2011. április 15., péntek

Száguldó remény - 13. rész

Sziasztok! A.J. egy tanulmányt ír, amihez szüksége lenne a segítségünkre. Ki kellene töltenetek egy kérdőívet. Itt tehetitek meg: https://spreadsheets.google.com/viewform?formkey=dGJDdTc3UlFkMlpEZ0FBakxLbDVTb2c6MQ Maximum 5 percet vesz igénybe az egész, akinek van ennyi ideje, tegye meg, hogy segít neki. Köszönöm!

------------------------------------------------------

A szombat reggelem pocsékul indult. A szervezetem kezdett hozzászokni a rendszeres alváshoz és az, hogy szinte egész éjjel forgolódtam, nagyon megviselt. Elmentem gyorsan zuhanyozni, majd felöltöztem a szobánkban. Mia akkor lépett be, mikor menni akartam ki, hozzá. Rám nézett és visszanyomott az ágyra.

- Így nem jöhetsz ki- kutatott egy kicsit a táskájában, majd elővette az alapozót. – Megoldjuk a dolgokat gyorsan- fogott neki a sminkelésnek és néhány perc múlva már nyoma sem volt a kialvatlanságomnak. – És remélem, hogy megbeszélitek.

- Ha ad rá lehetőséget, mindenféleképpen- bólintottam rá a dologra. – Te és Seb beszéltetek már?- húztam fel a szemöldököm.

- Nem, még nem- rázta a fejét, miközben bezárta a szobánkat. – Nem akarom megzavarni a koncentrációban. Semmi szüksége arra, hogy én is a nyakába zúdítsam a bajom.

- Csak hiszed- morogtam az orrom alatt.

Mindketten azonnal munkába álltunk, hogy az érkező szerelőknek és mérnököknek az orra alá nyomhassuk a reggelit. Hálásan pislogtak ránk és alig 10 perc alatt beindult az élet körülöttünk is. Mindenhonnan komoly esélylatolgatást lehetett hallani, az volt csak a közös, hogy a csapatnak nyernie kell. Ebben mi is meg tudtunk egyezni.

- Sebastian!- intettem a pilótának, mikor megérkeztek. Mosolyogva jött oda hozzánk és kaptunk tőle puszit. – Tommi?

- Jön azonnal, csak kinn hagyta a táskáját. Ott is van, látod?- mutatott a belépő finn felé.

A gyomrom apró borsónyira zsugorodott, mikor megláttam. Nem akartam, hogy elutasítson a tekintetével, a viselkedésével, a szavaival. Pedig nagyon úgy tűnt, hogy ez fog következni, mert ránk pillantott, majd tüntetőleg elindult volna hátra. Azonban ebben megakadályozta, hogy Mia utána kiabált. Nem nagy kedvvel jött oda hozzánk.

- Szőkeség, Maddie beszélni szeretne veled- nézett barátnőm az edzőre.

- És ha én nem akarok?- kérdezte és leült a pult elé.

- Nem kérdeztem, hogy te mit akarsz. Ha már voltál olyan ökör, hogy nem hallgattad meg, akkor most szépen leülsz, és szó nélkül fogod végighallgatni, érthető?- ráncolta a szemöldökét.

- Ha már beszélgetésnél tartunk- szólaltam meg én is,- Seb, Mia napok óta beszélni szeretne veled, csak fél, hogy megzavarna.

Barátnőm szikrázó szemekkel bámult rám. Nem szóltam neki, csak próbáltam sugallani, amit gondoltam: kölcsön kenyér visszajár. Végül a pilóta elhúzta őt a szobája felé, így kettesben maradtam a finnel, már amennyire kettesben maradhattunk azon a helyen, ahol az egész csapat jelen volt.

- Tegnap nagyon félreértetted a dolgokat- szólaltam meg végül. – Évekig dolgoztam a Ferrarinál, Rob volt a bátyám a csapaton belül. Mindig szórakozunk egymással, ha találkozunk. Amikor pultos voltam, néha véres harc folyt abból, hogy kit tudunk cikibb helyzetbe hozni. Utána ez a nyálas áradozás átment baráti megszólításba. Ezért mondtam neki, hogy édesem.

- Mondjuk, elhiszem- piszkálta meg a tányérján heverő szendvicset. – És a puszi?

- Te sosem köszönsz a régi ismerősödnek puszival?- kérdeztem kissé mérgesen. – Tudod, nálunk ez még szokás.

- Jó, bocsi!- emelte meg a kezeit. – De az a vizes pólós dolog…

- Ne is említsd!- emeltem fel a kezem. Kimentem a pult mögül és leültem mellé, hogy elég közel legyek és csak ő halljon. – 2008-ban, mikor Hamilton Belgiumban kilökte Kimit, nagyon idegesen jött vissza a home-ba. Én voltam a pult mögött, tőlem kértek éppen egy ásványvizet. Kimi kikapta a kezemből és az egészet a nyakamba öntötte. Éppen a fehér csapatpóló volt rajtam. Csak ennyi történt akkor, semmi különleges nincs benne. Mindenki emlegeti, aki látta.

- Remélem, hogy minimum felpofoztad Kimit- nézett rám komolyan.

- Nem csináltam semmit- rántottam meg a vállam. – Fél órával később ő maga kért bocsánatot majdnem térden csúszva. Nem csináltam belőle ügyet.

- Én annyira hülye vagyok- rázta meg a fejét és megölelt. – Tudod, mióta Heather megint megjelent, rettegek, hogy újra megtörténhet velem, amit ő csinált. Hiába tudom, hogy te sosem lennél képes arra, amire az a nőszemély, felhúztam magam. Bocsáss meg!

- Persze, ez csak természetes- bújtam bele az ölelésébe. Ő azonban elhúzódott, hogy megcsókoljon.

- Elnézést, ha megzavarom a turbékoló párocskát, de ez egy munkahely- hallottuk meg Christian hangját, mire azonnal szétrebbentünk. – Nyugalom, senkinek nem akarom leszedni a fejét- mosolygott, mikor ránéztünk. – Csak jelezném, hogy alig 2 perc múlva megjelenik Dietrich egyik embere, hogy megnézze, miért voltam olyan felelőtlen, hogy Madisont hoztam a csapattal.

- Értem, azonnal- mentem vissza a pult mögé és a derekamra kötöttem a kötényt, amit nem szoktunk. A többi lány is hallotta a dolgot, ezért ők is cselekedtek. – Mit adhatok?

- Addig semmit, amíg nem jön az ellenőr. Szép bemutatkozást szeretnék- nézett végig rajtunk. – Megyek is ki, utána azonnal fogok belépni, figyeljetek!

A főnökünk el is tűnt, így visszafordultam az előttem ücsörgő finn felé. Kissé idegesen rágcsáltam az ajkam, de ő megfogta a kezem és megsimogatta nyugtatásul. Egy pillanattal később megjelent az ajtóban egy öltönyös figura, aki ott volt a megbeszélésen is, amikor én szolgáltam ki. Lotte mellém lépett, hogy ő szolgálja ki. Christian pedig ahogy ígérte, 2 lépéssel mögötte jött hozzánk.

- Jó reggelt!- köszönt mosolyogva nekünk. Visszaköszöntünk és én már fordultam is, hogy megcsináljam a kávéját. – Tommi, merre van Sebastian? Ma még nem láttam.

- Itt van ő is, csak volt valami, amit meg kell beszélnie Miával. Azonnal itt lehetnek- magyarázta a srác, majd ránk nézett. – Lányok, arany kezeitek vannak. Isteni a szendvics!

- Akkor élvezd, mert a nagy rohanásban sosincs időd enni- mosolygott rá Julie.

- A kávéd- nyújtottam oda Hornernek a papírpoharat.

- Köszönöm!- vette el és bele is kortyolt. – További jó munkát és jó szárnyalást a csapatnak!

- Szárnyalást?- kérdezte a pasi, aki megfigyelőként volt jelen.

- A Red Bull szárnyakat ad- zengtük a lányokkal, majd nevetve folytattuk a munkánkat.

*****

Az időmérő edzés után olyan boldogságmámorban úsztunk, ahonnan nem tudott minket senki és semmi kimozdítani. Mindenen nevettünk, mindenkire mosolyogtunk, táncolva végeztük a munkánkat. A hátunk mögött ment a rádió és dúdolgatva, a fenekünket rázva szállítottuk a kávékat és egyéb rendelt italokat és ételeket.

- Táncolni akarok! Nagyon- jelent meg mellettem Mia egy tálcával, amin üres csészék voltak.

- Táncolhatunk- mondtam, miután körbenéztem és megállapítottam, hogy üres a motorhome.

Persze, minden lány szeme felcsillant, mikor rájöttek, hogy csak mi vagyunk benn. Egy kicsit feljebb csavartuk a zene hangerejét és máris mehetett a saját zártkörű bulink. Nem ittunk energiaitalt, sem kávét, de mindenkiben túltengett az energia. Mindenkit motivált az első és a harmadik rajtkocka.

- A pasik élvezni fogják ezt a látványt- nevetett fel a hátunk mögött egy nő.

Mindenki arra fordult, hogy lássa, ki is az, aki meglátott minket. Szerencséje volt az egész csapatnak, csak Britta lépett be. Még mindig rajtunk mulatott, mikor leült a pult elé. Mia mellettem legalább olyan vörös volt, mint a Ferrari autói, ha nem vörösebb. Próbálta elrejteni ezt a zavarát, de nem sikerült.

- Azt ne mondd, hogy pont előttem vagy ennyire szégyenlős- nézett rá a sajtós.

- Ez olyan… te más vagy nekem, mint a többiek- mondta a lány. – Lehet, hogy én neked benne vagyok a többiek kategóriában, de te nálam sokkal túlléped azt.

- Tévedsz, megint- sóhajtott fel Britta. – Nekem mennem kell, át kell néznem a nyilatkozatokat és meg kell írnom még egy sajtóanyagot. Ha beszélt veled Seb, hoznál nekem egy kávét és szánnál rám néhány percet?

- Persze, ott leszek- bólintott barátnőm. Közben megérkezett a nap hőse is.

- Drága, ennyire meleged lenne?- lépett hozzánk a pilóta. – Lehűthetlek, ha szeretnéd- hajolt közelebb barátnőmhöz.

- Te tüzeltél fel ezzel a csodálatos eredménnyel- súgta oda Mia, majd ellépett a pult mellől és odafordult a kávéőrlő géphez.

- Te most jössz velem a szobámba- nyúlt át Sebi a pulton, de elkaptam a kezét. Meglepve pislogott rám.

- Mia most megy, visz egy kávét Brittának és majd utána mehet hozzád- néztem a kék szemekbe. – Utána mehet a szobádba, ha van kedve.

- Ha nincs kedve, akkor is jönni fog- nevetett fel a srác és kihúzta a csuklóját a szorításomból. Gyorsan bejött a pult mögé és odalépett a lány mellé. – Várni foglak, Mia!- súgta a lánynak és a nyakába csókolt. Utána fütyörészve indult a szobájába.

- Tommi…- néztem segélykérően a barátomra, aki csak megrántotta a vállát, majd a pilóta után ment.

- Mindent tudni akarunk!- sereglettek oda a lányok barátnőmhöz, aki döbbenten bámult maga elé.

- Beszélek Brittával- emelte meg hirtelen a tálcát és szó nélkül magunkra lettünk hagyva. Meglepetten bámultunk utána, senki nem értette, hogy mi a baj. Csak remélni tudtam, hogy valójában nincs baj.

3 megjegyzés:

  1. Tudtam én, hogy ki fognak békülni... :D Már csak arra vagyok kíváncsi, hogy Mia és Britta is megtudják-e oldani a helyzetüket. Nem ártana már vmilyen dráma bele... :D túl rózsaszín minden:P

    VálaszTörlés
  2. öhm...:D oké,azt hiszem,most már tényleg meg leszek vádolva,hogy csak a robos részekhez kommentálok... xD

    Elgondolkodtam nagyon ám:D nagyon elérted,hogy komolyan eltöprengjek,és még mindig nem tudom a végeredményt:D ezzel kapcsolatban: "Mindig szórakozunk egymással, ha találkozunk. Amikor pultos voltam, néha véres harc folyt abból, hogy kit tudunk cikibb helyzetbe hozni."
    Hirtelen rávágtam,hogy Rob rohadtul nem ilyen cikizős-piszkálós,de amint ezt így elhamarkodottan kijelentettem,azonnal eszembe jutottak a kis félmondatos poénjai,a beszólások,amik alapján én nagyon durván jó humort nézek ki előle,szóval végülis elképzelhető,hogy csinál iylet.De annyira nem tudom,most tényleg borzalmasan elbizonytalanítottál.Úgy látszik,ez egy ilyen nap.Ma az egész világ arra ment rá,hogy egy csomó dolgot nem veszek észre Rob körül...-.- xD

    Furaaaa:D eszembe se jutott,hogy Maddie már korábban is ismerhette Kimit... megleptél,Mónim,és én imádom,ha meglepnek:D Szeretek meglepődve lenni:D (ez széép magyar mondat volt xD)

    Reméltem,hogy tovább fog tartani a tommis-maddie-s feszültség...én és a konfliktusfüggésem xD

    Viszont nem hinném,hogy túl rózsaszín minden.El vannak bújtatva oylan apró kis mozzanatok,amik ígérnek valami rosszabbat,valami kis konfliktust...korántsem rózsaszín nekem itt a mindenség,nem,inkább olyan "na,akkor most megnyugtatunk mindenkit,hogy minden happy,majd aztán kaptok a fejetekre"-hangulat.Vagy túl sok Gooffy-t olvasok?:D:D:D

    VálaszTörlés
  3. Btw,hihetetlenül nagyon várom a következőket,hogy mi lesz Brittával-Miával(remélem ott nem oldódnak meg dolgok,mivel én ilyen kis mocsok vagyok,mouhahaaa xD), hogy mikor fog teljesen képbe kerülni Kimi,hogy van-e valami előélete Maddie-vel a kollegális kapcsolaton túl,ja és még valami: Maddie azért hagyta ott a Ferrarit,mert Kimit kitették onnan? Ha igen,akkor tuti több volt ott,mint munkaviszony...:)

    befogtaaam,és tényleg igyekszem visszaszokni a rendszeres,mindenkihez hipergyorsan hosszú kritikát író létembe,mert ez így nem állapot.:D

    puszi: a konfliktusos:)

    VálaszTörlés