Ebből kettőt azonnal le is vetetett, mert nem volt előnyös. Végül maradt a klasszikus kis fekete ruha, térdig érő, félvállpántos. Kenzie leültetett, a hajamat felfogta egy csinos kis kontyba, majd kutakodott egy sort az ékszereim között, hogy utána a passzoló fülbevalók is a helyükre kerülhessenek. Mindezek után megalkottam a sminkemet is. - És ez a cipő.
-Nem kellene inkább fekete?- néztem a hegyes orrú nude cipőre, amit imádtam.
-Minek? Nem temetésre mégy, hanem randira. Tessék- nyomta a kezembe és elrohant az ajtó felé, ahol csengettek.
Idegesen babráltam a cipővel, amit nagy nehezen sikerült magamra venni. Vetettem magamra még egy utolsó pillantást a tükörben. Ezer éve voltam utoljára valahol egy férfival úgy, hogy nem volt közöttünk rokoni kapcsolat. Vettem egy nagy levegőt és minden bátorságomat összeszedve mentem ki a szobából. A kis folyosón egy fess és elegáns szőke férfi várakozott.
-Wow!- sóhajtott fel, amikor észrevett. Éreztem, ahogy a vér az arcomba szökik és rózsákat rajzol a bőrömre. - Igazán csinos!
-Köszönöm!- rebegtem lesütött szemekkel. - Kenz, biztosan megleszel egyedül?
-Persze, anyu! Mulass jól!- ölelt meg, majd azért óvatosan megtaszított az ismeretlen idegen karjai felé.
Az út az étteremig néma csendben telt el. Egy francia stílusú étterembe mentünk, amelynek nemzetközi konyhája várta a vendégeket. Rendeltünk magunknak, majd amikor megjött az italunk, próbáltunk valamiféle beszélgetést elkezdeni.
-Szeretném még egyszer megköszönni, amit a lányomért és a családomért tett- emeltem fel a poharamat benne a vöröslő édes nedűvel. - Egészségére!
-Habár nem szokás vízzel koccintani, azért örülnék, ha tegeződnénk- nyújtotta felém a saját poharát. Összekoccintottuk a két üveget és ittunk egy-egy kortyot.
-Akkor hadd kérdezzem meg: miért is hívtál ma ide?- tettem fel azt a kérdést, ami a legjobban érdekelt.
-Hogy megköszönhesd ezredjére is, amit a lányodért tettem- mosolygott, de láthatta rajtam, hogy nem elégszem meg ezzel a válasszal, mert folytatta. - Nem várok el semmit cserében. Mindösszesen ahogy ott álltál teljesen hétköznapian, mindenféle felesleges külsőség nélkül, úgy éreztem, valami láthatatlan erő feléd taszít. Felkeltetted az érdeklődésem.
A szókimondóságával újra zavarba hozott. Most is éreztem kettőnk között feszülni azt a szem számára nem látható kötelet, ami egyre jobban zsugorodott egymás felé rántva minket. Éreztem, hogy minden sejtem zsibog és könyörögni tudtam volna egy érintésért, egy csókért még így is, hogy semmit nem tudtam róla.
-Azt mondtad, hogy nem voltál Angliában- próbáltam elterelni a témát. - Esetleg megtudhatom, hogy munka vagy magánélet?
-Munka. A világ minden táján járok, keveset vagyok egy helyen- felelte óvatosan. - Te merre dolgozol?
-Egy mezei asszisztens vagyok egy elektronikai cikkeket gyártó cégnél. Arra elég, hogy normális körülmények között élhessünk a lányaimmal.
-És az exed, aki olyan hevesen érvelt amellett, hogy valamiféle szatír vagyok?- pislogott rám somolyogva.
-Elnézést!- hunytam le a szemem. Az arcom újra pír lepte, ezúttal a szégyennek köszönhetően. - A volt férjem, a lányok apja. Fiatal tinédzserként ismertem meg. Elbűvölt azzal, hogy egyetemista. Belészerettem és alig kaptam észbe, már anya és feleség voltam. Akkor hagyott el, amikor Nea 2 éves volt. Valami fiatalabbért. Most is jó, ha van 20 éves a barátnője- forgattam meg a szemem.
-Nem akarok mélyen vájkálni a magánéletedben, de hagyod neki?- húzódott közelebb. - Hagyod, hogy a lányok így nőjenek fel?
Nem éreztem sem megvetést, sem felháborodottságot a hangjából, mindössze kíváncsiságot. Nem tudtam, hogyan is válaszolhatnék minderre megfelelően. Szerencsés voltam, a pincér megjelent az ételeinkkel. Némán fogtunk neki a falatozásnak, egy kis feszült csend állt be közöttünk. Végül mégis megtörtem azt - választ adva a kérdésére.
-Mackenzie 11 éves volt, amikor külön költöztünk. Már jó ideje nem voltam szerelmes Aldenbe, de képes voltam vele együtt élni és a lányok miatt nem léptem soha. Ő kezdeményezte az elszakadást. Az elejében Kenzie haragudott mindkettőnkre. Dühös volt és csalódott. Sok olyat tett, ami talán nem illendő a korában, de el kellett néznünk bizonyos mértékig- sóhajtottam életem legnehezebb időszakára emlékezvén. Néhány falat hús és egy korty bor segített a folytatásban. - Aztán meglátta az apját egy 18 évessel. Akkor mellém állt. Neala csak azt érzékeli az egészből, hogy az apjának nincs rá ideje, így ő ezért van inkább mellettem.
-Nem lehet egyszerű- érintette meg a kezem. Szinte éreztem a szikrákat, amik pattogtak közöttünk.
-Nem az, de mégis azt kell mondjam, semmit nem bántam meg- néztem fel rá.
-Úgy a legjobb, ha az ember semmit nem bán az életében- mosolygott rám.
Ezek után igyekeztünk kissé kellemesebb témák felé evezni. Megtudtam, hogy elvált, nincs gyereke és rengeteg helyen járt már. Ő is kiderítette, hogy régen táncoltam, énekeltem, de ma már nincs időm egyikre sem és a lányokra szánom minden szabadidőmet.
-Akkor most kivételezett helyzetben vagyok?- kérdezte kissé kacéran.
-Határozottan- ittam meg a borom utolsó kortyát.
Desszertként lágy csokoládéhabot ettünk vaníliafagyival és gyümölcsökkel. Mindezek után indultunk el – de nem haza, hanem sétálni. Mivel nem így készültem, hűvösnek éreztem az esti időjárást, ő azonban azonnal a vállamra terítette a zakóját. Az illata körbelengett és éreztem, hogy még ez is kábító. Minden sejtem még közelebb akart kerülni hozzá, hogy érezhessem őt, megérinthessem, csókolhassam, a teste minden centiméterét ízlelhessem. A jótékony esti félhomály legnagyobb szerencsémre ezen gondolataimat elfedte.
-…Szóval semmi megtervezett nem volt az életedben?- húzott leheletnyivel közelebb, amikor egy hangos társasághoz közeledtünk.
-Amikor 16 évesen terhes lettem, rá kellett jönnöm, hogy képtelen leszek nagy terveket valóra váltani. Inkább hagytam az eseményeknek, hogy sodorjanak magukkal. Például szerettem volna, ha Kenzie időben kap egy kistestvért, olyan 2-3 éves korában. Valószínűleg annyit idegeskedtem, hogy ezért nem sikerült. Mikorra elengedtem és megértettem a dolgok, a lányom már 8 éves volt. És szinte azonnal meg is fogant Nea.
-És a suli? Meg a munka?- értünk vissza a kocsihoz.
-Esti iskola, érettségi után délután gyorsíró és gyorsolvasó tanfolyam, majd egy fél éves asszisztensi képzés- soroltam a dolgaim.
-A volt férjed meg a kicsivel?- tette fel kérdésként, mivel ami eddig elhangzott Aldenről, nem ezt a képet mutatta.
-Anya volt, akivel Mackenzie volt- ültem be az anyósülésre.
-Azok az áldott jó édesanyák- ült be mellém és indított. Láttam a szemében a szeretetet, amit a mamája iránt érzett. – Az én édesanyám is ilyen. Mindig ott van, ha szükségünk van rá. A bátyám fiai is rengeteget vannak nála.
-Akkor ez a fajta törődés nálatok is ismert- mosolyogtam rá. – Alden szülei hasonlóan élnek, mint ő maga. Csak azzal foglalkoznak, amihez kedvük van vagy ami rengeteg pénzt hoz.
-Hogy bírtad mindezt 10 évig?- állította meg a motort előttünk.
-Nem érintkeztem túl sokat velük. Sem a volt férjemmel, sem a szüleivel- mosolyogtam keserűen. – Én voltam a felesleges teher számukra.
-Mégis egy igencsak erős nőt látok magam előtt- simított végig az arcomon.
Egészen a lakásig kísért néma csendben. Az ajtóba beillesztettem a kulcsom, majd újra felé fordultam. Közelebb voltunk egymáshoz, mint ahogy gondoltam. A tenyerem a szívére fektettem és felpillantottam rá.
-Köszönöm ezt a csodás estét!- súgta érzéki hangon. Felém hajolt és egy édes csókot nyomott az orcámra. – Remélem, hogy megismételhetjük valamikor.
-Én is remélem- hebegtem kissé kábán. – Szia!
-Szia!- lépett hátrébb és megvárta, hogy becsukjam az ajtót.
Talán csalódottnak kellett volna lennem, amiért nem csókolt meg, de nem voltam. Úgy éreztem, hogy tiszteletben tart engem, hogy még nem ismer, hogy csak alig néhány órát töltöttünk együtt. Igen, vágytam a csókjára, de nem voltam magamban teljesen biztos. Mintha valahogyan mindezzel tisztában lett volna. Kereste a határokat, feszegette őket, de egyet sem lépett át. Ezzel pedig garanciát szerzett a következő találkozóra.

***

Reggel elvittem a lányokat a suliba, majd mehettem dolgozni. Az asztalomon a legutóbbi kézzel írt leltár várta a begépelését. Fintorral az arcomon mentem el egy kávéért, majd nagy levegő mellett kezdtem neki a több tízoldalnyi adat monoton gépelésének. Ebből valamikor 11 óra után zökkentett ki a telefonom, ami rezegni kezdett a zsebemben. Egy üzenet várt rajta.
„Isteni volt a tegnap este! Ma „5 órai tea” (süti, kávé)? K.”
Az e-mail címem után a telefonszámomhoz is hozzájutott. Tudtam róla, hogy igen sok pénzzel rendelkezik és valószínűleg van egy-két embere, aki az ilyen dolgokban segédkezik neki. Nem haragudtam rá mindezért, mivel nem zaklatott. Tisztában voltam azzal, hogy a tegnap esti viselkedésem, hogy megnyíltam neki, biztatta őt, hogy léphet felém. Más esetben biztos, hogy lépéseket teszek emiatt, így azonban csak mosollyal az arcomon pötyögtem be a válaszomat.
„Eljössz értem a munkahelyemre? :) R.”
Örültem, hogy keres engem és érdeklem őt. A válásom óta két rövid kapcsolatom volt, egyikkel sem jutottam messzire. A lányok nem is ismerték meg az említett férfiakat. Persze, most más volt a helyzet, hiszen még azelőtt találkozott a gyermekeimmel, mielőtt bármiféle lépést is tehetett volna felém. Azonban nagy örömömre szolgált, hogy ez nem tántorította el, hiszen a helyzetből egyértelművé válhatott számára, hogy én csak a lányokkal együtt vagyok „eladó”.
„Ott leszek a bejárat előtt! K.” - jött a válasz.
Elrejtettem a feltörni készülő vigyoromat és igyekeztem újra a munkára koncentrálni. Ebédszünetben gondoltam arra, hogy haza kellene mennem átöltözni, de végül abban maradtam magammal, hogy így is látnia kell, ha tényleg akar tőlem valamit. Így is elegánsan öltöztem, hiszen fekete ceruzaszoknya volt rajtam, vajszínű blúzzal, fekete blézerrel és cipővel. Akár randira is készülhettem volna ennyi erővel, pedig csak a munkám követelte meg a dolgot – a cégnél a négy legmagasabb poszton dolgozó asszisztensek és adminisztrátorok egyike voltam.
Azért Mackenzie-nek küldtem egy üzenetet, hogy később érek haza. Mióta megtörtént vele az a bizonyos eset és elterjedt a tánciskolában, a fiú társaik megszervezték, hogy melyik lányt ki kíséri haza. Nagyon összetartó csapat volt, a tinédzsereket ismerve pedig hagytam, hogy maguk oldják meg a dolgot. Az apjával így is órákig veszekedtek, hogy nincs szüksége sem testőrre, sem taxira. Arról nem is beszélve, hogy hosszú távon nehezen tudta volna mindezt finanszírozni, hiába volt jelentős összeg a bankszámláján. Az alkalmi fiatal barátnői úgyis elköltöttek egy-egy nagyobb összeget, mielőtt leléptek vagy dobva lettek. Neala pedig az egyik osztálytársához ment, minden hónapban tartanak közös tanulós-ottalvós estét.
A munkaidőm utolsó húsz percében már nem nagyon sikerült a munkámra koncentrálnom. Egyre izgatottabb lettem, hiszen egy nagyon is vonzó férfi hívott meg, akivel nem mellesleg érezzük mindketten, hogy működik a kémia rendesen. A szívem a torkomban dobogott, amikor beszálltam a liftbe. Életemben nem voltam még soha ennyire izgatott egy randi miatt. 16 évesen inkább lenyűgözött a magam kissé buta módján, hogy egy egyetemista vetett szemet rám. Most érzékeltem, hogy nőként milyen előnyben vagyok, amiért egy valószínűleg nagyon is kapós agglegény velem akarja tölteni az idejét.
Valóban várt rám. Egy fekete, elegáns és drága autó oldalának támaszkodott a kellemes őszi időben. Farmert viselt elegáns, sötét színű pulóverrel, a szemeit napszemüveg fedte el. Ahogy észrevett, ellökte magát a járműtől és átszaladt az úttesten. Megállt előttem és még mielőtt megszólalhattam volna, felém hajolt és nyomott egy puszit az arcomra.
-Szia!- köszönt végül és a feje tetejére tolta a napszemüveget.
-Szia!- pislogtam fel rá teljesen elkábítva. - Köszönöm a meghívást!
-Úgy gondoltam, hogy a lányokat valószínűleg nem hagynád túl sokáig magára. De nem tudtam megállni, hogy ne lássalak- vallotta be.
-Örülök, hogy kerestél- pirultam bele a rövid vallomásomba. - Annak meg még jobban, hogy ennyire odafigyelsz a családi állapotomra- csúsztattam a kezem a felém nyújtott tenyérbe.
Így sétáltunk a néhány tömbre lévő cukrászdába. Éreztem, ahogy a velünk szembe jövő és minket látó nők mennyire irigykedve vagy utálkozva pillantanak rám. Nem tehettem róla, de mégis kissé jó érzéssel töltött el az egész. Hiszen azért irigyek, mert egy olyan férfivel lehetek, mint a mellettem sétáló. Ezért pedig megérte minden nők között egyértelmű vélemény lenyelése.
A pincérnő majdnem elájult, amikor meglátott minket. Értettem a reakcióját, a lehengerlőség benne volt Kimi jellemében és nálam is nagyon működött. Egy-egy szelet karamell tortával és habos kapucsínóval ültünk le egy eldugott kis sarokba.
-Milyen volt a munka?- törte meg a csendet a férfi.
-Nem ezt akartad kérdezni- nevettem fel és egy falatot tettem a számba.
-Nem akarok ajtóstól rontani a házba- nevetett ő is. – Persze, van, ami jobban érdekel. Bár… nem, valójában minden érdekel, amit mondani tudsz nekem.
-Leltárokat gépeltem egész nap- adtam meg a feleletet és várakozóan pillantottam rá.
-Az egyik lányod Mackenzie, a másik Neala. Egyik sem egy hétköznapi név- kezdett végre az őt érdeklő témába. – Mi vitt rá, hogy ezeket a neveket add nekik?
-A családomban nagyjából 3 évszázadon keresztül minden nő Anne, Marie vagy Elizabeth volt- fintorogtam. – Hagyományos és tradicionális nevek. Anyu is Marie-Ann, amit ő ki nem állhat, ezért mindenki Arie-nak hívja. Ő mondta azt, hogy nem hajlandó egy gyorsan változó világban olyan nevet adni nekem, ami régies. A nagyszüleim ki is borultak rendesen, amikor meghallották, hogy Rachael lettem.
-Akkor elég érthető, hogy a lányok sem ezeket a neveket kapták- biccentett.
-Ki nem állhatom őket. Alden amerikai, ezért végül inkább ott használatos neveket keresgettem Kenzie esetében- magyaráztam. – Nea neve pedig egyszer szembejött az interneten és beleszerettem.
-Más nem akart beleszólni?- faggatott szelíden. – Én azt tudom elképzelni, hogy ha valaha is lesz valaki, akivel közös babánk fog születni, akkor a nevét együtt választjuk ki.
-Én is így gondoltam, de Alden úgy érezte, hogy azzal minden kötelességét teljesítette, hogy megkérte a kezem- sóhajtottam. – Ha találnék valakit, akit tudok szeretni, aki tud szeretni és akivel bátran vállalnék még egy gyermeket, biztos, hogy közösen akarok majd nevet választani.
Ezen mindketten egy kicsit elgondolkoztunk, majd feltűnt egy nagyon is furcsán öltözött nő, akit kiszúrtunk mindketten. Több, mint egy órát töltöttünk az emberek figyelésével, amin keresztül egymást is megismertük megint jobban. Este 7 volt, amikor megállt az apartman ház előtt.
-Egy újabb csodálatos randi…- sóhajtottam fel és nem akartam kiszállni a kocsiból.
-Mikor ismételhetjük? A hétvégén?- csapott le azonnal a témára. – Vacsora?
-Szombaton 7-kor, itt- néztem mélyen a szemébe. – Nagymamás hétvégéje lesz a lányoknak…
-Itt leszek pontban hétkor- mosolygott rám. A szeme csillogott… láttam benne azt a vágyat, amit én is éreztem. A szombatnak pedig pontosan ez az ígérete volt. Felé hajoltam és az arcra pusziból végül szájra puszi lett. Úgy vörösödtem el, mint egy éretlen tinédzser. Igyekeztem gyorsan kikászálódni az autóból és amint sikerült, zavartan rohantam be a lépcsőházba. Már csak a tükörüveg mögül mertem csak kinézni egy kicsit sem félreérthető mosollyal. Ott állt még egy pillanatig, majd elhajtott. Ekkor indultam el én is a lakásba, ahol várt rám a nagylányom.
-Szia, anyu!- toppant elém szinte abban a másodpercben, ahogy beléptem a lakásba. – Merre is jártál?
-Randizni- nevettem fel és vörösödve néztem Kenzie-re.
-Most már randi…- merengett bujkáló mosollyal. – Megcsókolt már?
-Csak puszi volt- vallottam be. A szobám felé indultam, kíváncsi hercegnő pedig követett.
-Olyanok vagytok, mint a gyerekek- jelentette ki, amin megint nevetnem kellett. – Könyörgöm, felnőtt emberek vagytok, ne bénázzatok már!
-Elhívtam vacsorázni szombatra- fordultam felé a szobámban.
-Szuper!- lelkesedett. – Ha túléli a hétvégét, akkor úgy is elhívhatnád, hogy mi is itt vagyunk.
-Mackenzie!- kiáltottam a nevét bosszús-szórakozottan, amikor eljutott hozzám a mondandója lényege, de akkorra már sehol nem volt. Nem volt már kicsi, ismerte ezeket a dolgokat, nem titkoltam előtte – nem is lehetett volna.

***

-Kislányom, olyan izgatottnak tűnsz- simított végig az arcomon anya.
-Van valaki, aki érdeklődik iránta- ült le mellém nagylányom.
-Kenzie!- emeltem meg a hangom és újra pipacsvörös lettem. Mióta Kimi az életembe került, gyakoriak voltak ezek az elpirulások.
-Legalább valami helyes és rendes fiatalember?- kapott a témán anya. – Találkoztatok már vele?
-Igen és igen- bólogatott nagyban lányom. – Úgy tűnik, végre akad egy normális pasi anyunak, aki mindenben az ellentéte az apámnak.
-Mackenzie, azért mégiscsak az apádról beszélsz…- jegyeztem meg és igyekeztem dorgálóan nézni rá.
-Tegnap este felhívott, hogy látta az a „ficsúrt”, aki kísérget, nem tetszik neki, ezért majd ő intézkedik a biztonságom felől- hadarta dühösen. – Kiderült, hogy kifigyelt, amikor Brandon hazakísért táncról. Mi köze neki ehhez? Veled élek, nincs bajom, hagy legyek már azzal, akivel akarok!
-Apád csak úgy akar tenni, mintha érdekelné őt, hogy mi van veletek- sóhajtott fel anyu. – Sosem szerettem őt, 2 dolog van benne, ami jó: te, kincsem és a kishúgod.
-Azt hiszem, egy ideje már nekem is egyet kell értenem ebben- néztem anyára. – Sajnálom, hogy nem hallgattam rád anno.
-Ne sajnáld, édesem!- ölelt meg. – Mi lenne velünk két ilyen rózsaszál nélkül?
-Nagyika!- libbent be mintegy végszóra Neala is, aki eddig a szobájában pakolászott. – Sütünk megint olyan finom sütit? Azt a sárga-barnát a fehér krémmel és a csokival a tetején- sóhajtott fel vágyódóan. – Meg fánkot. Meg olyan mandulásat, amit szaggatni kell… Az olyan finom… Mmmm…- simogatta meg a pocakját.
-Kicsim!- nevettem fel és az ölembe húztam, hogy jól megölelgethessem.
-És majd anya visz Kiminek is- csacsogott tovább. – Képzeld, nagyi, anyának van egy fiú barátja, aki hazahozta nekem Kenzie-t, mikor rajzoltam neki. És naaaaaaagyon aranyos! És Kenzie is azt mondta, hogy majd megismerhetem később és biztos, hogy játszani fog velem. Anya, mikor lesz majd ez?- pislogott rám a nagy szemeivel.
-Remélem, nemsokára- nyomtam egy csókot a homlokára.
-Gyertek, lányaim, ebédeljünk meg, aztán elengedjük anyát és sütünk majd finomságokat, jó?- kelt fel anya és indult a konyha felé.
Együtt ebédeltünk mi négyen, lányok, majd valójában elindultam. Először bevásárolni, hogy a tervezett vacsorát elkészíthessem. Anya mennyei narancsos kacsamell receptjét vettem elő, ami már egy ideje öröklődik a családban. Valamint én is akartam némi habos-gyümölcsös desszertet friss gyümölcsökkel. A közeli kispiacon vettem meg mindent, amire szükségem volt, majd inkább taxival vitettem magam haza, hogy biztosan semmit ne hagyjak el a jól megrakott csomagjaimból.
Otthon bevetettem magam a konyhába és nekikezdtem a főzésnek. Mindent tökéletesen akartam elkészíteni, meg akartam mutatni hódolómnak, hogy megfelelő családanya is vagyok. Szerettem a konyhában alkotni, különleges ízeket párosítani, mennyei gasztronómiai élménnyel meglepni a családomat. Jelen esetben a „Férfihez a gyomrán keresztül vezet az út.” teóriára alapoztam. Miután mindennel készen lettem, bevetettem magam a fürdőbe. Egy gyors zuhany és hajmosás után kezdtem neki a készülődésnek. A hajamat megszárítottam, majd felkötöttem egy copfba. Egy lila felső és fekete cicanadrág mellett döntöttem, valamint fekete topánt húztam a lábaimra. Kevés sminket tettem az arcomra és készen is voltam. Gyorsan megterítettem és 7 előtt 5 perccel abban a tudatban ültem le, hogy mindennel készen vagyok.
Nem ücsörögtem sokáig, hiszen nem sokkal utána már meg is szólalt a csengő. A szívem ezerszer gyorsabban kezdett kalapálni, ahogyan az ajtóhoz léptem. Vettem még egy nagy levegőt és ajtót nyitottam. Ott állt előttem ingben és farmerben iszonyatosan helyesen, még a lábam is megremegett. Éreztem, ahogy végignéz rajtam és amint felnéztem rá, elmosolyodott. Kicsit félreálltam, hogy bejöhessen mellettem. Már szóltam volna valamit, mikor beért, azonban magához húzott és először csókolt meg, mióta ismertem. A puha ajkait végre érezhettem és ez mindent jelentett abban a pillanatban. A nyaka köré fontam a karjaim, az ujjaimmal a hajába túrtam. Nem akartam, hogy véget érjen ez a csók, vége legyen ennek a mennyei érzésnek, de levegőre szükségünk volt. Mosolyogva nézett rám.
-Ezzel nem bírtam tovább várni- sóhajtott fel. – Remélem, nem támadtalak nagyon le.
-Csak annyira, amennyire erre vágytam- intettem a lakás belseje felé és becsuktam a bejárati ajtót.
-Csodaszép vagy!- dicsért meg, amikor felé fordultam. Újra pirulásra késztetett ezzel. – Imádom, hogy zavarba tudlak hozni.
-Soha nem volt senki, aki bókoljon nekem- indultam a konyhába, ő pedig követett.
-A férjed?- kérdezte. – Vagy a többi hódoló?
-Alden semmit nem tett- ráztam meg a fejem. – Utána meg nem voltak sokan. Ők pedig szintén nem erőlködtek levenni a lábamról. Mivel jöttél?- néztem fel rá.
-Taxival- felelte, így két pohár bort töltöttem és az egyiket a kezébe nyomtam. – Remélem, hogy azért én jó úton haladok.
-Igen, abszolút- biccentettem és beleittam az italomba. Kissé zavarban voltam, amit Kimi nagyon is élvezett. Szerencsémre feltalálta magát, helyet foglalt az asztal mellett, így én is követtem a példáját. –Rólam már annyi szó esett. Hogy lehet, hogy egy ilyen sikeres és helyes férfi egyedül van?- próbáltam terelni a témát.
-Túl vagyok én is egy nem működő házasságon, ahogy már említettem- mosolygott rám. – Fiatalon azt hittük, hogy egymásnak vagyunk teremtve és majd örökké együtt leszünk. Aztán néhány év múlva már nagyon nem volt közöttünk semmi vonzalom, semmilyen közös érdeklődés. Így az lett a vége, hogy elváltunk.
-Azt hiszem, hogy tudom, miről beszélsz- néztem rá.
Mindketten csendbe burkolóztunk, hiszen valamilyen nézetből mindketten elbuktunk. Némán álltam fel és tálaltam a vacsoránkat. Ugyanebben a csendben álltunk neki enni is. Majd három falat után végre felemelte a fejét és rám nézett.
-Nem is mondtad, hogy a konyhában is ragyogóan elboldogulsz- kacsintott rám. – A mamám főz a világon a legjobban, de ez a produkció nagyon ingatja a trónját.
-Köszönöm- lettem újra paradicsomszínű.
-Rachael- nézett rám és felém nyúlt, hogy közelebb húzzon magához. Majd újra megcsókolt. Még soha nem éreztem azt egy csóktól, hogy egyszerre nyugszik meg a lelkem és ezzel egy időben lobban fel bennem a láng. Ahogy elhúzódott, szívem szerint azonnal visszahúztam, de igyekeztem még türtőztetni magam.
Mindkettőnk kedve kicsit jobb lett és témaként az anyukáink és főzőtudományuk került előtérbe. Játékosan versengve győzködtük a másikat, hogy a saját mamánk a világ legjobb szakácsnője. Majd az is kiderült, hogy amíg én örököltem a főzéshez való képességet, addig neki csak a csirke és a tészta sikerült igazán.
-Mennyei mannát helyeztél elém- sóhajtott jóllakottan.
-Ne nagyon pihenj meg, még nincs vége- nevettem, mialatt elvettem előle az üres tányért.
-El fogok hízni- nyögött fel, mindezt kicsit sem bánva. A hűtőből ezalatt kivettem a két krémes-gyümölcsös finomságokkal teli kelyhet. Már helyeztem volna le elé az övét, amikor a keze szinte észrevétlenül a derekamra siklott és az ölébe húzott. Felsikoltottam és csak valami égi csoda folytán nem hajítottam el az édességeket.
-Megőrültél?- fordultam felé még mindig erősen kalapáló szívvel.
-Azt hiszem- kacsintott szórakozottan. – Nincs kedved inkább itt elfogyasztani a desszertet?
-Kénytelen leszek, mert jelenleg annyira remegnek a lábaim, hogy fel sem tudok kelni- hunytam le a szemem egy pillanatra, hogy megnyugodjak.
-Minden rendben, édes- súgta és egy csókot nyomott a nyakamra.
Ez természetesen csak olaj volt a tűzre. Megnyugodni nem sikerült, másfelé terelte a gondolataimat és az ijedelem utáni remegés átváltott valamilyen ősi, elemi erő által hajtott vággyá, ami apró rezgések ezreivel cikázott végig a testemen. Nem engedett, így viszont nehezen ment ez a desszert elfogyasztása dolog.
-Szerintem a tiéd finomabb- nézett rám. Felé nyújtottam a kanalam, ő pedig megette a falatot. – Kóstold csak meg az enyém- nyújtotta felém az övét.
-Nincs baja- válaszoltam.
-Még finomabb lehet, ha…- nézett mélyen a szemembe, majd megcsókolt.
Ekkor szakadt el a cérna… azt hiszem, hogy mindkettőnknél. Mohón és követelőzően csókolt, kissé talán erőszakosan is, de egy pillanatig sem fájt. A vágy hajtott előre mindkettőnket. Nehezen, de sikerült felkelnem úgy az öléből, hogy nem szakadtam el tőle. Utánam jött, a kezét a derekamra tette és még közelebb vont magához.
Lassan kezdtem lépkedni hátrafelé, ő pedig követett. Közben a keze már simogatott és a ruha anyagán keresztül is égetett. Megszaporáztam a lépteim – már amennyire tudtam – mert minél előbb látni és érezni akartam őt. Magunk mellett tapogatózva próbáltam a folyosón megtalálni a hálómba vezető ajtót, de nem volt egyszerű, mert a keze besiklott a pólóm alá és amint a bőrömhöz ért, újabb kisebb sokkot okozva- a szó pozitív értelmében. Végül sikerült alakítanom és szó szerint bezuhanni a hálómba… Ő pedig repült velem és rajtam kötött ki.
-Ez volt a terv, csak az ágyon és ruha nélkül- mért végig.
-Kényelmesebb lenne- nyögtem fel. Felkelt és engem is felhúzott.
-Nagyon megütötted magad?- faggatott szelíden.
-Nem vészes, de lehet, hogy bekékül majd- legyintettem.
-Akkor majd meggyógyítom- vont magához.
Ezúttal sokkal lágyabban és sokkal óvatosabban közelített. Érzéki csókokkal halmozott el, mialatt a keze a pólóm alatt cirógatta a bőröm. Annyira óvatosan ért hozzám, hogy olyan volt, mintha pillangószárnyak suhannának végig a testemen. Ahogy fentebb került a keze, a felsőmből is egyre kevesebb takarta a testem. Majd elérkeztünk ahhoz a ponthoz, amikor már nem volt rá szükség. Gyorsan átemelte a fejemen, majd megcsókolt újra.
-Végig akarom csókolni minden porcikádat- súgta a fülembe és végigfektetett az ágyon. A sejtjeim örömtáncot jártak, amikor megéreztem a csókjait a nyakamon, a fülem mögött, a vállamon. Közben igyekeztem megszabadítani az ingjétől. Érezni akartam a meztelen bőrét az enyémen.

***

Valahol a háttérben hallottam a zenét, de nem tudtam eldönteni, hogy honnan is jön.
-Mi ez a zaj?- nyögött fel mellettem a takarókupac. – Telefon?
-Alden- nyögtem fel, amikor felfogtam, hogy az én telefonom szól. Nagy nehezen elbotorkáltam a sarokba ledobott táskámhoz, előkotortam a telefont és mialatt fogadtam a hívást, visszabújtam a meleg paplan alá.
-Mi tartott ennyi ideig?- pattogott egyből a volt férjem.
-Aludtam- mordultam rá ingerülten. Nem szerettem, ha felébresztenek.
-10-kor vasárnap? A lányaim meg éhen maradnak?- háborgott.
-A lányok anyánál vannak, nekem meg vendégem volt- sóhajtottam.
-Van- jött mellőlem egy álmos motyogás.
-Egy idegen férfit vittél a lakásba?- dühöngött tovább.
-Nem idegen, amúgy meg semmi közöd hozzá- kaptam fel a vizet én is. – Kibököd, hogy mit akarsz vagy letehetem?
-Nem hiszem el, hogy ennyire felelőtlen vagy! Odaviszel valami jöttmentet, ahol a lányaimat neveled és…
-Az én lányaim is és viszlát!- nyomtam ki, majd a készüléket lenémítva tettem az éjjeliszekrényre.
-Számon tartja minden lépésed?- ölelt át a mellettem fekvő.
-Próbálná- vackoltam be az otthonos ölelésbe. – Jobb reggelt!
-Nincs panaszra okom, hiszen itt vagy- nyomott egy puszit a nyakamra.
-Pihenünk még?- hunytam le a szemem.
-Pihenünk még- felelte és szinte azonnal hortyogott is.
Nagyjából másfél óra múlva ébredtem fel újra. Óvatosan kimásztam az ágyból, hogy ne ébresszem fel a benne hortyogó szőkét, aki a hasán feküdt és a lábfején kívül nem látszott belőle semmi. Halkan felkuncogtam, majd a fürdőbe osontam. Lemostam az előző esti sminkem, vettem egy gyors zuhanyt, majd amikor már szárazra töröltem magam, egy puha és meleg fürdőköpenyben mentem át a konyhába. Ott elkezdtem elpakolni az előző este romjait. Nem voltam a mosogatógépek híve, ezért kézzel álltam neki elmosni az edényeket és evőeszközöket. Közben volt elég időm gondolkozni a dolgainkon.
Furcsán éreztem magam. Alden attól kezdve, hogy biztos volt a válásunk, igyekezett úgy kezelni és beszélni velem, hogy azt érezzem, az én életemnek szinte vége. Hiszen ott álltam 27 évesen, volt két lányom és már voltam férjnél is. Úgy mozgatta a szálakat, hogy a változást még meg nem szokva azt érezzem, a fiatalságomnak annyi. Időbe, méghozzá elég sokba telt, mire felfogtam, hogy csak egy új kezdet van előttem és semmit nem veszítettem. Mások ilyenkor még az igazit keresik, karriert építenek, eszükben sincs gyereket vállalni. Ezzel szemben nekem olyan előnyöm volt, hogy a lányok állandó és biztos boldogságpontként voltak az életemben. Nem mondom, hogy nem volt néha nehéz kicsit, hogy elmehessek valamerre, de egy ideje már Mackenzie is szorgalmazza a dolgokat. Nemrég közölte velem, hogy attól, hogy az apám egy bunkó és be akar állítani valakinek, aki elbukott, nekem még élnem kell, hiszen valahol van valaki, aki pont nekem lett teremtve.
Most pedig volt egy férfi a hálószobámban, akivel a kapcsolatom igencsak szépen alakult. Persze, még csak az ismerkedés fázisában voltunk, de sosem tudhatjuk, hogy mit is hoz a jövő. Mindketten túl voltunk már egy váláson, mindketten tudtuk, hogy milyen buktatói vannak annak, ha együtt élünk valakivel. Mégis nyitottak voltunk a világ felé és a sors úgy hozta, hogy találkozzunk egymással. A többi már rajtunk múlt. És a régi konvencióknak megfelelően a férfi udvarol, a nő pedig – ha a férfi megfelelően csinált mindent – beadja a derekát.
-Eltűntél- jött a még kissé rekedt hang az ajtó felől. Egy kócos, kissé álmos, mégis rettentően jóképű férfi nézett rám.
-Csak felébredtem. Hagyni akartalak pihenni- mosolyogtam rá. – Kávét?
-Igen, köszönöm- biccentett. Odafordultam a pult felé, hogy bögrét vegyek le és töltsek bele a fekete nedűből, amikor éreztem, hogy a keze a derekamra csúszik, és szorosan magához húz. Elsöpörte a hajam a nyakamtól és egy csókot nyomott rá. – Jó reggelt, szépség!
-Jó reggelt!- döntöttem a fejem a vállára és teljesen ellazultam a karjaiban.
-Tudom, hogy alig ismerjük még egymást, de el kell mondanom, hogy nem tudom, mikor éreztem magam ennyire otthonosan valaki mellett- susogta a fülembe.
-Félek, hogy ha túl gyorsan haladunk, elillan ez az érzés.
-Nem fogjuk hagyni- fordított maga felé és mélyen a szemembe nézett. – Miért is hagynám, ha már az elején tudtam, hogy mindent tudni akarok rólad és az életed része akarok lenni?
-Kimi…- sóhajtottam a nevét, mire magához húzott és megcsókolt.
Idilli volt a reggelünk – délben. Kávéztunk, reggeliztünk és úgy viselkedtünk, mint a tizenévesek. Jó érzés volt mellette lenni, vele beszélni, őt érinteni és csókolni. Miután mindketten felöltöztünk,azon gondolkozott, hogy magamra hagy, habár egyikünknek sem tetszett annyira ez a lehetőség. Nem nagyon akartam elengedni, a boldogságom múlott rajta. Addig-addig húztuk a búcsút, mígnem megszólalt a kapucsengő egy pillanatra. Anya volt, így jelezte, hogy a lányokat beengedte a lépcsőházba és két perc múlva már be is törnek a mi kis intim zónánkba. Szinte pontos volt a leírásom is, mert Neala berobbant a nappaliba a hátán a táskájával, a kezében egy tállal és izgatottan pislogott felénk.
-Itt van!- kiáltott fel hirtelen és kifelé kezdett rohanni.
-Nea, állj meg!- szóltam utána és pattantam fel én is a kanapéról, hogy utolérjem a néha hiperaktív törpémet. A folyosón sikerült elkapnom őt. Mackenzie ekkor már megszabadult a cipőjétől és a kabátjától és a húgát nézte.
-Sejtettem- mosolygott rám. – Hugi, ezt add ide!- vette el a tálat, és amíg a konyhába ment, kaptam én is egy puszit. Nagy nehezen sikerült a kis szuperbombát is levetkőztetni és megnyugtatni. Így mentünk a nappaliba, ahol Kimi kuncogva emelte rám a tekintetét.
-Mint ahogy már tudod, ő itt a kisebb, Neala- mutattam be neki a lánykát, aki nagyon is elnémult. – Mackenzie-t pedig már ismered- pillantottam a belépő felé.
-Szia!- köszönt ő és letette a kezében tartott tálcát az asztalra.
-Szia!- köszönt Kimi is. – Minden rendben veled?
-Tökéletesen- biccentett a lányom és felhúzta a lábait a fotelben, ahol ült.
-A nagyival sütöttünk ilyeneket- szólalt meg vékony hangon a karjaimban Nea és rámutatott az asztalon lévő édességekre.
-Te is segítettél?- fordult felé a férfi.
-Ühüm- bólogatott a lányka.
-Akkor nagyon ügyes vagy!- kapta a dicséretet, amit egy csodaszép mosollyal fogadott. – Elmondod nekem, hogy melyik milyen?- nyújtotta felénk a hódolóm a kezét. Bizonytalanul és félszegen, de Neala a saját pici kezét belecsúsztatta a nagy férfitenyérbe és odalépett közel hozzá.
Magyarázni kezdett és teljes figyelmet is élvezett. Néztem őket és alig akartam elhinni, amit látok. Mindig szerettem volna, ha valaki valódi apaként áll a lányok mellett, mögött. Sajnos a biológiai apjuk erre teljesen alkalmatlan volt és lassan már kezdtem feladni a reményt, hogy ez megtörténhet.
És a csoda a szemem előtt zajlott. Felnéztem Kenzie-re, aki engem figyelt mosolyogva. Óvatosan biccentett, jelezve, hogy ő nagyon is támogatja azt, ami most történik, és ami történt közöttünk. Habár felnőtt nő voltam, a lányaim szava szent volt számomra. Fogalmam sincs, hogy is viseltem volna, ha nem jönnek ki Kimivel.
-Nekem az almás a kedvencem- jegyezte meg Kimi.
-A csokis finomabb- kontrázott rá Nea.
-Az is nagyon finom- bólogatott megnyerően a szőkeség. – De tudod, az almás nagyon hasonlít arra, amit anyukám szokott sütni- magyarázta neki.
-Akkor mondd neki, hogy csináljon neked- rántotta meg a vállát a lánykám. – Biztosan régen ettél, ezért ízlik most az almás. És ha ő csinál neked és te ettél belőle, akkor utána már tudni fogod, hogy jobb a csokis.
-Kipróbáljuk majd, jó?- alkudott a kérdezett.
-Hmmm… Jó- adta be a derekát Nea is. Nevetésre késztetett ez a kis párbeszéd.
-Nekem mennem kell…- emelkedett fel Kimi.
-Még nem is láttad a szobám!- kiáltott fel Neala.
-Máskor megnézi- szólt azonnal Kenzie. – Ugye?- pillantott fel. Azt láttam rajta, hogy egy megígért újabb látogatás biztosabbá tenné őt abban, hogy én jó úton járok.
-Legközelebb- ígérte a férfi.
A lányokat magukra hagyva kísértem ki a folyosóra, ahol felvette a cipőjét és a dzsekijét. Ott álltunk az ajtó előtt és csak néztük egymást. Nehéz volt elengedni őt, olyan nagyon tökéletesnek éreztem a közös pillanatainkat.
-Most el kell utaznom munka miatt egy hétre- sóhajtott fel kissé bánatosan.
-Az hosszú idő- suttogtam magam elé.
-Rettentően- emelte meg a fejem. – Amint hazaértem, hívlak vagy jövök. Addig e-mailben beszélünk, rendben?
-Rendben- bólintottam.
-Már hiányzol!- súgta, miközben szorosan magához húzott. Megcsókolt hosszan, érzelmesen, búcsúzóul. – Sietek haza! Vigyázzatok magatokra!
-Te is légy nagyon óvatos!- kértem, mert nem tudtam, hogy merre megy és mi történhet vele. Az ajtóban még egyszer megcsókoltam, majd kénytelen voltam búcsút inteni neki.

***

From: k.rai@yahoo.com
To: rach.bedon@gmail.com
Subject: Hiányzol!

Még csak 2 napja, hogy eljöttem tőled, de már nagyon hiányollak! Alig várom, hogy újra velem legyél! Remélem, hogy jól vagy és a lányokkal is minden rendben! Nekem eddig még nem volt sok dolgom, most fog jönni a java.
Csókollak,
Kimi

***

From: rach.bedon@gmail.com
To: k.rai@yahoo.com
Subject: 4 nap

Már eltelt a fele! Rettentően hiányzol, szavakkal ki sem tudom fejezni! Olyan jó lenne látni, ölelni, csókolni! Nagyon hozzám nőttél, pedig alig néhány hete láttalak először. Várom, hogy megjelenj az ajtóban és végre velünk legyél. Jelezz minél hamarabb, hogy mikor érkezel!
Rachael

***

From: k.rai@yahoo.com
To: rach.bedon@gmail.com
Subject: -

Nem tudok vele holnapig várni, amikor látlak…
SZERETLEK!

***

Egy napja egy álomfelhőben lebegve éltem a mindennapjaimat. Nagyjából 40 percet visítoztunk Kenzie-vel az üzenetet látva. Én nem akartam elhinni, hogy egy ilyen férfi tényleg ennyire fontosnak tarthat engem és ezt érezheti, míg ő nem akarta elhinni, hogy az apja utáni első olyan pasim, akit ismer és kedvel tényleg velünk maradhat. Így én is a kamaszok szintjére ereszkedve kiáltoztam, ugráltam, táncoltam és tettem minden anyához méltatlan dolgot.
A munkában nem sok minden sikerült elsőre. Minden pillanatban elkalandoztam arra, amerre a szívem húzott. Kimi volt minden gondolatom középpontjában, senki és semmi nem tudta lekötni a figyelmem hosszabb távra. Nea élvezte, hogy az anyja kissé kótyagos, míg Kenz azzal a mindent tudó mosolyával fürkészett egész nap. Nem tudtam, mikorra is számíthatok a férfira, aki elrabolta a testem, az eszem és a szívem is, ezért úgy készültünk a vacsorával, mintha ő is jöhetne. Sajnos nem ért hozzánk sem vacsorára, sem lefekvésre, ami kissé elszomorított, de ettől nem csökkent semmit a várakozásom és vágyam.
Már éjfél is elmúlt, amikor elpilledtem a szobámban egy könyvet olvasva. Nem tudom, mennyi idő telhetett el, de arra ébredtem, hogy a könyv kicsúszik a kezeim közül. Hirtelen pattantak ki a szemeim és ültem fel. Akkor tűnt fel, hogy nem vagyok egyedül.
-Kimi!- suttogtam a félhomályba, amikor megláttam az arcát.
-Nem akartalak felébreszteni- tette le az éjjeliszekrényre a kötetet.
-Hogy kerülsz te ide?- pislogtam, mert nem tudtam elhinni, hogy nem délibábot látok.
-Kopogtam többször az ajtón, mert nem akartalak a hívásommal ébreszteni. Már a telefonom kerestem, amikor Kenzie kinyitotta az ajtót, ő engedett be- mesélte.
-Mit keres ilyen későn ébren az a lány- ráncoltam a homlokom.
-Inni volt, egy üveg ásványvíz volt nála, amikor ajtót nyitott- magyarázta. – A csomagom kinn letettem, de köszönni akartam.
-Ne menj el!- bújtam a karjai közé. – Még soha nem alhattam a szerelmem mellett.
-Akkor megkaptad- dédelgetett a karjaiban. – Komolyan gondoltam, hogy szeretlek!
-Én is szeretlek!- súgtam neki. Felnéztem rá és a szemei minden szavát ezerszer is megerősítették. Lágy csókot adott, ami édes volt, érzelmekkel teli, és ami a legfontosabb: szerelmes.

***

Kimi már lassan két hónapja volt az életünk része, amikor életében először az apaszereppel igazán szembesült. Sok időt töltött nálunk, félig be is költözött – azt mondta, hogy az albérlete üres nélkülünk, ezért, ha minket nem zavar, akkor nálunk töltené ideje nagy részét. Egyetlen ember volt, akit mindez zavart: Alden. Szerencsére az ő véleménye az ügyben nem számított. A lányok egyenesen imádták, hogy velünk van. Mackenzie mindig méregetett minket azzal a bizonyos nézésével, ami szinte követelte, hogy mindent elmondjak neki. Nea pedig élvezte a dupla szeretetet és figyelmet. Éppen Kimivel ültek a matekkönyv mellett és tanulták a számok összeadását néhány egyszerű példával, amíg én néhány jegyzőkönyv kivonatát gépeltem. Ekkor ért haza Kenzie a táncedzéséről… egy fiúval.
-Sziasztok!- köszönt nekünk az ajtóból.
-Jó estét!- jött az ismerős-ismeretlen fiúhang, amire mindenki felkapta a fejét.
-Sziasztok!- köszöntünk Kimivel egyszerre.
-Anyu, Kims, ő itt Brandon- mutatott a srácra. Így már be tudtam azonosítani: ő kísérte haza a lányomat, mióta volt az a bizonyos eset. Annyit tudtam róla, hogy 18 lesz, illedelmes és élvezte a bizalmam, amíg a lányom egyben hazaért minden alkalommal.
-Szia, Brandon! Gyere beljebb!- invitáltam, hogy ne érezze magát annyira kényelmetlenül.
-Köszönöm, de mennem kell, mert várnak a szüleim- hárította el a meghívást. – De lenne itt valami…
-Mondd, nem fogunk megenni- szólt Kimi. Azért a hangja komoly volt, hogy éreztesse, nem mindegy, mit kér.
-Meghívtam Mackenzie-t pénteken moziba és utána hamburgerezni- hadarta. – Este 9-re hazahoznám, ha elengedik…
Összenéztünk Kimivel és nem bírtam megállni egy mosolyt. A tenyerembe támasztott állal néztem a két fiatalt, akik igazán jól néztek ki egymás mellett. Újra páromra pillantottam és egy apró biccentéssel jeleztem, hogy részemről rendben van a dolog. Akartam, hogy ő mondja ki, hogy érezze, számít ilyen téren is a szava, hiszen a családunk tagja. És ahogyan én várakozva figyeltem őt, láttam, hogy Kenzie is szuggerálja őt.
-Nincs kifogásom- szólalt meg végül Kims. – Csak tényleg legyetek itt időben. Bízunk benned, ezért elengedjük Kenzie-t. Maradjon is így!
-Maradni fog- bólogatott hevesen a fiú és még mielőtt elköszönt volna, Kenz kitolta a szobából.
-Ő Kenzie szerelme?- kezdett csacsogni Neala azonnal és nagy szemekkel pislogott ránk.
-Igen- nevettem.
-Jó- rántotta meg a vállát. – Kimi, ez nehéz- bökdöste meg az említett kezét.
-Dehogy nehéz- fordult vissza azonnal a kis tanítványához. – Cukrokkal könnyebben menne?- borította maguk elé a gumimacis zacskót és azon kezdett magyarázni.
-Anya…- rebegte fülig vörösen Kenzie.
Felpattantam és már mentem is vele a szobájába, ahol hosszú idő után én voltam, aki a beszámolót hallgatta. Úgy tűnt, hogy Brandon már egy régi álom volt a lányom számára és a történtek után az, hogy pont ő kezdte el kísérgetni, egy löketet adott a kapcsolatuk alakulására. Ennyi idő kellett ahhoz, hogy meglegyen a bátorsága a fiúnak elhívni őt végre egy randira.
-… Azért örülök, hogy Kimi volt itt és nem apa- sóhajtotta végül.
-Mire gondolsz?- ráncoltam a homlokom.
-Apa sosem engedett volna el- nézett rám. – Tudod, hogy senkit nem tűr meg a közelemben, pedig szinte nem is ismer. Beleszólna az életembe anélkül, hogy tényleg tudna rólam valamit. És Kimi meg egy ideje itt van velünk. Jobban ismer, mint a saját apám. Még így is féltem, hogy talán nemet mond.
-Szerintem semmiképpen nem mondott volna nemet, mert bár mi úgy tekintünk rá, mint a családunk negyedik tagja, nem gondolom, hogy ő még 100%-osan képes erre magával szemben- vallottam be a lányomnak, ami kicsit aggasztott.
-Akkor segítek neki- kelt fel. A nappaliba mentünk, ahol még mindig tartott a matekóra. – Köszönöm az engedélyed, apa!- nyomott egy puszit a Kimi arcára Mackenzie.
-Apa?- kapta fel a fejét párom. Hol rám nézett, hol a lányomra.
-Egy hónap alatt ezerszer többet foglalkoztál velem és adtál nekem, mint az apám 16 év alatt- rántotta meg a vállát Kenz. – Szóval igen, apa, ha nem bánod.
-Soha- rázta meg a fejét Kimi. – Persze, csak akkor, ha te sem bánod, Rachael- nézett rám.
-Hogy bánnám, ha egy ilyen pillanatra vártam egész életemben?- kérdeztem az örömkönnyeim törölgetve.

***

November vége volt. Nyugodt, őszi, kissé hűvös este köszöntött ránk. Kimi nem volt velünk, egy újabb üzleti ügy miatt töltötte tőlünk távol az időt. A nappaliban ücsörögtem egy kellemes könyvvel és egy forró teával, míg a lányok éppen valamilyen társasjátékot játszottak Nea kedvéért egy-egy bögre forró csokival. A csengő kissé meglepett, hiszen este 8-kor már nem szokott látogatónk lenni. Kikászálódtam a kényelmes helyemről és elmentem ajtót nyitni. Alden állt ott – általában ő volt az, aki szeretett bejelentés nélkül lehetetlen időpontokban érkezni.
-Hoztam neked valamit, édesem!- tolakodott be mellettem a lakásba egy magazint lengetve.
-Nem kértelek rá- forgattam meg a szemeimet. – Ahogyan arra sem, hogy gyere be.
-Ez biztos érdekelni fog. Hol van a hősszerelmesed?- nézett körbe.
-Dolgozik- vágtam rá.
-Valakin?- nyújtotta felém a magazint, aminek az elején Kimi volt.
-Micsoda?- esett le az állam, amint elolvastam a főcímet: „KIMI RÄIKKÖNEN ÚJRA A VOLT FELESÉGÉVEL KAVAR? Exkluzív képek a Forma-1 világbajnokáról”
-A feleség lepett meg ennyire? Nem is tudtam, hogy nem tudod, hogy egy nős emberrel kavarsz- csacsogott nagyon is jókedvűen Alden.
-Kifelé!- lökdöstem ki a lakásból és az orrára csaptam az ajtót.
Belelapoztam a magazinba, ami valójában egy szennylap volt. A képek nem zaklattak fel: Kimi mutatott már képet a volt feleségéről, valamint azt is tudtam, hogy mielőtt elutazott, találkoztak, mivel van még néhány üzleti kapcsolat, amiben Kimi valójában a csendestárs és csak a tőkét adja. Emiatt volt szüksége a nőnek néhány aláírásra és ezek a képek akkor készültek, mivel felismertem a férfi ruháit, amiben tőlem ment el.
A valódi sokkoló tényező az a „Forma-1 világbajnoka” kijelentés volt. Nem tudtam az egészről semmit, hiszen sosem szerettem a sportokat. Így nem ismertem fel, ő pedig nem mondta el nekem mindezeket.
-Anya, jól vagy?- jött ki utánam Kenzie. Mivel nem feleltem, kivette a lapot a kezemből. Ránézett, majd kihajította a szemetesbe. Utána visszavezetett a nappaliba és leültetett a kanapéra. Odaült velem szemben és megfogta a kezem.
-Hazudott- suttogtam végül.
-Nem- rázta meg a fejét nagy bölcsen a lányom. – Csak nem mondott el mindent, amit meg is értek.
-Te tudtad?- emeltem meg a hangom.
-Rákerestem a neten- sóhajtotta. – Utána úgy két hete, amikor Nea beteg volt és te vele töltöttél egy csomó időt, szembesítettem vele, hogy tudom, ki is ő.
-Nem mondtad el nekem- vádoltam azonnal őt.
-Nem, mert megkért rá- folytatta ugyanolyan nyugodtan. Valószínűleg tudta, hogy mivel ő van a legközelebb, rajta fog a dühöm csattani, ha nem tud észérvekkel meggyőzni. Ebben ugyanolyanok voltunk. – Most van az utolsó versenye. Azt akarta, hogy ezek után mond el neked mindent. Azért, hogy meg tudjátok beszélni. Hogy ha időt kérsz, akkor se legyen messzire.
-Miért nem mondta el azonnal?- keseregtem. Becsapottnak éreztem magam.
-Szerinted milyen lehet, hogy mindenki ismeri és azért akar vele lenni, amit a neve jelent?- nézett rám nagy szemekkel. – Velük szemben itt voltunk mi, akik megismertünk egy segítőkész pasit, aki neked bejött. A lényeget így is tudod: utazik, ezzel pénzt keres, amúgy elvált, nincs gyereke, szeret téged és minket. Mi kell még több?
-Nem tudom- temettem a kezembe az arcom.
-Anyu, nem hazudott- rázott meg egy kicsit. – Csak féligazságot mondott. Olyan álom lehet neki az, hogy nem a híres versenyzőt látjuk, mint neked az, hogy ő velünk van és apaként is tökéletes.
-Lehet…- merengtem el.
Kábulatban és gondolatok tengerében telt az estém nagy része. Habár hatalmas volt a kísértés, hogy megkeressem, mi is az a Kimi Räikkönen, nem pötyögtem be a nevét semmilyen internetes keresőbe. Nem akartam tudni, hogy a sajtó miket hordott össze róla. Pontosan tudtam, hogy mire is képesek ezek a szennygépek – ott volt egy példa a konyhai szemetesben is. Azokon a dolgokon gondolkoztam, amikre Mackenzie világított rá úgy igazán. Nem tudhattam, hogy milyen úgy az élete, hogy mindenki ismeri és a legtöbben emiatt kihasználhatják. Velem pedig tiszta lappal indíthatott. Úgy, mint bármelyik hétköznapi férfi, aki egy a millióból.
-Anya- csoszogott be hozzám az éjjel közepén egy nagyon álmos kisangyal. – Alhatok veled?
-Persze- emeltem meg a takarót és alatta átöleltem Neala pici, törékeny testét.
-Hiányzik apa- suttogta. – Kimi apa. Olyan jó lenne, ha itt lenne!
-Nemsokára itt lesz- ígértem neki.
Rá kellett döbbennem, hogy már a lányok számára is legalább olyan sokat jelent, mint nekem. És nem mehettem el a tény mellett, hogy egyre kevésbé látszott hatalmas bűnnek, amit tett. Nem akartam mást, csak átölelni, megcsókolni és megkérni, hogy meséljen nekem az életéről. Hogy megismerhessem újra – úgy, ahogyan ő akarja.

***

Nem voltam biztos abban, hogy jó ötlet volt kijönni a reptérre, habár Mackenzie kifejezetten megtiltotta, hogy azon gondolkozzak, mit teszek jól és mit nem. Idegesen húzgáltam a rózsaszín ruhám alját vagy babráltam a copfommal, amíg vártam, hogy megjelenjenek a terminál ajtajánál az emberek és leginkább az, akire vártam. Előző este írtam neki egy rövid üzenetet, hogy tudom, hogy kicsoda és szeretnék vele beszélni. Szigorúan csak azután, hogy életemben először végignéztem egy futamot – és ezzel egy időben végig is aggódtam, nehogy baja essen. Soha nem hittem, hogy lehet valakiért még legalább annyira aggódni, mint a saját gyermekünkért, de ezt a gondolatot felülírta mindaz, ami történt.
Végül megjelentek az emberek a magánterminálnál. Kicsit közelebb léptem és vártam, hogy észrevegyen.
Egy kopasz férfival beszélgetve lépkedett kifelé a fél vállán egy hátizsákkal, fején baseball sapkával és még itt benn is napszemüvegben. Megtorpant egy pillanatra, amikor meglátott, levette a szemét takaró kiegészítőt, majd hozzám igyekezett a férfival egyetemben.
-Szia!- köszönt nagyon is visszahúzódva.
-Szia!- rebegtem halkan.
-Bemutatnám Mark Arnallt, a személyi edzőmet és egyik legjobb barátomat- biccentett a mellette álló felé. – Ő itt Rachael, akiről meséltem.
-Mark Arnall- nyújtott kezet a férfi.
-Rachael Bedon- fogadtam el a kéznyújtást.
-Tudom, sok mindent nem mondott el magának, de higgye el, hogy okkal tette- pillantott Kimire, majd rám. – Biztos vagyok abban, hogy maga azt az őszinte és nyílt embert ismerhette meg, akit csak kevesen. Erre gondoljon és ne a rosszindulatú pletykákra és irományokra, amik a világban terjednek.
-Nem kerestem utána a világnak mutatott Kimi Räikkönennek- jelentettem ki. – Mert nem érdekel.
-Maga a tökéletes- nevetett fel a Mark nevű. – Majd hívj!- intett még a pilóta felé és magunkra hagyott minket.
-Rachael, nézd, én…
-Nem!- emeltem fel a kezem. – Nem akarok magyarázkodást, nincs szükségem hebegő történetekre, hogy miért nem mondtad el. Csak azt akarom, hogy menjünk haza, pakolj ki és közben mesélj arról, hogy milyen az életednek az a része, amit még nem ismerek.
-Nem haragszol?- lépett közelebb.
-Haragudtam- sóhajtottam és odabújtam hozzá. – Mérges is voltam. De rá kellett jönnöm, hogy mindez nem számít, ha eddig működött a dolog. Mert ezután is fog, főleg, ha beavatsz.
-Mindenbe- ígérte és nyomott egy puszit az arcomra. – Menjünk, még mielőtt egy nőfaló valakinek állítanak be, hogy egy héten belül együtt látnak az exemmel és egy számukra idegen nővel.
-Menjünk- fogtam meg a kezét és igyekeztünk olyan gyorsan eltűnni, ahogyan csak lehetett.

***

-Christopher Mattias Räikkönen!- emeltem meg a hangom, hogy az egész házban lehessen hallani, ha már olyan hatalmas volt.
-Nem csináltam semmit!- hallottam meg a nappali felől a távolodó, menekülő hangot.
-Az én biciklim van megint ledobva a bejárón keresztben?- mentem utána. A kópé hatévest az emeleti lépcsőn kaptam el.
-Elfelejtettem- mentegetőzött azonnal a karjaimban és hatalmas kék szemeivel pislogott rám.
-Az a szerencséd, hogy imádlak- csókolgattam össze az arcát. – Irány ki és tedd el a biciklit, jó?- fordítottam irányba.
-Igyekszem- ugrált lefelé.
-Mi volt a mai nagy vétke?- jelent meg a lépcső aljában Kimi.
-A bicikli- sétáltam oda hozzá.
-És anyuci leszidta nagyon?- ölelte át a derekam.
-Nem, mert túlságosan hasonlít apucira és így elfogult vagyok- fektettem a tenyerem a mellkasára.
-Kész szerencse- kacsintott és megcsókolt. – Lányok?
-Kenzie valami egyetemi csoporttársánál projektmunkán dolgozik, utána Brandonnál alszik- ismertettem a nagyobbik leányzó terveit.
-Már két éve nagykorú, de nekem csak a cserfes 16 éves marad- sóhajtott fel, miközben követett a konyhába.
-Nea fenn van a szobájában, valami romantikus filmet néz- folytattam a létszámellenőrzést.
-Biztos valami tinédzser, romantikus maszlag- húzta el a száját.
-Kikérem a 14 éves korosztály nevében- szólalt meg mögötte az említett. – Ez egy romantikus dráma volt- húzta ki magát.
-Én kérek elnézést!- ölelte át őt Kimi.
-Kééész!- robogott be Chris is közénk.
-Akkor mehettek kezet mosni a vacsora előtt- néztem rájuk.

Elmasírozott a két kisebb és csak néztem utánuk. Ott álltam egy hatalmas ház konyhájában a negyven kapujában, túl voltam egy váláson, volt három gyermekem és egy élettársam, akivel hét év után legalább annyira szerettük egymást, mint akkor, amikor megismerkedtünk. Nem a legegyszerűbb volt az életem, de a legcsodálatosabb, ahogyan folytatódott. És ki tudja, mit is hoz a jövő…

2 megjegyzés:

  1. szia ez igazán csodálatos gratulálok alden nagy paraszt volt ha a saját családját se becsülte de kimi meg muttatta hogy egy csodálatos ember
    pusy

    VálaszTörlés
  2. Szia Monshe!
    Biztosan feltűnt, hogy eddig sosem írtam neked komit és igen, tényleg ez az első alkalom. Viszont az összes írásod elolvastam már és mindegyik egytől-egyig nagyon tetszik! Szívből örülök, hogy az írói "pályafutásod" nem hagytad abba és visszatértél, ha egyenlőre csak egy szuper novella erejéig is. :)
    A facebook csoporton mindig figyelemmel követtem a kis "részleteket", melyeket megosztottál ezzel a novellával kapcsolatban és izgatottan vártam, hogy mi fog ebből kisülni.
    Nagyon tetszett a novella, igazán kidolgozott volt, szép kerek történetet varázsoltál belőle, amit még nagyon szívesen olvastam volna.
    Egy válással és két kislány nyakán az ember nem igazán nyitott egy újabb párkapcsolatra-főleg Rachael, akit a volt férje a földbe tiport érzelmileg és emberileg is-, de Kenzie noszogatta az anyukáját és Kimi is tett arról már az első pillanattól kezdve, hogy ennek legyen folytatása. Alden akárhogy is próbált beköpni a levesbe, nem tudott, hisz a szerelem elég erős volt a két fiatal között! :)
    Különösen tetszett az a rész, mikor Kiminek először mondták azt, hogy apa! :)
    Furcsa volt azt olvasni az egyik jelenetnél, hogy már bizonyos szinten gondol a családalapításra. Nos, modt ő ebben nyakig benne van és ahogy itt kifejtette, a kedvesével közösen gondolkodhat a baba nevén :D
    Nagyon tetszett a novella, remélem lesz még sok alkalom, hogy komizhatok :)
    Reny

    VálaszTörlés