2011. március 26., szombat

Száguldó remény - 5. rész

Zsaninak, aki megcsinálta nekem a fejlécet és a képeket, valamint végigvirrasztotta velem a mai napot. :D És persze a pole pozíciós német fiatalemberről se feledkezzünk meg. :P

----------------------------------------------------------


Már majdnem 7 óra volt, mire sikerült rendbe tennünk a helyet. Mindketten elmentünk zuhanyozni és átöltözni, de én voltam, aki korábban érkezett vissza a helyére. Feltettem a kávét főni, mert ismerve a csapatunkat, mindenki koffeinnel indította a napot. Nem beszélve arról, hogy mennyien lesznek másnaposak.

Éppen a saját bögrémbe töltöttem a fekete nedűből, mikor nyílt az ajtó és Mia lépett be Tommival a nyomában. Valamint nagyon beszélgettek, de nem szóltam bele a dolgokba. Leültek a pult elé és rám függesztették a tekintetüket. Meglepetten pislogtam és alig egy pillanat múlva már lehajtottam a fejem, mert éreztem, hogy elpirulok.

- Ilyenkor még szebb vagy- szólalt meg a férfi és a pult felett átnyúlva megcirógatta az arcom.

- Kérlek, ne erőltessük a dolgot- néztem rá komolyan.

- Tehetsz bármit, nem hagyom, hogy menekülj- jelentette ki határozottan.

- Én is akarok egy ilyen pasit magamnak- sóhajtott fel Mia vágyakozva.

- Te ne ilyet akarj, hanem keresgélj magasabb szinteken- nevetett a férfi.

- Megértettem, majd teszek a dologért- kacsintott a lány. – Madison, te pedig fogd magad és menj aludni!

- Azért, hogy teljes legyen a káosz itt?- mutattam körbe meglepetten.

- Nyugi- kelt fel a székéről és belépett hátra, a pult mögé. – Engem váltottál. Tudom, mi is uralkodik itt egy-egy rosszabb napon. Talpon vagy lassan 27 órája, neked is kell pihenned.

- Eszedbe se jusson tiltakozni- hadarta Tommi, mikor meg akartam szólalni. – Menj, öltözz át, mert az öcséd lassan itt lesz. Megvárlak.

- Nem kell megvárnod- ráztam meg a fejem. – Te sem aludtál.

- De én nem keltem soha 4-kor, nem dolgoztam végig a napot úgy, ahogy te és én aludtam tegnap délután is. És veletek megyek.

Láttam Mián, hogy ő már rég visszavágott volna, ha a helyemben lenne. Nekem viszont nem volt elég erőm hozzá. Némán hagytam magukra őket és vánszorogtam el a szobámig. Éreztem, ahogy a tagjaim elnehezülnek és képes lennék állva elaludni. De nem tehettem meg. A szobámba belépve fel is kapcsoltam a villanyt, hogy esélyem se legyen aludni.

Kivettem egy farmert a szekrényből és egy olyan felsőt, ami még sosem volt rajtam. A legtöbb holmim csak ritkán viseltem, mivel szinte minden percemet benn töltöttem a gyárban a pult mögött. Pulcsinak így is csak csapatruha volt, így maradt a vastag, kék öltözet, valamint a vízálló kék kabát, amit szintén magamra aggattam.

- Tommi?- kérdeztem belépve a büfébe. Csak Mia volt benn.

- Szóltak neki a portáról, hogy megjött, akit vártatok, így lement a parkolóba. Kérte, hogy szóljak, ott várnak rád- mosolygott. – Menj, intézd a dolgod bártan! Itt minden rendben lesz. És legalább biztos lehetek abban, hogy jól döntöttem.

- Sosem tudom neked meghálálni azt, hogy ismeretlenül is ennyit segítesz nekem- néztem még rá, majd elindultam.

A gyárban lassan kezdődött az élet. A folyosókon már szaladgált egy-két mérnök, de ők is inkább a büfé felé tartottak a nyúzott arcukkal. Velük szemben a sajtósok kifogástalan ruhában, tökéletesen kinézve járkáltak, mintha délelőtt lenne, nem pedig 7 óra. De meg sem lepett a dolog, tőlük megszoktuk ezt a hozzáállást.

- Mad!- kiáltott az öcsém, amint kiléptem a lépcsőházból a parkolóba.

Odafutottam hozzá és a nyakába borultam. Nem láttam őt 8 éve, ami azt jelentette, hogy felnőtt. Most, 18 évesen magasabb és jóval erősebb volt, mint én. Felkapott és párszor megforgatott a levegőben. A nyakába fúrtam az arcom, hogy ne szédüljek el, valamint, hogy ne lássák a könnyeimet.

- Butaság volt érettségi előtt 2 hónappal otthagyni mindent- dorgáltam meg, mikor letett. – Ennyit már kihúzhattál volna.

- Arra a sorsra jutottam, amire te- mosolygott rám. – Nem tetszett a műszaki egyetem sem.

- Megoldjuk együtt- bújtam oda hozzá. Furcsa volt, mert az utolsó ölelésünk alkalmával még ő bújt hozzám.

- Akkor pakolhatok?- pislogott ránk.

- Itt nem maradhatsz- szólalt meg Tommi először. – Nem dolgozol itt, ezért nem élhetsz a gyárban. Szabály.

- Bemegyünk Milton Keynes-be- néztem az öcsémre. – Van egy panzió, ahol veszünk ki neked egy szobát.

- Nem akarom, hogy te tarts el- tiltakozott azonnal.

- Nem fejeztem be- pillantottam rá. – Holnap beiratkozol a suliba, mert nem fogom hagyni, hogy elkallódj.

- Rendben- bólintott beleegyezően. – De azért vezethetek én?

- Vezess!- nyitottam ki az anyósülés felől az ajtót. – Tommi, innen tényleg rendben lesz minden- pillantottam a férfire, aki némán hallgatott minket. – Kérlek, menj pihenni!

- Azért, ha visszaértél, keress meg, jó?- húzott magához. – Ígérd meg, Maddie!

- Megígérem- leheltem halkan, mivel teljesen elgyengített a pásztázó tekintete és a kék szemei.

Rám mosolygott és adott az ajkaimra egy puszit, majd elengedett és elindult vissza, az épületbe. Alig tudtam megkapaszkodni a kocsiban. Ha nincs a közelemben, biztos, hogy orra esek. Nem akartam komolyan kötődni hozzá, de már késő volt. Pillanatok alatt levett a lábamról. Beültem, bekapcsoltam a biztonsági övet, majd lehunytam a szemem, hogy megnyugodhassak.

- Tényleg a pasid. Pedig nem nagyon hittem, mikor bemutatkozott- jegyezte meg Dave, miután kiértünk az országútra.

- Nem a pasim- morogtam magam elé. – Csak a munkatársam.

- Persze, Mad, neked bármit elhiszek- vigyorgott rám pimaszul. Csak arra nem számított, hogy mikor újra az út felé fordul, kap egy taslit. – Ezt miért?

- Tekintve, hogy nincs itt sem a nagyi, sem Alison, én nevellek. És szemtelen voltál- mosolyogtam szépen. – Itt fordulj balra!

- Te a gyárban laksz, én itt. Akkor hiába vagyok itt, nem látlak- jegyezte meg és befordult a kis panzió elé.

- Eddig nem volt okom kijönni onnan, mert nem volt senki, akihez kötődtem volna. Most itt vagy te, akit nem fogok elhanyagolni, ezt megígérhetem- simogattam meg az arcát. – Kimaradtam abból, ahogy felnőttél és ezt mindig sajnálni fogom.

- Ne aggódj, Alison vigyázott rám- puszilta meg az arcom. – És olvastam az összes levelet, amit küldtél neki, és amiben leírtad, hogy mit is jelentünk neked.

- Alison tud róla, hogy eljöttél?- szálltam ki a kocsiból. David is kiszállt, de nem felelt. – Nem szóltál neki sem?

- Senkinek nem szóltam. Nem engedett volna el- rázta meg a fejét.

- Felnevelt, ő volt melletted végig és nem is mondtad el neki? Úgy tekint rád, mint a saját gyerekére- morogtam, ő pedig bánatosan lehajtotta a fejét. – Felhívom.

Nem is tétováztam sokat, hazatelefonáltam. Megfogadtam, hogy leteszem, ha nem a nő vagy a nagyi szól bele. Szerencsére nem kellett ehhez a cselhez folyamodnom, a mi drága nagyink, aki már apánk szüleinél is dolgozott, közel volt a készülékhez. Megnyugtattam, hogy a kicsi David jól van, velem van és nem lesz baja. Mikor befejeztem a telefonálást, együtt indultunk be a panzióba, hogy kivegyünk neki egy szobát.

1 megjegyzés:

  1. Sia!

    Először is: GYŐZTŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰNNNNKK!! XD

    Nah, ne kérd hogy reális legyek. :D Most ne.

    Tommi? Hajaj, itt még vagy nagy csata lesz a két finn között, vagy átvágsz minket, és nem lesz Kimi, vagy Mia jön össze Tommival, vagy nem tudom mit csinálsz, de baszott jól csinálom, és nem tudom mi lesz és ez idegesít XD Nem akarod elárulni?XD

    Erre most nem tudok annyira rájönni, ki-kikel-hogyan-mikor-mi van? XD

    Tommi nagyon rámenős, így még nem olvastam róla. Ez egy új dolog, és nekem tetszik, bár még furcsa. :) Ez is olyan.. Mónis.. olyan, nem tudom. Még furcsa, még érdekes, aztán pár fejezet és megszokott lesz és a helyére kattan a dolog. =D

    Most így ennyi volt, bocsi!
    Pus Goof

    VálaszTörlés