2012. április 1., vasárnap

Love from the past


Sziasztok! Ez nem április 1-jei tréfa, ez az új történet első része, ahogyan ígértem. :)) Az oldal elkezdett átalakulni, a fejléc is készül a mi drága Zsanink jóvoltából. :) 8 kommentet kérek és akkor szerda este, miután hazaértem, hozom a folytatást, jó?

1. rész

A dolgozószobámban ültem, és egy divatról szóló cikk megírásával szenvedtem. Még sehol nem tartottam vele, de péntekre le kellett adnom. Nem volt az én szakterületem a divat, nem értettem, hogy miért ezt akarják egy sportszakértőtől. Már a hajamat tudtam volna tépni, annyira ideges voltam.
Csak akkor kaptam fel a fejem, amikor nagy robajjal kicsapódott az ajtó, a lányom beviharzott rajta és mindent lesöpörve az asztalomról, elém tette a laptopot. A képernyőn a Lotus Renault GP honlapja volt megnyitva és a főcím azt hirdette, hogy Kimi Räikkönen odaigazolt a csapathoz.
-Anya, te tudtad?- pislogott rám.
-Nem- ráztam meg a fejem.
-Apa neked sem szólt róla?- csodálkozott. - Azt hittem, hogy neked mindent elmond.
-Annyit mondott, hogy gondolkozik a dolgokon- válaszoltam.
-Azért kifaggathatom, ha ide mer jönni?- csillant meg a szemében a kis játékosság.
-Csak úgy, ahogy szoktad- nyomtam a fejére egy puszit. - De megteszed, hogy összeszeded, amit lelöktél?
-Bocsánat- pirult bele, de szó nélkül felpakolt minden papírt, majd a gépével együtt távozott.
Újra nekiültem a cikknek, de nem nagyon haladtam vele. Olyan embernek kellett volna adni, aki szereti a divatot, de ez az ember nem én voltam. A kényelmes ruhákat sokkal többre tartottam, mint a méregdrága göncöket, amiben létezni sem lehetett. Persze, nekem is voltak csinos dolgaim, de azok is csak abból a kategóriából, amit el lehet viselni hosszú távon. És akkor még annyival bonyolultabb volt az egész, hogy a teniszezők ruhamániáját kellett kielemeznem.
Akkor keltem fel a helyemről, amikor megszólalt a csengő. Kinyújtóztattam a tagjaimat, majd elindultam a bejárati ajtó felé. Alig léptem ki a kis szobából, láttam magam mellett elsuhanni egy szőke hajzuhatagot, majd már nyílt is az ajtó és a gyanútlan látogató nyakában landolt a leányzó.
-Kaisa, mit csinálsz?- kérdeztem. - Irány vissza az ágyadba, csak betegebb leszel, ha az ajtóban ácsorogsz!- feddtem meg a lányomat.
-Beteg vagy?- csodálkozott a látogatónk, akit a hangjából azonnal ismertem. - Akkor gyerünk, irány az ágy!
-De apaaaaaa- kezdett azonnal nyafogásba a lány, miközben behozták a házba.
-Jó, akkor a kanapéra, bebugyolálva valami melegbe, egy nagy bögre forró teával- engedett neki a férfi. - Nagyanyád kitérne a hitéből, ha meglátná, hogy mezítláb rohangálsz, rövidnadrágban, mikor beteg vagy.
-Már telefonon lehordott érte- húzta el a száját Kaisa, majd végre elengedte az apja nyakát.
-Akkor végképp ideje, hogy gyógyulj- fordítottam a nappali felé, ő pedig lassan elindult befelé. - Olyan makacs és önfejű, mint az apja.
-Már hallottam párszor- tette le a kabátját és a cipőjét az említett.
-Készülj arra, hogy a lányod szét akar majd szedni, amiért nem szóltál neki- szóltam utána, amikor elindultunk befelé.
-Szerinted rossz döntést hoztam?- kapta el a karom, mielőtt bejutottam volna.
-Nem tudom. Abban reménykedem, hogy nem- eresztettem meg egy fáradt mosolyt. - Tehetséges vagy és bízom abban, hogy segíteni fog neked, hogy végig aktívan vezettél.
-Köszönöm!- lépett szorosan mellém és nyomott egy puszit az arcomra.
-Menj, kényeztesd a hercegnődet!- simítottam végig a karján. - Nekem még be kell fejeznem egy cikket- hagytam ott őket.
Visszavonultam az irodámba és nekiültem újra a cikknek. Próbáltam minden erőmet belevinni a dologba, de nehezemre esett. Úgy éreztem magam, mintha beleültettek volna egy Forma-1-es autóba, és senki nem magyarázta volna el, hogy melyik gomb mire való, csak elvárnák, hogy azonnal nyerjek. De küzdöttem, mert nem akartam feladni.
Órákkal később azért mentem csak ki, mert szóltak nekem a többiek, hogy ideje lenne ebédelnem. Örültem, hogy ott volt Kaisával az apja és figyelt rá, így egy kis terhet levett a vállamról. Nem volt egyszerű egy 14 éves tinédzser anyjának lenni. Szerencsésnek mondhattam magam, hogy ő is itt volt nekünk és nem maradtunk ketten a kis hercegnőmmel. Habár nem volt velünk minden percben, sokat segített és ez rengeteget jelentett a lányunknak.
Sajnos este 8-ra sem sikerült befejeznem azt a cikket, amivel ennyire küzdöttem. És még a felénél sem tartottam. Csalódott sóhajjal dőltem hátra a székemben. Tudtam, hogy kár lenne tovább erőltetni erre a napra a dolgot, mert esélyem sincs rá. Lehunytam a szemem, mert már rettentően fájt a gép bámulása miatt. Csak akkor nyitottam ki őket lustán, amikor két kezet éreztem meg a vállamon.
-Nyúzott vagy- jegyezte meg halkan.
-Olyat várnak el tőlem, amihez nem értek- sóhajtottam fel szomorúan.
-Gyere, pihenj!- simított végig a vállamon és hagyott felkelni a helyemről.
Együtt mentünk ki a konyhába, ahol még volt szendvics hagyva nekem is. Leültem és elfogyasztottam a megmaradt ételt, majd kivonultunk a nappaliba. Kerestem a lányunkat is, de kiderült, hogy elfáradt és már alszik. Nem örültem annak, hogy beteg, mert csak ritkán fordult elő, akkor azonban hetek-hónapok teltek el, mire teljesen felgyógyult. És ami miatt ő volt nagyon hisztis, hogy nem mehetett ilyenkor úszni.
-Hogy viselte, hogy nem engeded le az uszodába?- kérdezte, mikor már ott ült mellettem a kanapén.
-Hisztizett egy sort, majd rám uszította a húgomat is- ráztam meg a fejem. - De azt ígérte, hogy holnap át fog jönni.
-Talán akkor megnyugszik egy kicsit- játszott a párna sarkával, ami mellettünk volt.
-Kimi? Nem maradsz? Jobban örülnék, ha nem vezetnél már ilyenkor- dőltem a vállára.
-Szívesen maradok- kezdett játszadozni a hajammal. - Örülök, ha veletek lehetek.
Megnyugtatott, hogy marad és nem akar éjszaka vezetni. Tudtam, hogy biztonságosan vezet és kellő tapasztalata van a volán mögött, én mégis féltettem őt. Habár már nem voltunk együtt, örökké összeköt minket a lányunk és a közöttünk lévő kapcsolat is elég jó ahhoz, hogy ne akarjak neki rosszat. Soha.

9 megjegyzés:

  1. Nagyon tetszik, kíváncsian várom a folytatást. Vicky :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jó volt :) Várom a folytatást :)

    VálaszTörlés
  3. Szia!
    Nagyon tetszett! :)
    Még nem igazán derült ki sok dolog, de kíváncsian várom a folytatást! :)
    Puszi, Andika

    VálaszTörlés
  4. Szia!
    Nagyon jó eddig, kíváncsi vagyok a folytatásra is.
    Puszi

    VálaszTörlés
  5. halihokakukk. új történet, remek. hát igencsak gyerekek lehettek ezek ketten mikor Kaisa megfogant. Nagyon fordulatos lesz gondolom, és várom már hogy mivel rukkolsz elő.

    VálaszTörlés
  6. nagyon jó lett,várom a folytatást :)

    VálaszTörlés
  7. Szia!

    Húú ez nagyon jó lett.Ilyen felállásban még nem olvastam Kimis fanficet de ez nagyon tetszett.Várom már a folytatást :D

    VálaszTörlés
  8. Nagyon várom a folytatást, iszonyatosan tetszik. Csak így tovább!

    VálaszTörlés
  9. "nővéred"
    Halihóóóó!:) Elolvastam az első részt!! És nagyon tetszett!!! :)
    Mikor belekezdtem kicsit megijedtem, mert arra gondoltam, adott egy Hölgy, aki majd kapcsolatba kerül a cikk vagy más nyomán Kimivel, aztán egymásba szeretnek és Happy End. Deeee szerencsére nem!!! Most sem egy megszokott történetet kapunk Tőled. :)
    Várom a folytatást! Igyekszem majd olvasni és komit is írni...
    Millió puszi,
    "Nővéred"

    VálaszTörlés