2010. június 23., szerda

Kísért a múlt - 1. rész

Forró, napsütéses csütörtökre ébredtünk Montrealban. A hotelszobám ablakán kitekintve megállapítottam, hogy minél szellősebben öltözöm, annál jobb nekem. Habár lenne jobb dolgom, mint itt mászkálni. Nem akartam a pilóták közé menni.

2007. március 15. volt, az első versenyhétvége előtti utolsó szabad nap. És hogy miként kerül egy egyszerű egyetemista lány ide? Egy névvel tudok válaszolni mindenki kérdésére: Sebastian Vettel. Egy elvetemült német kisgyerek, aki még véletlenül sem tiszteli a nála idősebbeket, főleg, ha azok nők. Beleértve engem sem.

És hogy ne csak beszéljek erről, be is bizonyítom, hogy igazam van. Mint mondtam, reggel volt és éppen az ablakon keresztül szemlélődtem. Ő meg fogta magát és kopogás vagy bármiféle jelzés nélkül besétált a szobámba és ledobta magát a kanapémra.

- Nem tanítottak meg kopogni?- fordultam felé. Az öltözetem egy short és egy top volt.

- Minek, ha nyitva az ajtó és tudom, hogy bejöhetek?- érdeklődött mosolyogva.

- Min vigyorogsz?- mordultam fel.

- Tetszik a szerelésed- járatta végig a szemeit rajtam.

- Kár, hogy eszedbe sem juthatok- sóhajtottam fel színpadiasan, majd a szobám felé vettem az irányt.

- Miért kell neked anya unokahúgának lenni?- kiáltott utánam.

Ennyit arról, hogy miért vagyok itt. Seb szerint azért, hogy ő ne unatkozzon, szerintem meg azért, hogy egy 19 és fél éves gyereket pesztráljak. Nem valami fényes kilátások, igaz? Főleg, hogy van itt olyan ember, akit kerülni akarok. Még véletlenül sem akarok a közelébe kerülni, mert akkor baj lesz.

Gyorsan felöltöztem, majd mehettünk reggelizni. A társaságunk maga Robert Kubica volt. Mivelhogy Sebastian 2007-ben a BMW-Sauber tesztpilótája. Szóval az egész napunkat, a hetünket a BMW-nél fogjuk eltölteni és úgy néz ki, hogy az unokaöcsém is autóba ülhet. Ettől teljesen be volt zsongva.

A pályára is együtt mentünk ki. A kocsiban enyhítette a hőséget a klíma, amelyet azonnal bekapcsoltak, amit beültünk. Sajnos kilépve a pálya melletti parkolóba megcsapott a tűzforró levegő. Sóhajtottam egy nagyot, a szememre bigyesztettem a napszemüvegemet és megindultam a fiúk után.

Rengeteg ember forgolódott a paddock területén. Amint megtehettem, bemenekültem a motorhome-ba, ahol szintén kellemesen hűvös volt a levegő. Egyből le is telepedtem a pult mellé és rendeltem magamnak egy jeges teát. Az ajtó felé fordulva szemléltem a kinn futkározó embereket, akik engem nem láthattak.

Sokáig csak szürcsöltem a frissítőmet, mialatt lekoptattam a bepróbálkozó szerelőket. Nem volt senki és semmi érdekes, ami felkeltette volna a figyelmemet. Egészen addig, amíg be nem került a látókörömbe egy szőke, pirosba öltözött, napszemüveges, kidolgozott testű férfi…

3 megjegyzés:

  1. Ugyan nem tudom, hogy Heikke hány éves, de azért elég sok év lehet köztük, ha a húga ilyen fiatal. Persze, ez előfordulhat, nekem is 10 évvel idősebb nővéreim vannak. :)
    A történet érdekesen alakul, a névtelen főszereplőnket én először Kimi unokahúgának, vagy valami ilyesmi gondoltam, de így talán még bonyolultabb lesz a dolog. Kíváncsi vagyok, miért akarja elkerülni a Ferrari nagyágyúját? Mert, ugye, őt akarja elkerülni? :D
    puszi, a hajnalok hajnalán fenn lébecoló A.J.

    VálaszTörlés
  2. Óóóóh és már az új regény első része is itt van. Nem is akármilyen kezdettel. :) Ráadásul a 2007 -s évvel. Mindkét fiú életében ˝nagy˝ év volt. :) Na, de ne rohanjunk elébe. :D
    A leányzó próbálja kerülni Kimit, vagy legalább is úgy tűnik. Sebi meg rokon. Most valahogy belezavarodtam, de tulajdonképpen a lány, nem unokatestvére? Mert az édesanyja unokahúga, az a testvérének a gyereke. Szent ég... Most úgy bele bonyolódtam, hogy most már magam sem értem. :D
    Ááááh nekem nagyon tetszett a kezdet és örülök, hogy belefogtál egy új regénybe.
    Millió puszi,
    Réka
    Off: A.J.! Képzeld Nekem is két idősebb tesóm van, bár Ők fiúk. 8 és 9 év különbség van köztünk. Szóval hasonlítunk ebben. :) Üdv! :)

    VálaszTörlés
  3. BAsszus, tényleg, unokahúg XD Ennyit arról, hogy hajnalok hajnalán olvassak XD Réka, igen, az unokahúg az a szülő testvérének a gyereke. :D Oké, így már tisztább a dolog. XD

    A.J.

    VálaszTörlés