2013. március 6., szerda

Love from the past



Sziasztok! Itt a folytatás. Sajnálom, én is ember vagyok, az én életem sem csak arról szól, hogy írjak. Nem zavarnak a kritikák, ha normális hangvételűek és az írójuk hajlandó vállalni önmagát. Mert névtelenül általában olyanok írnak egy-egy szurkálódó megjegyzést, akik valójában semmit nem tesznek, hogy a dolgok változzanak. De akkor legyen, csináljunk egy bizalmon alapuló dolgot. Meg van írva a következő rész. Ha kapok vasárnap délután 4-ig 15 olyan kommentet, ami minimum 5 sor (köszönés, elköszönés, név nélkül), akkor felteszem nektek a folytatást vasárnap. Ez bizalmon alapszik, hiszen bízva abban, hogy meg tudjátok csinálni, megírtam még egy részt. Ennyi voltam mára.


33. rész

(Mila szemszöge)
Belgium… az a hely, ahová mindig szívesen mentünk, mióta Kimi a Forma-1 világában versenyzett. Sajnos egyre kevesebb jegy kelt el, pedig a pilóták imádták a helyet. Az biztos, hogy még egy olyan izgalmas pálya nem volt, mint Spa. Ezzel tisztában volt mindenki és izgatottan vártuk, hogyan is fog alakulni az idei verseny.
Hosszú szünet után tért vissza a mezőny a pályákra. Ez persze felbolygatta a médiát is. Én is dolgoztam egész hétvégén, Bruno visszament a szerkesztőségbe otthon. Furcsa és ijesztő volt a csütörtök és a rengeteg ismeretlen ismerős, de elég sok dolgot sikerült elintéznem. Interjút készítettem a legtöbb pilótával, aki érdekelt a világbajnokságban, valamint még néhány csapatfőnök is megállt beszélni velem néhány szót.
Pénteken a szabadedzéseket a Lotus home-jában töltöttem. Néhány interjúmat jegyeztem le, de közben természetesen nagyon figyeltem, hogy is halad az autónk. Az eső persze közbeszólt, nem nagyon mocorgott a banda. Habár Kimit ismertem annyira, hogy ő ment volna, hiszen ismerte a helyet, mint a tenyerét.
Délután még arra sem méltatták a pályát, hogy kimozduljanak, akkora eső és víz volt. Én személy szerint ennek örültem a legjobban, hiszen biztonságban tudhattam a férjemet. Kaisa mellettem ücsörgött olyan arccal, mintha citromba harapott volna, hiszen a rossz idő megfosztotta őt a paddockban tapasztalt szabadságától. Ahol volt ismerőse, oda kérdés nélkül beengedték bármikor.
-Köszönjük, Spa!- huppant le mellém egy morcos finn.
-Ne morogj!- kértem kedvesen és nyomtam egy puszit az arcára.
-Ki sem kellett volna jönnöm- hajtotta a fejét a kezére. Lágyan simogatni kezdtem a fejét.
-Tudjuk már évek óta, hogy ez ilyen- folytattam. – Hidd el, ettől még lehet egy jó hétvégénk.
-Legyen igazad- pillantott fel rám. Ekkor lépett oda hozzánk a sajtósa. – Mi már megint?- pillantott a beosztására.
-Esetleg lehetne, hogy igent mondj?- kérdeztem szempilla rebegtetve. Éppen egy új interjúról volt szó, méghozzá a két Räikkönennel.
-Mi hárman egy interjún?- nézett rám már vidámabban. – Annak sosincs jó vége.
-De meg lehet próbálni- fogtam meg a kezét.
-Oké, benne vagyok- nyújtotta vissza a papírt, de a szemét le nem vette rólam.

***

RÄIKKÖNEN & SEPPÄLÄ-RÄIKKÖNEN: MI A KÖZÖS BENNÜK?
A nagy leleplezés, avagy milyen titkot rejteget a Forma-1 világbajnoka és a jövő nagy úszólánya

Spa-Franchorchamps paddockjából csütörtök este olyan képek kerültek ki, melyek nyíltan tudatták: Kimi Räikkönen mellett jelen van a fiatal olimpikon, Kaisa Seppälä-Räikkönen is. Az úszóval készült korábbi interjúnkban már olvashatták, hogy valószínűleg csak névrokona a pilótának. Most azonban együtt jelentek meg a nyilvánosság előtt. Vajon mi a nagy igazság?
Gratulálok a sikeres olimpiai szereplésedhez! Hogy érzed magad?
Kaisa: Köszönöm! Remekül vagyok, sikerült kipihennem az izgalmakat és a versenyeket. Habár nem sikerült egy számomban sem továbbjutni, a célomat elértem. Minden időmön javítottam és még a váltót is erősíthettem, ami nagy megtiszteltetés volt. Rióban már sokkal több esélyem lehet.
Kimi, azt mondtad, nem fogsz kimenni az olimpiára, mégis lekaptak téged Londonban.
Kimi: Igen, tényleg elmentem. De szünet volt, nem a média előtt élem a magánéletemet.
Mit gondoltok a másik sikereiről?
Kaisa: Mindig is elismertem, hiszen világbajnok lett annyi küzdelem után. Pontosan tudom, hogy mennyit kell tenni azért, hogy sikeres lehess és látom, hogy ő mennyire küzd. Büszke vagyok rá!
Kimi: Nincs is jobb, mint amikor van, aki inspirál. Sokat jelent hallani egy ilyen fiatal lány szájából ezeket a szavakat, még többet jelent látni, hogy mennyi erő van benne, és hogy nem fecsérli el. Azt hiszem, hogy valamennyire egymás sikereiből táplálkozunk.
Csütörtökön az internetes sajtóban megjelentek képek, amin együtt voltatok láthatók. Nagy a hasonlóság, de eddig mindig azt mondtátok, hogy nincs közötök egymáshoz. Továbbra is marad ez a vélemény?
Kimi: Nem, határozottan nem. Eddig úgy gondoltuk a legjobbnak, ha mindenki ezt tudja. Hiszen melyik gyerek akarna csak azért előrébb kerülni, mert a nevét ismerik a szülei miatt? Kaisa így is rengeteget küzd, hogy ne a keresztanyja, Hanna-Maria miatt tiszteljék. És a Räikkönen név is egyfajta átok. Egy lány, aki tele van olyan rokonokkal, akik mind világbajnokok.
Akkor végül mi is az igazság?
Kaisa: Kimi Räikkönen csak annyira a névrokonom, hogy ő az édesapám.
Kimi: Még mielőtt bárki azt hinné, hogy tagadni akartam a lányom létezését, szeretném leszögezni, hogy mindez csak azért történt meg, hogy normális gyerekként tudjon felnőni, anélkül, hogy fotósok és újságírók követik. Most már elég nagy, hogy ezt megértse és tudja, mivel jár. Közös döntés volt, hogy elmondjuk.
Milyen apa is Kimi Räikkönen?
Kaisa: A legjobb! (nevet) Mindig ott volt mellettem, amikor szükségem volt rá. Nagyon szeret, elhalmoz minden jóval, de csak egy határon belül. Odafigyel arra, hogy ugyanolyan értékekkel rendelkezzek, mint ő vagy az édesanyám.
Kimi: Elfogult vagy! (puszit ad a lány fejére) Igyekszem úgy nevelni a lányomat, ahogyan az én szüleim neveltek minket a bátyámmal. Úgy gondolom, hogy remek példa állt előttem és szeretnék én is olyan felelősségteljes ember lenni, mint ők.
Kaisa, most sokat beszéltünk édesapádról, aki melletted ül. De mi a helyzet édesanyáddal? És a kérdés szólhatna akár Kiminek is…
Kimi: Őt szeretnénk kihagyni ebből a dologból, habár lehetetlen, hiszen a médiában dolgozik.
Kaisa: Anya pontosan tudja, hogy mivel jár velünk élni, és amíg nem muszáj, nem mutatkozik a nagyközönség előtt csak azért, hogy tudják, ki ő.
Kimi, régen hallottunk a feleségedről, Jenniről. Esetleg beszélnél róla?
Kimi: A magánéletem mindig is tabu volt.
Kaisa: Apa, szerintem ezt elmondhatod…
Kimi: Jennivel már több mint másfél éve elváltak az útjaink egymástól. Azóta más a feleségem.
Esetleg elárulod az ő nevét is?
Kimi: Nem.
Kaisa, mi a véleményed édesapád új feleségéről?
Kaisa: Ő nem beszél róla, én sem fogok.
Tipikus Räikkönen válasz. Akkor maradjunk kettőtöknél. Milyen a kapcsolatotok? Mennyi időt tudtok együtt tölteni?
Kimi: Igazi apa-lánya kapcsolatunk van, mindent meg tudunk beszélni és szerencsére bizalommal fordul felém, ha problémája van.
Kaisa: Mióta megengedte, hogy futamokra is járhassak, sokkal több időnk van együtt. Idén még nem hagytam ki egyetlen Forma-1-es versenyt sem.
Beszéltek egymással úgy is, mint sportoló a sportolóval?
Kaisa: Azt hiszem, hogy tanácsokkal nem tudom ellátni. De mindkettőnk edzője Mark Arnall.
Kimi: Igyekszem segíteni a pszichológiai felkészülését, de valóban nem sokat konyítok az úszás technikai oldalához.
És most hogyan tovább? Valószínűleg a bejelentés után mindenki rátok lesz kíváncsi.
Kimi: Továbbra sem szeretnénk, hogy a lányunk a média embereinek egyik fő látványossága legyen. Az emberek már tudják, hogy kicsoda és ennyi elég is. A magánéletünk csak ránk tartozik és ezen a jövőben sem fogunk változtatni.
Sok sikert nektek a jövőre nézve és egy nagyon sikeres futamhétvégét!

Bruno Siskalinen

***

(Kaisa szemszöge)
Szerencsére a tegnap elkészült cikk csak a jövő héten fog bekerülni az újságba otthon, ezért még nem kellett rejtőzködnöm. Az utolsó pillanatban találták ki anyáék, hogy ideje lenne színt vallanunk, mert jobb, ha mi jelentjük be a rokoni kapcsolatokat, mintha rájönnek, mert akkor apró darabokra leszünk szedve. Ezért is Bruno csinálta az interjút és nem anya.
Életemben először volt most alkalmam kimenni a rajtrácsra. Most már minden mindegy alapon mozogtunk, hiszen aki még nem érti a dolgot, annak úgyis tiszta lesz minden hamarosan. És nekem is sokkal nagyobb lett a mozgásterem, már nem voltam annyira féltve, mint akkor, amikor titkok vettek körül mindent és mindenkit.
A 11. rajtkockához sétáltam. A csodaszép sötétkék autót most is szerelők hada vette körbe, mint már annyiszor. Láttam, hogy a pilótája a fal mellett áll, fejben már készül, de a média még körülötte lézeng. Oda akartam menni és bátorítani, de túl sokan voltak. Idegesen toporogtam, nem tudtam, mit tegyek. Ott kellett volna hagynom, de a szívem nem engedett.
-Kaisa!- hallottam meg a hangom. Felkaptam a fejem és Christian állt velem szemben. – Gyere, leányzó!- mosolygott rám.
Mialatt Seb felé irányított, láttam, ahogy Heikki, Britta és Rocky közös erővel küldi el a médiát, hiszen lassan futam. Nekem is már a szüleim mellett lett volna a helyem, de nem tudtam elmenni. A kis hármas engem azonnal odaengedett a kicsi némethez, akinek csukva voltak a szemei.
-Sok sikert, Basi!- súgtam a fülébe. – Tudom, hogy képes vagy rá!- nyomtam még egy puszit az arcára, nagyon közel a szájához, majd el is tűntem onnan.
Akár elhitte, hogy ott voltam, akár csak egy hirtelen jelenésnek gondolt, úgy éreztem, hogy ennél többet nagyközönség előtt én nem tehetek. Így is fel kellett vennem a nyúlcipőt, hogy eljussak a negyedik kockához. Apa pont akkor forgatta a kezében a tűzálló maszkot, amikor megérkeztem.
-Dobogó a minimum, jó?- csimpaszkodtam a nyakába.
-Tudod, hogy már régen nem rajtam múlik- ölelt meg. Adtam neki két puszit, majd hagytam anyának is, hogy biztassa.
Együtt mentünk vissza a csapathoz és elfoglaltuk a helyünket hátul a tárolókon. Az első alkalom volt, hogy kinn, a szerelők között néztünk futamot. Izgatottan vártuk mind a rajtot, ami egy kisebb sokkot okozott. Tátott szájjal néztem, ahogy a Lotus repül és éreztem, hogy még levegőt venni is elfelejtek. Lehet, hogy csúnya dolog, de megnyugodtam, amikor kiderült, hogy Romain volt.
Persze, sokáig ez volt a téma a garázsban. Egyet tudtam kiérteni a fiúk szavaiból: az autó kuka és valószínűleg a következő hét kissé kaotikus lesz. Anya mellettem idegesen dobolt a kezeivel, amit csak akkor hagyott abba, amikor megfogtam a kezét és rámosolyogtam.
A vége nagyon szép lett: Seb második, apa harmadik. És a győztes is Jenson, akitől én személy szerint nem sajnáltam. Szívem szerint rohantam volna a dobogóhoz, így azonban csak maradtam benn ünnepelni. És természetesen tapadtam a kivetítőkre, majd remekül szórakoztam apán és Seben. Pontosan tudtam, hogy ez azért egy jó dobogó, mert olyannal állhat ott, aki a barátja. És ez okozta a legnagyobb problémámat is. Hogy egy olyan emberhez vonzódok egyre jobban testileg és kötődök érzelmileg, aki a barátja, és aki idősebb nálam 10 évvel.

10 megjegyzés:

  1. Szia!

    Nem is tudom mit írjak. Fura, hogy ilyen hirtelen úgy döntöttek, hogy ország-világ előtt felfedik milyen kapcsolatban állnak egymással. Hiányzott ebből a háttér, hogy miért.
    Most gondolom rengetegen meg fogják őket rohamozni.
    Kaisa gondolatai, nem meglepőek. Az előző részekből kiderült már, hogy nagyon odavan a kis németért. A kérdés az, hogy mi lesz ebből. Továbbra is tartom magamat ahhoz, hogy az a 10 év sok most még. De pár évvel később meg jól is kijöhetnek belőle.
    Remélem összejön a kért határ. De ha nem akkor mikor folytatod?

    Várom a folytatást.

    VálaszTörlés
  2. szia ez nagyon jó
    sebnek és kimsnek szerencséje volt az interjú igzán jó ötlet volt remélem seb és kaisa össze jönnek száép pár lennének
    puszy

    VálaszTörlés
  3. Szia!
    Nagyon tetszett! :)
    Végre bevallották az apa-lánya kapcsolatot, és maga az interjú is nagyon jó lett :)
    Tetszett nagyon, ahogy Milát védték mind a ketten :) Nagyon remélem, hogy a sok szörnyűség után már csak a jó dolgok jönnek :)
    Ha nem túl nagy kérés, akkor lehetne kicsit több Kaisa-Seb jelenet?
    Nagyon kíváncsi vagyok a továbbiakra, viszont minden részben csak néhány információ morzsát kapunk, úgyhogy már nagyon érdekel, hogy mi lesz velük :)
    A 10 év szerintem is kicsit sok, de nem is ez lenne a legnagyobb gond szerintem, hanem inkább az, hogy a szülők mit fognak majd hozzá szólni...
    Szóval nagyon tetszett a rész és kíváncsian várom a folytatást! :)
    Remélem összegyűlnek hamar a kommentek ;)
    Puszi, Andika

    VálaszTörlés
  4. Szia!
    Először is el kel mondjam az elején annyira nem mutattam érdeklődést a történet iránt, de ... ahogy haladtunk egyre előrébb és jöttek az események, egyre jobban imádtam, és imádom. Imádnivaló Kaisa, és a kapcsolata Kimivel az tanítanivaló, szerintem minden lány ilyen apát kívánna magának. Én gondoltam, hogy lesz valami Seb és Kaisa közt és nagyon várom, hogy ez kibontakozzon, örülök, hogy Mila és Kimi közt is rendeződtek a dolgok... (most már csak egy újabb csemete hiányzik) :)
    Tényleg szupi rész lett, szia!
    LyA

    VálaszTörlés
  5. Szia!
    Tetszett nagyon az interjú, bár kétségkívül rendesen rájuk fognak szállni, ha leközli az újság. És én úgy gondolom, hogy Milat se fogják tudni sokáig titokban tartani, már ha csak arra gondolunk, hogy Kaisa édesanyjaként valahol már tuti látták. De ha úgy nem is, akkor Hanna- Maria vonalat követve szerintem eljutnak hozzá. De gondolom majd azt is jól fogják kezelni! És az nem is evidens, hogy ő Kimi új felesége, csak hogy egyszer volt köztük valami, amiből Kaisa lett :)
    A Kaisa-Seb vonalra viszont én is nagyon kíváncsi vagyok! Én nekik drukkolok!
    Nagyon tetszett ez a rész is, de remélem a következőben majd lesz megint naplórészlet! :)
    Szerintem meglesz az elég komment! Ahogy emlékszem,amikor régebben is több kommentet kértél összehoztuk:)
    Szép hetet!

    VálaszTörlés
  6. Szia!
    Régóta olvasom a blogodat, szeretem, ahogy írsz. Bevallom, kritikát nem nagyon szoktam írni, csendes megfigyelő vagyok. Hogy miért? Egész egyszerűen: nincs kedvem ezredjére is leírni azt, hogy milyen szuper, ha meg valami nem tetszik, de nem tudok építő jellegű kritikát megfogalmazni, inkább csöndben maradok. Megértem, hogy egy írónak fontos a visszajelzés, de az elvárásaiddal inkább taszítod az olvasót - szerintem. Természetesen megértelek, nem is rossz szándékkal írom ezt, bár biztos vagyok benne, hogy lesz 1-2 ember, aki habzó szájjal fog most nekem esni.

    És most a részről: mint mondtam, szeretem a történeteidet. Nem tudom, hogy ezt is átkötőnek szánod-e még, viszont úgy érzem, kezd egy kicsit ellaposodni a történet, nem igazán történik semmi. Javaslom, kicsit pörgesd fel az eseményeket, hiszen idáig igazán akciódús részeket olvashattunk tőled, most meg, értem én, hogy Kaisa és Seb kerülgetik egymást, mint macska a bizonyos forró kását, de ezt valahogy kevésnek érzem. Persze, ha ezt csak egy előkészítésnek szánod, és utána borítod a bilit, és megint nagy izgalmakra számíthatunk, akkor annak kifejezetten örülni fogok, és vedd úgy, hogy most meg se szólaltam :)

    További szép napot, írj még sokat, mert szeretünk :)

    VálaszTörlés
  7. Szia!

    Kicsit le döbbentem, hogy 15 kritikát kértél, mikor a 7 is alig akar összejönni.
    Olvastam a cheten a "párbeszédet" és igazad van, Te is ember vagy, és szíved joga dühösnek lenni, mert névtelen senkik piszkálnak. De neked is el kell ismerni, hogy te se bíztál bennünk.

    Igaza van az előttem szólónak, átkötőnek remek volt, pláne, hogy végre történt is valami. Bár egy kérdésem lenne, most hogy Miláékkal minden rendben átváltunk Sebre és Kaisara?

    Én is várom a folytatást.

    Bömbi

    VálaszTörlés
  8. Szia :)
    Én is csöndes megfigyelő vagyok (mint ahogy azt 1-gyel felettem levő hű olvasód is írta), és én se szoktam kommentelni, főleg nem ott, ahol meg van szabva egy limit, ami után egy író hoz egy részt. Bevallom én az ilyet nem szeretem, és már csak azért se írok, mert szerintem nem a kommentek miatt kell hozni egy részt, hanem azért, mert meg akarod osztani a velünk, és az egész világgal a történetedet. Persze értem én, hogy fotos a visszajelzés az írók számára, de akkor se bírom az ilyet. De most kivételt tettem, mert iszonyatosan érdekel engem már 2-3 rész óta, hogy mi is lesz Sebastiannal és Kaisaval. :D Ahogy olvastam a részeket, mindig arra számítottam, hogy kicsit többet fogunk majd az ő ügyeikről olvasni, de sajnos ez nem így lett, és remélem, hogy a következő részben olyat olvashatok majd, ami mozgalmas lesz, és kicsit előrébb is lépünk az ő ,,kapcsolatukban".
    Léci, egy kicsit több Kaisa-Seb-es részt hozz nekünk, mert jeleneleg ők azok, akikért izgulok (Kimi-s sztorikat mindig szívesebben olvasok, mint Sebastianosat, de most mégis ezt kérem tőled) :D
    Első kommentemben azt hiszem le kell írnom, hogy imádom ahogy írsz. Sokszor, mikor unatkozok, akkor a régebbi történeteid között újraolvasom valamelyiket. Az én ízlésemnek nehéz megfelelni, és akinek a sztorijait újra átrágom, azt valóban jó írónak gondolom, és a történeteit pedig akár 100-szor is újra olvasnám. :D
    Remélem a megszabott 15 komment hamar megíródik majd, mert fel fogok robbani a kíváncsiságtól :D
    Puszi, egy olvasód :)

    VálaszTörlés
  9. Szia!

    Az az érzésem téged már nem érdekel ez az egész. Ezért van ez a határ. Oké. Ez a te blogod azt csinálsz vele amit akarsz. De az már pofátlanság, hogy Liinát is megfertőződ az egyetlen olyan blogolot ebben a témában akit tényleg RENDSZERESEN frissít. Aki ugye dolgozik, még se hozza fel kifogásnak. Azért van meg nála is mindig az előírt határ mert már BEBIZONYÍTOTTA, hogy meglehet bízni benne. Te tudod mit csinálsz. És igazuk van az előttem szólóknak, ezzel csak ELRIASZTOD az olvasóidat. Minden elismerésem azoknak a kommentelőknek, akik tényleg rendszeresen írnak neked, és így becsülöd meg őket.
    További sok sikert.

    Vanda

    VálaszTörlés
  10. Szia.:))

    hűű.. Na végre bejelentették h Kimi és Kaisa között apa-lánya kapcsolat van.:DD nagyon aranyosak.:33
    Kaisán látszik h nagyon oda van Sebért.. Mondjuk én is.:DD
    valamilyen szinten jó h titokban vannak oda egymásért, mert így az egész izgalmasabb..*-* nagyon remélem h összejönnek.:$
    kicsit több rész tudsz hozni róluk.? Láttam már írták h többet hallanának róluk. Nagyon édesek, mindenki kíváncsi rájuk.:))
    nagyon jó az interjú.:DD tipikus Räikkönenes..
    Így tovább tetszik ahogy írsz.:))
    puszi, Edina

    VálaszTörlés