2013. november 25., hétfő

Love from the past

Sziasztok! Itt is a folytatás! Nem lett olyan hosszú, mint terveztem, de itt kellett elvágni, hogy legyen izgalom. Jól érzitek, hamarosan vége a történetnek, de ez az esemény azért tartogat magában pár lehetőséget.Ígérni nem ígérek a következővel kapcsolatban, amint lesz időm és energiám, hozom! Jó olvasást!

44. rész

(Mila szemszöge)
A karácsony és a szilveszter egyfajta álomvilág volt számomra. A családunkkal lehettünk, mindenki mosolygott, boldog volt, szinte minden tökéletessé vált. Talán néha már túlságosan tökéletessé, de nem tudtam betelni a dolgokkal és nem is akartam. Ismertem az életet, tudtam, semmi nem tart örökké, ezért ki akartam élvezni minden pillanatot.
Kaisa szinte repkedett, mióta Kimi tudta a legnagyobb titkát. A fadíszítés közben persze volt egy nagy beszélgetés, tisztáztak néhány dolgot a kapcsolatról, de nem szóltunk bele a lányunk szerelmi életébe. Mindösszesen azt szerettük volna, ha nem követ el hibákat, mint mi magunk gyerekfejjel. Hiába tudtam, hogy ő nem tekint hibának dolgokat, amit akkor megtettünk, de tudtam, hogy mik a következményei például egy korai terhességnek. Valamint azt is, hogy Sebastiant mennyire megviselné, ha ő „rontana el mindent”.
Az újévet hetesben töltöttük és köszöntöttük. A mi házunkban volt a nyugodt szilveszter. Kimi nélkülem nem akart elmenni sehová bulizni, így eldöntöttük, hogy életünkben először vállaljuk a felvigyázó szerepét. Paulát elhozta hozzánk, továbbá a keresztfiaink is velünk voltak, hogy Kriisti és Rami elmehessen kicsit kikapcsolódni. És persze a pocakomban a babáink is ünnepeltek – már érezni lehetett a mocorgásukat.
Süteményt sütöttünk, társasjátékokat játszottunk – a három fiú persze életre-halálra, koktélokat kevertünk a srácoknak, hogy felnőttes dolgot is csináljunk (természetesen alkohol nélkül gyümölcslevekből és szirupokból). Éjfélkor az udvarról néztük a tűzijátékot kölyökpezsgővel koccintva és valamikor 1 óra közül kerültünk ágyba, ahol kettesben töltött gyönyörű pillanatokat éltünk át.
Kaisa Sebastiannal töltötte az idejét Németországban a Vettel családdal. Nagyon féltek mindketten, hogy mit is fognak szólni a kapcsolatukhoz. Ahogy sejtettük, nem volt túl egyszerű elfogadtatni a szülőkkel, de szerencsére nem zárkóztak el teljesen attól, hogy megismerjék a lányunkat és a két fiatal bevallása szerint a helyzet napról napra javult és lett a hangulat egyre családiasabb.
Azt hiszem, nekünk azért volt könnyebb a dolog, mert mi is elkövettük a saját hibáinkat tizenévesen. Nekem elég zűrös volt a fiatalkorom, amíg Kimi mellett le nem nyugodtam. Utána pedig közösen vágtunk bele abba a dologba, amit családnak neveznek, ahol gyerek fejjel kellett megkomolyodnunk és felelős szülőkké válnunk. Talán az nyugtatta mindkettőnk lelkét, hogy egy olyan férfi volt a lányunk mellett, aki felfogta a felelősségét.

***

(Kaisa szemszöge)
A január első hete gyorsan eltelt és már csak azon kaptam magam, hogy újra otthon vagyok és tanulok, mert a nyakamon a vizsgáim. Reggeltől estig a füzeteket bújtam, aminek több oka is volt. Egyrészt nem akartam szégyent hozni a szüleimre, meg akartam nekik mutatni, hogy lehet bennem bízni és kiérdemeltem azt, hogy magántanulói státuszba tegyenek. Másrészt pedig elviselhetőbb volt Seb hiánya, amíg eltereltem a figyelmem. Így is segített, hogy Basi, az egyre nagyobb cicám emlékeztetett rá.
Végül 4,3-as átlaggal zártam a félévet, aminek nagyon örültem. Úgy éreztem, hogy mindent megtettem a siker érdekében és tényleg nem tudtam volna többet összehozni a tudásomból. Szerencsére a szüleim is így látták a dolgokat, meg voltak velem elégedve. Így semmi akadálya nem maradt, hogy elmenjek a fotózásra, amit még korábban sikerült lebeszélni.
Nagyon élveztem a dolgot, remek ruhákat kaptam és egy profi csapat foglalkozott velem. Amikor rápillantottam a végső képekre, el sem akartam hinni, hogy tényleg én vagyok rajtuk. Egy felnőtt nő nézett velem szembe, aki valamilyen szinten hasonlított rám. Sehol nem volt a mindennapi, felkötött hajú, sminket nem használó, kicsit sportos lány.
Apának és Sebnek e-mailben továbbítottam a képeket, mert mindketten Angliában voltak. Apu üléspróbán, Basi fejleszteni és szimulátorozni. A nyakunkon voltak a tesztek, az új autók bemutatói, így egyre kevesebbet láttuk őket. Majd amint elküldtem a képeket, anya is leült mellém és együtt kielemeztük a képeket.

-Kész nő lettél- nézett rám nagy mosollyal.
-Igyekszem- sandítottam rá.
-El kell fogadnom, hogy ideje lesz a kicsi babámat elengedni- simított végig az arcomon.
-Lesz két kicsi babád, aki pótol engem- fordultam felé.
-Nem, nem- rázta a fejét. – Egyikük sem tud a helyedbe lépni. Csak annyi történhet meg, hogy melléd lépnek. Amúgy nézegettem a képeidet kicsi korodból és ezt találtam- nyújtotta át nekem.
Felnevettem, mikor megláttam önmagam egy nyári képen olyan 2 éves forma körül. Anyu szerint már akkor volt egyéniségem, ő imádta ezt a képet rólam. És addig hadakozott velem, amíg beleegyeztem, hogy kirakhatja. Csak Sebastian meg ne lássa, mert soha nem mosom le magamról a dolgot!

***

A tesztekre nem mentem, felkészülési időszak volt és úgy döntöttem, hogy rám férne némi igen komoly edzés a csapattal. Állandó délelőtti konditermi alapozásokon és délutáni maratoni úszásokból állt minden napom. Anyát elküldtem apával, hogy még most legyen vele, amíg utazhat és a babák nem születtek meg.
Remek helyem volt a nagyinál, aki elkényeztetett. Szerettem nála lenni, bár nagyapa nagyon hiányzott. De tudtam, hogy ez az érzés sosem fog megszűnni, ezért igyekeztem eltemetni magamban és elterelni a nagyi figyelmét is, amikor csak lehetett. És ketten együtt olyan ötletekkel álltunk elő, amitől égnek fog állni a családunk haja.
Reggelente Hanna-Maria vett fel és vitt edzésekre, amiket már csak másodedzőként irányított a baba miatt. Azt hiszem, hogy nem fogjuk győzni pelenkával a családban, annyi picúr lesz egyszerre. De nem lesz gond legalább a játszópajtások terén, mint nálam, akinek kevés barátja volt, mivel nem voltak velem egykorú gyerekek a családban a születésemkor.
Szerettem vele edzeni, ő pontosan tudta, hogy mire is van szükségem ahhoz, hogy tökéletes formába kerüljek. Az úszás volt az életem és bár anya féltett az élsporttól, nem szólt bele a dologba és hagyta, hogy azt tegyem, amit szeretek. Én pedig vízi lánynak születtem, a vízben éreztem magam szabadnak és függetlennek.

***

(Kimi szemszög)
Utolsó nap volt a teszten, aminek örültem. Nem azzal volt a bajom, hogy autóba kell ülni vagy dolgozni kell. Sokkal inkább az volt a bajom, hogy az időmet nem tölthetem Milával most, amíg megtehetem. Így is elgondolkoztam, hogy biztos folytatnom kell-e a versenyzést most, hogy még két baba csatlakozik a családunkhoz. Sokszor éreztem, hogy ideje lenne inkább apaként szerepelnem az életben.
Ebédszünet előtt fél órával szálltam ki az autóból. A srácokkal megbeszéltünk néhány módosítást, majd úgy döntöttem, délutánig kibírják nélkülem. Markkal elmentünk ebédért, majd visszavonultam az öltözőnek kialakított részbe. Nyugalom volt, nem zavartak. Kicsit jól esett megpihenni. Már csak a családom hiányzott a teljes békéhez.
-Ki keres ilyenkor?- kérdeztem Markot, mikor megszólalt a telefonja.
-Mila…- mondta és egyből felém nyújtotta a készüléket.
-Kicsim? Minden rendben?- vettem fel aggódva.
-Haza kell jönnötök…- rebegte alig hallhatóan.
-Jól vagy? A babák? Mi történt?- hadartam azonnal.
-Nem…- suttogta és zokogássá torzult a hangja.
-Kisfiam, nagy a baj- szólalt meg anya, aki valószínűleg átvette a telefont a feleségemtől.
-Anya, mondj már valamit!- szólítottam fel talán kicsit erélyesebben, mint kellett volna.
-Kaisa kórházban van- mondta és éreztem, ahogy a vér még sebesebben száguld az ereimben. – Az uszodában történt baleset, az öltözőben egy egész falszerkezet dőlt össze, több lány is benn volt éppen. Alig tudták őket kiszedni a romok alól…
-Anya, hol a lányom? Mi van vele?- hadartam, és közben már a ruháimat dobáltam be a táskámba.
-Műtik. Mindent megtesznek érte… Jönnötök kell!- szólt kissé már hisztérikus hangon.
-Nagyon vigyázzatok magatokra! Rohanok!- mondtam neki és megszakítottam a hívást.
Mark nem kérdezett, megértette, hogy mennünk kell. A csapatnak csak annyit mondtam, hogy családi vészhelyzet, ne haragudjanak, mennem kell. Mivel sokuknak voltak gyerekei, értették, hogy nem maradok. Már a kocsiban voltam, amikor eszembe jutott, hogy Sebastian valószínűleg semmit nem tud. Odaadtam az edzőmnek a telefont, hogy küldjön a németnek egy üzenetet, egy óra múlva legyen a reptéren, mert jönnie kell.
Bármennyire nem rajongtam azért, hogy a lányom egy nála 10 évvel idősebb férfivel jár, tudtam, milyen, amikor az ember nem tud a szerelme mellett lenni. Milana mellett átéltem, milyen, amikor nem lehetsz vele, hogy könnyítsd a szenvedésén. A lányom ezt nem élhette át, és ha én tehettem azért, hogy mindez máshogyan legyen, akkor ez volt a minimum, ami a kötelességem az apjaként.

***

(Mila szemszöge)
A tudat, hogy a lányom életveszélyben van, teljesen megőrjített. Nem tudtam magammal mit kezdeni, segíteni akartam rajta bármi áron. Még mindig a fülemben csengett a húgom hisztérikus hangja, amivel közölte, hogy mi is történt az uszodában. Csak a szerencsének köszönhettük, hogy nem kell érte is aggódnunk.
A kórházi folyosó rideg és barátságtalan volt. A falak nagyjából egy méter magasságig zöld csempével kirakva, majd felette fehérre meszelve. A padló hófehér járólapokból állt, minden lépés visszhangzott a nagy csendben. Két oldalon műanyagszékek voltak kihelyezve a látogatók számára, a fejünk fölött a neoncövek néha meg-megvillantak. A folyosó végén pedig a hatalmas kétszárnyú ajtó, ami a műtőkhöz vezető utat zárta el. Mindez steril szaggal körbevéve, amitől az ember gyomra felfordul.
Paula mellettem ült és igyekezett nyugtatni. Több mint 3 órája semmi hírünk nem volt a lányomról. A pánik hullámokban uralkodott el rajtam, nem tudtam uralni a saját testemet. Anya voltam, aki saját magát soha nem helyezte előtérbe. Az akaratom pedig nem volt elég erős, hogy egyensúlyt tudjak teremteni magamban a meg nem született ikreim és a veszélyben lévő lányom között. Kaisa volt most előtérben.
-Mimi- hallottam meg egy vágyott hangot. – Mimi, itt vagyok!- éreztem meg az óvatos simogatást.
Kinyitottam a szemeimet, valószínűleg elszunnyadtam a várakozásban. A terhességemnek köszönhetően sokkal fáradékonyabb voltam és a stresszhelyzet sem segített. Ahogy oldalra fordítottam a fejem, láttam Kimit, akinek a kinti hidegtől még piros volt az arca. Velem szemben pedig ott állt egy halálsápadt német is.
-Nem tudunk semmit órák óta- bújtam bele férjem ölelésébe. – Semmit- suttogtam és a könnyeim potyogni kezdtek.
-Nyugodj meg, kicsim!- simogatta a fejem. – Rendben lesz minden- nyugtatott. – Amint szállítható állapotba kerül, visszük Svájcba.
-Svájcba?- néztem fel és úgy tűnt, Sebastiant is meglepte ez a hír.
-Beszéltem Akival, a magánklinikáján fogja kezelni a lányunkat- felelte Kimi. – Nem hagyom, hogy a szemünk fénye ne a legjobb kezekben legyen. Benne bízhatunk, te is tudod.
-Tudom- érintettem meg a csuklóján a heget, amit szintén a finn orvos műtött, akit a McLaren-es időkből jól ismertünk.
-Akkor a kölyök is mellette lehet- bökött a németre. – Tudod, hogy szüksége lesz rá.
-Ott leszek- szólalt meg érkezésük óta először Seb. – Persze, csak ha engeditek.
-Miért ne engednénk?- pillantottam fel rá. – Kelleni fog neki a támasz. Kelleni fogunk mindannyian.
-Még mindig semmi- lépett elénk Paula. Fel sem tűnt, hogy elment. – A nővér azt mondta, hogy még mindig a műtőben vannak, nem mondhat semmit.
-Nem hiszem el- morrant fel Kimi. – Tudni akarom, hogy mi van vele, az én vérem!

Ezzel a lendülettel felpattant mellőlem és elrohant a nővérpult felé. Csak néztem utána és reméltem, hogy valóban megtud néhány dolgot, ami könnyít a lelkünkön a lányunkkal kapcsolatban.

2 megjegyzés:

  1. szia gratulálok remélem kaisa hamar rendben lesz
    kimiék jó szülök
    pusy

    VálaszTörlés
  2. Szia!

    Hoppá, pont akkor amikor már kezd minden sínen lenni, akkor történik egy ilyen váratlan fordult. Nem semmi, Kimi rendes volt, hogy Sebet is rögtön ugrasztotta.
    Remélem nem lesz semmi komoly Kaisaval, bár ilyen bálaestekből komoly bajok is lehetnek.

    Várom a folytatást

    VálaszTörlés