2011. október 31., hétfő

Nem így terveztem - 32. rész

Nem akartam. Nagyon nem. Tudtam, hogy ki fog derülni a kapcsolatunk, de nem akartam, hogy ilyen körülmények között és ilyen helyeken derüljön ki. Több oldalt is megnyitottunk, hogy megnézzük, hol mit írnak, de gyorsan rájöttünk, hogy ugyanonnan szerezhették az információjukat.

„Sebastian Vettel neveli új barátnőjének gyerekeit”
„Neve miatt került a Red Bullhoz és a fiatal világbajnok közelébe Newey lánya”
„A pilóta kidobta új kedvese miatt szerelmét, Hanna Prätert”
„Newey lánya megtagadja kislányának láthatását volt kedvesétől”

- Bepereljük- jelentette ki Seb, mikorra könnyekben törtem ki a vádak hatására.

- Kit perelsz be?- kérdezte Crystal és Tommi egyszerre.

- Eliza apját. Mindenhol ott vannak a szavak, amikkel Chloe-t vádolja. Nem hagyom, hogy befeketítse a Newey nevet- ölelt át engem és adott egy puszit a fejemre.

- Irány a gyár- lépett ki az irodájából apa. – Christian írt egy sms-t, mindenkire szükség van ahhoz, hogy rendezzük a helyzetet.

*****

Feladó: kmr@ice1racing.com
Tárgy: Mi van veletek?

„Helló!

Tudom, hogy nem nagyon írtam mostanában. Köszönöm, hogy nem zavartatok és zaklattatok, hanem hagytátok, hogy éljem az életem. Most ideje visszatérnem a mindennapokba.
Olvastam a neten mindenhol, hogy miket firkálnak rólatok. Nagyon remélem, hogy tesztek valamit ezek ellen a szemetek ellen! Vagy legalább megpróbáltok kezdeni a helyzettel valamit. Ha segítség kell, szóljatok, mi itt vagyunk nektek.
Választ erre a címre írj, alakítottunk rajta, ha már a csapat neve is más. És számolj be arról, hogy mi van közted és Chloe között mostanában!

Kimi”

Feladó: mwebber@redbullracing.com
Tárgy: Te és ő

„Cicám, nincs szerencséd a szerelemmel. Látom, nem vagy te olyan szende kislány, mint amilyennek mutatod magad. Nem véletlenül szemeltelek ki pont téged. Alig várom, hogy újra lássalak, mikor visszatérek hozzád, Angliába. A te egyetlened”

Feladó: rockynr1@redbullracing.com
Tárgy: Sebastian és Chloe

„’Estét!

Tudom, meglepő, hogy én írok neked e-mailt. Az meg még inkább, hogy a pilótámról, mikor nem szoktuk megbeszélni a dolgokat. Most sem a munka miatt írok, hanem segítséget szeretnék kérni.
Gondolom, te is találkoztál mostanság az egyre inkább eldurvuló cikkekkel, amik nemcsak a csapatunk néhány tagját, hanem az egész csapatot minősíti. Az ügyvédek azt mondták, hogy össze kell szednünk minden olyan embert, aki tud segíteni nekik.
Mondanám, hogy beszélj Webberrel, de mindketten tudjuk, hogy ő csak rontana a helyzeten. Te viszont találkozol Chloe-val annyit, mint én és látod te is, hogy mennyire igazságtalanok velük. Ez, ha sokáig marad így, akkor rámehet a munkájuk és így a szezon is.
Most nem, mint a másik versenymérnök, hanem mint egy csapattag kérlek, hogy segíts nekik.

Guillaume”

Feladó: cryshorner@yahoo.com
Tárgy: Tehetek valamit?

„Szia, Chloe!

Napok óta nem láttalak benn a gyárban. Tommi mondta, hogy otthon dolgozol, de még mindig frusztrál az a rengeteg dolog, amit rólatok mondanak. Sajnálom, hogy megtörténhetett ez, azt pedig még jobban, hogy pont veletek.
Gondoltam rá, hogy átmegyek hozzátok, de nem tudtam, hogy helyes dolog lenne-e. Így inkább elkértem a címed, hogy megírjam ezt. És ha szükséged lenne arra, hogy néha valaki vigyázzon a kislányodra és a kisfiadra, akkor szólj nyugodtan, mert én szívesen vigyázok rájuk.

Crystal”

*****

- Biztos, hogy nem gond, hogy elmegyek?- kérdezte már ezredjére is Thessa egy héttel a cikkek megjelenése után.

- Miért, mikor akarsz költözni?- fordultam oda hozzá a karjaimban ringatva Gareth-et.

- Nem tudom. Mikor vége ennek az ügynek- toporgott a bőröndje mellett.

- Mindjárt itt van Tommi, hogy elvigyen Bedfordba- pillantottam a lányra, majd visszanéztem a kisfiamra, aki elaludt.

- Ha szólok neki, akkor nem jön- vágta rá és a sarkamban jött, mikor mentem a babaszoba felé.

- Thessy!- fordultam felé. – Nagyon jól esik, hogy ennyire aggódsz értünk. De neked is dolgoznod kell, az életed a tánc, nem foglak arra kérni, hogy maradj mellettünk, mert tudom, hogy mennyire fontos neked. Eddig is megoldottuk a dolgot, valamint Crystal és Britta is felajánlotta, hogy segít, ha szükségem van rá.

- De én vagyok az unokahúgod!- mondta kétségbeesetten.

- Igen, nem felejtettem el- mosolyogtam rá, mikor meghallottam a bejárati ajtó csukódását. – És én szeretnék büszke lenni az unokahúgomra. Te nem mondtad el, de a tánccsoportod igen- húztam elő a farmeromból egy papírt.

Széthajtogattam a lapot és az orra alá toltam. Egy plakát volt, ami az áprilisi országos táncbajnokságot hirdette, méghozzá a csapatok bajnokságáét. Theresáék is jelentkeztek és még sehol nem tartottak a koreográfiával. A csapatnak nagy szüksége volt rá, és abban bíztak, hogy majd én meggyőzöm erről.

- Miért beszélnek ellenem?- vette el a lapot.

- Nem ellened beszélnek- öleltem meg a lányt. – Szükségük van rád és mi szeretnénk büszkék lenni rád.

- Mehetünk?- kukkantott be a szobába az edző.

- Viheted- mosolyogtam rá és együtt mentünk ki. Kikísértem őket, majd bementem a konyhába, ahol Seb éppen a hűtőt tanulmányozta. – Mit találtál ki?

- Együnk vacsorára rántott sajtot- csukta be a hűtőajtót és felém fordult.

- Rendben, együnk- ültem le a konyhapult mellé. – Volt ma valami?

- Ciaron kijelentette, hogy hajlandó mellettünk tanúskodni, ha esetleg bíróságra megyünk a volt pasiddal- ült le velem szemben és megfogta a kezem.

- De ugye…?

- Nem, Webbernek egy szót sem szólt, mert nem akarja, hogy bekavarjon nekünk- adott egy puszit a kézfejemre.

- Majd megköszönöm neki, mikor a gyár közelébe megyek- feleltem álmosan.

- Holnap majd megköszönöd neki, mikor bevisszük a kicsiket Brittához, aki Crystallal és Adrian-nel együtt egész nap vigyázni fog rájuk. Mi pedig kicsit pihenünk kettesben- simogatta meg az arcom.

- Ilyenkor hálát adok, hogy megtaláltalak téged és volt olyan nagy szerencsém, hogy szeretsz- keltem fel, majd odamentem hozzá és szerelmes csókokkal háláltam meg azt a sok mindent, amit nyújtott nekem.

2011. október 30., vasárnap

Nem így terveztem - 31. rész

Drágáim! Valaki Szegedre csütörtökön akar jönni? (Fanni, ez neked nem szól, tudod... :P) Létfontosságú, hogy tudjam!!! Holnap estig szóljatok!!! Mindenki írjon egy igent vagy nemet kommentben/chatben, valahol, jó???

--------------------------------------------------------------------------------

Christian nagy levegőket vett, hogy csillapodjon a zihálása. Úgy tűnt, hogy futott és igencsak zaklatott állapotban érkezett hozzánk.

- Chloe, mi a baj? Mi…- folytatta volna, de meglátta a lányt. – Crystal? Jól vagy? Minden rendben veled? Halálra aggódtam magam miattad- rohant oda hozzá és átölelte.

- Christian, te honnan tudsz a dolgokról?- kérdezte meg Sebi.

- Crystal anyja felhívott és fél órán keresztül üvöltött velem, hogy mit is tettem a lányommal. Majd mikorra kitombolta magát, hajlandó volt beavatni abba, hogy van egy 16 éves lányom, aki hagyott neki egy levelet, hogy megkeres engem. Csak azért jöttem vissza, hogy összeszedjem a dolgaimat és megkeressem őt, de szerencsére nem kell- fújta ki a levegőt.

- Én… mármint… nem akarok anyával maradni- fakadt ki a lány és láttam, ahogy a szemeiből előbuggyannak a könnyek.

- Semmi baj, Crystal!- csitította őt Horner. – Eszembe sem jutott téged visszaküldeni. Rettegek, hogy nem leszek jó apa, de igyekezni fogok.

- Christian, már most jó apa vagy- mosolyogtam rá. – Nem hiszem, hogy félned kellene bármitől.

- Apa- mondta a lány és kissé távolabb húzódott a csapatfőnöktől. – A feleséged…

- Nem kell aggódnod. Már szóltam neki és kijelentette, hogy akkor előkészít egy szobát neked. Minden rendben lesz, Crystal- ígérte Chris.

Lekísértem őket a recepcióig, ahol összeszedték a lány cuccait, majd megsúgtam a főnökömnek, hogy hívjon bátran, ha történik valami. Utána visszamentem a szobámba, ahol Seb várt rám. Csak magához ölelt, nem mondott nekem semmit. Úgy éreztem, hogy sok volt nekem a 8 óra munka, mellette a babázás és a főnököm magánéletének intézése.

- Nézd a jó oldalát!- súgta a fülembe. – Nem fog folyton téged piszkálni, mert tudni fogja, hogy mivel jár egy gyerek.

- De, piszkálni fog- ráztam a fejem. – Azt mondhatja, hogy itt vagy nekem te is.

- Ha ilyet mond, szólj és elintézem őt, jó?- adott egy puszit.

- Szavadon foglak- csúsztattam a kezem a pólója alá.

Felpillantottam a szemeibe és láttam benne az elfojtott vágyat. Tudta ő is nagyon jól, hogy nem fog semmi történni közöttünk, mert itt vannak a kicsik, mégis hagyta, hogy megcsókoljam és kihámozzam a pólójából. Ő is levette a blúzomat, majd végigfeküdtünk az ágyon. Csak simogattuk a másikat, és csókolóztunk.

Boldog voltam, attól, hogy a karjaiban tart, hogy megérint, és nem titkolja, hogy az övé vagyok. A csapaton belül már mindenki tudott kettőnkről, de a sajtóhoz még nem jutott el ez a hír, aminek örültem. Tudtam, hogy előbb vagy utóbb ez is kiszivárog és akkor sokan fognak engem támadni, de jelen pillanatban nem érdekelt.

- Ha évek múlva szeretnék egy közös babát…- merengett el Seb.

- Mennyire évek múlva?- pislogtam rá.

- Mondjuk 2-3 év múlva. Mit mondanál nekem?- kíváncsiskodott.

- Azt mondanám, hogy rendben. Szeretném, hogy legyen közös babánk- feküdtem vissza a mellkasára.

- Büszke vagyok arra, hogy te vagy az a nő, aki elrabolta a szívemet. És még büszkébb vagyok arra, hogy a lányod apának hív, és hogy a kisfiad engem fog apának szólítani. Úgy érzem, hogy a kapcsolatunk kiegyensúlyozottá teszi az életem- cirógatta a hátam.

- Engem pedig olyan boldoggá, mint még soha- vallottam be neki.

*****

A napjaink vidáman és boldogságban teltek. Kissé visszafogtam magam a munkával kapcsolatban, mivel főként anya voltam és a kicsikkel foglalkoztam. Néha volt, hogy a gyárban töltöttük az éjszakát, de többet voltunk otthon. Seb is velünk töltötte minden szabadidejét, ami sokszor egy kis pihenést engedélyezett nekem.

A boldogságunkra a felhőt Josh hozta, akitől féltem. Nem akartam, hogy az ajándékaival és azzal, hogy mindent megad Elizának elvegye őt tőlem. Sebastianon is láttam, hogy nem szívleli a volt barátomat és ő sem akarta, hogy a kislány elpártoljon tőlünk. Ezért is kértem meg a férfit, hogy találkozzanak az én felügyeletemmel.

- Itt van Josh!- kiabált nekem a kislány szombat délelőtt, mikorra az apját vártuk.

- Jövök- vettem le a lángot az ebédünk alatt, majd kimentem és beengedtem a férfit. Egy hatalmas plüssmacival jelent meg.

- Szia, angyalka!- emelte a karjaiba a kislányt. – Neked hoztam a macit- mutatott a játékra.

- Köszönöm, Josh!- mosolygott a kislány és adott neki egy puszit.

- Nem lehetnék apa?- kérdezte, mialatt letette a lányunkat és a nappali felé indult, ahol Seb és Gareth tartózkodott.

- Nem- jelentettem ki egyszerre a kislányommal.

Akkor léptünk be a nappaliba. Apa a konyhaajtóból pislogott a hármasunkra. Sebastian komoly és mérges pillantásokkal vizslatta a férfit, mialatt a nyöszörgő babát a karjaiba vette és ringatni kezdte. Eliza Sebit figyelte mellettem ácsorogva és a kezemet szorongatta. Én szúrós szemekkel pislogtam Joshra, aki közöttem és a lányunk között járatta a tekintetét.

- Eliza, kicsim, mit mondtál?- guggoltam le, hogy egy vonalban legyek a leányzóval.

- Nekem nem kell új apuka- nézett rám, majd Josh-ra. – És nekem nem kell ennyi játék- folytatta az apjának címezve. – Én azt akarom, hogy Sebi legyen az apukám örökre. És te kedves vagy, de nem akarom ezt a sok ajándékot, meg nem akarok minden nap találkozni.

- Eliza, nem kell azt mondanom, amit anya mondott neked- jelentette ki Josh rám pillantva.

- Anya nem mondott semmit. Anyának sosem mondtam, hogy mit szeretnék- lépett felém a kicsi hercegnő. – De nem szeretnék veled találkozni.

- Josh, hallottad az unokámat- szólalt meg apa és odajött hozzánk. - Nem szeretnénk téged látni a család közelében többé.

- A játékok sem kellenek- sietett el Eliza, majd a nappali egyik sarkából elkezdte odahordani a kapott ajándékokat. – Vannak saját játékaim, ami elég.

A kislányt odatereltem apa és Seb közelébe, majd segítettem a cuccokat kihordani a kocsihoz. Josh végig némán pakolt, nem szólt semmit, az arcára sem volt írva semmi. Nem szólaltam meg, nem akartam semmivel kiprovokálni, hogy bármit mondjon ellenünk és el akarja venni tőlem Elizát.

- Mivel befolyásoltátok?- fordult szembe velem, miután befejeztük a pakolást.

- Nem befolyásoltam. Beszélgettem vele rólad, elmondtam neki, hogy jó ember vagy. Azt már nem én döntöttem el, hogy ő mit szeretne- feleltem neki. – Seb többet volt vele, mint te eddig.

- Akkor örökre elveszítettelek titeket?- kérdezte meg végül.

- Igen, örökre- bólintottam komolyan.

Csak állt előttem és nézte az arcomat. Nem tudtam, hogy mit akarhat még, hiszen a lánya nem akarta, én pedig megmondtam neki, hogy soha nem lehetünk egy pár. Végül megértettem, mikor magához húzott és megcsókolt. Nem csókoltam vissza, csak ellöktem magamtól, amilyen hamar csak tudtam. Még felpofoztam, majd magára hagytam.

- Minden rendben?- kérdezte Seb, amint becsuktam magam után az ajtót.

- Megcsókolt, de nem reagáltam rá- vallottam be. Nem akartam hazudni neki.

- Én magam hajítom ki, ha még egyszer ide meri tolni a képét- ölelt magához, ami egy kis megnyugtatást jelentett.

Délutáni vendégként átjött Crystal, akinek segítséget ígértem az új sulijával kapcsolatban. Szerencsére a matek ment annyira, hogy a lánynak el tudjam magyarázni, amit nem ért. Megállapítottam, hogy az apja eszét örökölhette, mert gyorsan felfogta a dolgokat és tökéletesen alkalmazta az elmondott megoldási folyamatokat.

Miután készen lettünk mindennel, csatlakozott a délutáni társasjáték maratonhoz és alig 10 perc után már láttam, hogy a kislányom megtalálta az új, kedvenc felvigyázóját. Még az a szerencse, hogy Thessy az emeleten töltötte az idejét Tommi-val, így nem volt ideje ezen megsértődni. Éppen vidáman nevetgéltünk, mikor lerohant hozzánk.

- Tudnak rólatok- jelentette ki hirtelen. – Az egész világ a kettőtök kapcsolatáról beszél- tette le elém a gépét, amin meg volt nyitva egy internetes oldal. Mi voltunk a címlapon…

2011. október 26., szerda

Nem így terveztem - 28-29-30. rész

Sziasztok! Mi történt? Blogtalálkozó??? Drágáim, ti megszavaztátok és én maradok hoppon? :'( :'(
Folytatjuk a kis ösztönzést, egy nappal hamarabb jöttem. :) Szombaton újabb 2 rész jön, 12 db, 5 soros komment után, jó? És sürgősen jelezzetek a talival kapcsolatban, jó?

----------------------------------------------------------------------

28. rész

Megkövülten tartottam a kezemben a kisfiamat és csak bámultam az előttem álló férfire. Nem nagyon hittem, hogy lesz olyan, amikor őt újra látom. Hiszen évekkel ezelőtt csak úgy kisétált az életemből. Magamra maradtam, mikor a legnagyobb szükségem lett volna rá. De most újra itt volt.

- Szia!- köszönt halkan és meglepetten nézett a kisfiúra a kezemben.

- Mit keresel itt, Josh?- kérdeztem remegő térdekkel.

- Én… nem is tudtam, hogy újra szültél- terelte el a témát és tovább figyelte Gareth-et.

- Örökbe fogadtam őt- simogattam meg a pici hátát. – Mit akarsz itt?

- Én… az apja vagyok…- pillantott be mögöttem.

- Lány és Eliza a neve- tettem hozzá.

- Szeretném, ha adnátok nekem egy esélyt, hogy mindent jóvátegyek- hajtotta le a fejét. – Szeretném, ha egy család lehetnénk.

- Nézd, Josh, ez…

- Apa!- szakított félbe a kislányom felkiáltása.

Mindketten megdermedve álltunk a bejárati ajtóban és néztük a másikat. Egyedül volt benn a házban, mert apa bement valamiért a gyárba, Theresa és Tommi pedig Svájcban töltenek néhány napot. Abban is biztos voltam, hogy az ablakból figyelt minket, de nem hallhatott semmit a beszélgetésünkből, mert halkan társalogtunk. Ezért nem értettem a dolgot.

- Apa!- futott felénk a kislány, de hirtelen megtorpant mellettem. – Nem mehetek ki, ugye?- nézett fel rám.

- Nem, kicsim- ráztam meg a fejem.

Szusszantott egyet bosszúsan, majd mellém állt és kettőnk között a kaput kezdte bámulni. Alig egy pillantást vetett Josh-ra, úgyhogy nem ő volt az, akinek kiabált. Így viszont nem értettem a helyzetet. Egészen addig, amíg ki nem nyílt a kapu és be nem lépett rajta Sebastian a vállán egy táskával és a kezében egy dobozzal.

- Már az utca végén hallani a hangod, hercegnő- mosolygott Elizára.

- Hiányoztál- közölte a kislány és mellettem toporgott.

- Itt vagyok- oldalazott el Seb a volt barátom mellett.

Beérve az előtérbe letette a csomagjait. Levette a kabátját, amit a hátamra terített, majd a karjaiba vette a kislányom, aki megölelgette és megpuszilgatta őt. Utána letette a földre és a kezébe adta a dobozt, hogy vigye be a nappaliba, de ne bontsa ki és vigyázzon arra, hogy ne rázza nagyon. Utána mellém lépett.

- Chloe, ne ácsorogj itt sokáig, mert megfázol- kért szelíden.

- Sietek be, hozzátok- fordultam felé.

- Rendben- mosolygott rám és óvatosan kivette a kezemből a kisfiamat. – Várunk!

Kaptam még egy rövid csókot, majd a kicsivel a kezében követte Lizát a nappaliba, így újra kettesben maradtam Josh-sal. Mivel nem nézett rám, volt időm végignézni rajta. Nem sokat változott, talán csak még férfiasabb lett. És akkor tapasztaltam, hogy már nem vonz úgy magához, mint régen.

- Őt ismeri apjaként?- bökött az ajtóra végül.

- Nem, csak őt hívja apának. Sosem beszéltem neki rólad és sosem mondtam senkire, hogy az apja lenne- néztem a férfi szemébe.

- Tudom, hogy akkor régen elszúrtam. Nem akarom még egyszer elkövetni azt a hibát és szeretném, ha lenne egy esélyem rendbe hozni a dolgokat- hadarta el egy szuszra.

- Nézd, mi ketten már sosem leszünk egy pár- húztam összébb magamon a kabátot és megéreztem Seb mámorító illatát, ami segített ép ésszel gondolkozni.

- Azt sejtettem abból, ahogy ránéztél- mosolyodott el halványan. – De nem fiatal ő ehhez a kapcsolathoz?

- Talán fiatalabb, mint én, de szeret engem, szereti a gyerekeimet és tud felnőttként gondolkozni- védtem meg Sebit.

- Rendben, értem. És a lányom…

- Adj egy kis időt nekem és neki is. Nem egyszerű közölni egy 6 éves gyerekkel, hogy az apja találkozni akar vele.

- Visszajövök a jövő hét elején, jó?- kérdezte végül.

- Kedden, 5 óra után- adtam neki ultimátumot.

- Itt leszek- fordított nekem hátat, majd elindult a kapu felé. – Még mindig gyönyörű vagy, még mindig kívánlak, még mindig szeretlek- fordult vissza, majd eltűnt a kapu mögött.

Kissé megdöbbenve mentem vissza a lakásba. Sebastian kabátját letettem az előszobában, majd a nappali felé vettem az irányt. A kanapén ki volt terítve Gareth plédje, azon ott feküdt a kicsi fiú is, akire Seb figyelt. A kislányom ott ült a kanapé előtt a földön és a dobozt bámulta, ami nem volt még kinyitva.

- Itt van anya. Kinyithatom?- szólalt meg Eliza, amint észrevett.

- Igen, kinyithatod- mosolyodott el a férfi. – A Jézuska nálam hagyta, hogy hozzam el neked.

- Köszönöm!- ugrott fel a kislány és megölelgette Sebet.

- Nézd meg, mit kaptál- simogattam meg a kislányom fejét, majd leültem Seb mögé és a fejem a vállára hajtottam.

- Lyukas a doboz- állapította meg a kislány. – És valami mozog benne- hátrált el félve.

- Ne félj, kicsim- mosolyodtam el. – Inkább gondold végig, hogy mit kértél a Jézuskától és volt-e valami, ami mozog.

- Kutya!- suttogta maga elé, majd hirtelen lekapta a doboz tetejét.

Egy kis szőrpamacs pislogott fel ijedten a lánykára a doboz aljáról. Eliza elvarázsolva pislogott, majd kinyújtotta a kezét és simogatni kezdte a kiskutyát, aki lassan kezdett élénkebb lenni. Vidáman csóválta a farkát, majd támadást indított a doboz ellen, hogy kijusson, de a végén a doboz alá került.

- Butus- nevetett a kislányom és leemelte a kartont az állatról. – Elnevezhetem én?- pislogott ránk.

- Persze, kicsim- bújtam jobban Sebihez.

- Apa?- fordult Sebastianhoz.

- Nyugodtan, szívem. De kisfiú nevet válassz neki- figyelmeztette Seb, majd Gareth-et a kezébe vette.

- Szia, baba- érintettem meg a kicsi orrát, mikor szembekerültünk egymással. Kancsalított egyet, majd a fejét Seb vállára hajtotta. – Álmos a baba.

- Akkor el kellene vinni aludni- emelkedett volna fel Sebi, de visszanyomtam. – Nincs igazam?

- De, viszont Eliza nélkül nem vihetem fel. Amint kitalálja a kutyus nevét, mehetünk- adtam egy puszit a nyakára.

- Megvan! Árnyék lesz a neve, mert mindig mögöttem járkál- állapította meg Liza.

- Rendben, legyen Árnyék- egyeztünk bele. – Tedd bele a dobozba, míg az öcsédet lefektetjük aludni, nehogy valamit elrontson vagy valami baja legyen.

- Jó- mosolygott, majd beletette a kutyát a dobozba. – Mehetünk.

- Előtte még kezet kell mosnod- figyelmeztettem.

Mikor ez megtörtént, együtt mentünk fel a babaszobába, ahol Eliza egy koboldokról szóló mesét mondott el, mialatt Gareth már az igazak álmát aludta. Seb engem ölelt és a vállamon támasztotta meg az állát. A mese végén visszamentünk mindannyian a nappaliba, ahol a kicsi lány egyből a kutyusával kezdett foglalkozni.

- Mióta lettem apa?- kérdezte halkan Sebi.

- Fogalmam sincs. Hirtelen megjelent mellettem és így hívott téged. Míg nem tudtam, hogy jössz, addig féltem is…- bújtam hozzá.

- Ő az apja, igaz?- simogatta a hátam.

- Igen, ő az. És meg akarja ismerni, úgyhogy el kell neki mondanom- hajtottam le a fejem.

- Ne aggódj, együtt megoldjuk- cirógatta meg az arcom, majd megcsókolt.

29. rész

Együtt vártuk, hogy eljöjjön az újév. Nem kérdeztem meg Sebastiant, hogy miért is jött el. Élvezni akartam, hogy velünk van, hogy engem ölel, hogy engem csókolt és a fülembe suttogja az érzéseit. Minden idilli volt, örültem neki, hogy együtt vagyunk. Kényelmes volt a kanapén feküdni az ölelésében és a kislányomat figyelni.

- Szeretem ezt a kutyust- jelentette ki, mikor a fáradt állat az ölébe hajtva a fejét aludt.

- Szerintem ő is nagyon szeret téged, hercegnő- mosolygott rá Seb.

- Apa… te szeretsz minket?- pillantott félve felénk. A kérdés fontossága miatt mindketten felültünk.

- Tudod, kicsim, mikor először láttalak téged, akkor tudtam, hogy mindent megteszek azért, hogy gyakran láthassalak. Utána jött anyukád, aki gyönyörű volt és teljesen elvarázsolt. Amíg pedig itt laktam, addig beleszerettem, méghozzá annyira, amennyire a herceg Csipkerózsikába- húzott engem magához.

- Elmehetsz a szőke hercegemnek- simogattam meg az arcát.

- Te pedig… az én csodaszép hercegnőm vagy, akit a világ minden kincséért sem adnék oda senkinek- mosolygott a kislányra.

- És Gareth?- emelkedett meg a kislány szemöldöke.

- Ő a kisöcséd, őt is szeretem, ahogy titeket- nyugtatta meg a kislányt.

- És… nem baj, hogy apának hívlak?- sütötte le a szemét szégyenlősen.

- Furcsa…- gondolkozott el Seb. – Sosem hívott még így senki, de jó hallani. Én örülök neki.

Nem szóltam bele a beszélgetésükbe, csak hallgattam a fejleményeket. Tudni akartam, hogy mit is gondolnak ezekről a dolgokról. Hiába volt az én életem része mindkét ember, nem éreztem azt, hogy lenne bármi jogom beleszólni. Csak ültem Sebastian ölelésében és figyeltem őket néma csendben.

- Nagyon csendes vagy- cirógatta meg az oldalam Sebi.

- Nem az én dolgom megbeszélni az apa-lánya dolgokat- hajtottam a fejem a vállára.

- De, a te dolgod, hiszen te vagy az anyja- suttogta a fülembe.

- Ő választotta meg, hogy téged akar- húzódtam el tőle. – Nem tagadom meg Josh-tól, hogy megismerje, de ha Eliza utána is téged akar az apjának, akkor nem fogok tenni semmit. Örülnék is neki.

- Jó döntés volt, hogy eljöttem hozzátok- mosolygott rám.

Az elkövetkezendő órában letelepedtünk mindannyian az ebédlőben az asztal mellé, és a kislányom legnagyobb örömére játszottunk vele. A kutyusának találtam egy régi kosarat, amibe beletettem egy pokrócot és belefektettük, így ő is mellettünk volt és szuszogott. Eliza teljesen el volt tőle varázsolva.

Nem sokkal 11 óra előtt apa küldött nekem egy sms-t, hogy menjünk be a gyárba, néhányan ott vannak és szeretné, ha mi is ott lennénk, mikor belépünk az újévbe. Felmentem a babaszobába, ahol az ébredező kicsi fiút megetettem, majd elkezdtem öltöztetni. Sebastian pedig a kislányomat vette kezelésbe és öltöztette fel jó melegen.

Mikor mindannyian melegen felöltöztünk, megegyeztünk, hogy gyalog megyünk a Red Bull Racing területére, hogy biztos ne eshessen bajunk. A babakocsit én toltam, Seb pedig húzta Eliza szánkóját, amin a kislány ült, ölében a kosárral és Árnyékkal, aki a pokróc alól pislogott a nagyvilágra.

Jó kedvvel jutottunk el a gyár épületéhez fél óra alatt, mivel megálltunk néha hógolyózni és megismertették Árnyékkal is a havat, aki utána inkább elbújt a pokróc alatt. A gyárhoz érve láthattuk, hogy a fény az ebédlőből jött, így arra vettük az irányt mi is. Nem lepődtünk meg, mindenki, aki itt volt, abban a teremben volt.

Nem voltunk sokan. Christian, Rocky, a feleségeik, apa, 3 fiatal szerelő és 2 lány a büféből. Mi voltunk négyen a hiányzók, ahogy észrevettem. A kislányom azonnal felmérte a helyzetét és a középpontba állt. Apa boldogan hódolt be neki, majd szép lassan mindenkit elvarázsolt. Aki nem érte rajongott, az Gareth baba bűvkörébe került.

Sebastian még útközben kifejtette nekem, hogy ő nem szeretné, hogy tovább titkolózzunk. Arra vágyott, hogy ez a kapcsolat legyen egy normális kapcsolat és én ebbe beleegyeztem. Fel voltam készülve arra, hogy a környezetünk és a média rá fog szállni a témára, de nem érdekelt a dolog, boldogságot akartam az életemben.

Láttuk a jelenlévőkön, hogy kissé meglepte őket az, hogy egymás kezét fogtuk, hogy Seb a derekamat ölelte, esetleg váltottunk egy-egy apró csókot is. Nem foglalkoztunk ezekkel a pillantásokkal, csak élveztük, hogy együtt lehetünk. És szerencsére senki nem kezdett ezzel foglalkozni, aminek nagyon örültem.

Éjfélkor kimentünk a gyár elé, ahonnan láttuk a tűzijátékot, majd egy korty pezsgővel koccintottunk a gyárba visszatérve. A fiúk szereztek nekünk zenét, amire táncolni kezdtünk. Jó volt a hangulat, mindenki örömmel vetette bele magát a mini buliba. Eliza is velünk táncolt, míg Gareth senkitől nem zavartatva aludt a babahordozójában.

- Fáradt vagyok- ült le az egyik székre Eliza fél 2 körül.

- Menjünk, hercegnő?- guggoltam le elé és megsimogattam az arcát.

- Álmos vagy, angyalka?- jött oda hozzánk apa is.

- Igen, nagyon- pillantott fel rá. – Aludni szeretnék.

- Alszol ma velem?- nézett rá apa.

- Szabad?- pillantott rá, majd rám. – Én nagyon szeretnék.

- Persze, hogy szabad- vette a karjaiba a kislányt apa. – Visszük magunkkal az öcsédet is, jó?

- Jó- motyogott, majd a fejét a vállára hajtotta.

Még mindig meglepve pislogtam az apámra, aki csak mosolygott ránk. Sebivel együtt elköszöntünk a gyerekektől, akikkel apa elindult az emelet felé. Akkor már értettem, hogy adni akart nekünk egy kis időt, amit kettesben tölthettünk el. És ezt Sebastian is megérthette, mert szorosan ölelt magához és forró csókokkal ostromolta az ajkaimat.

- Nem volt időnk még odaadni neked a szobád kulcsait- lépett mellénk Christian, mikor 3 óra körül az egyik asztalnál beszélgettünk Guill-el és a feleségével. – Próbáltunk figyelni arra, hogy anya vagy és néha a gyerekeidet is magaddal hozod.

- Köszönöm!- öleltem meg a főnökömet, majd átvettem a kulcsokat.

- Hé, ez az én szobám mellett van- jegyezte meg Sebi, mikor meglátta a kulcsomon a számot. – Erre kíváncsi vagyok.

Megfogta a kezem és az emelet felé kezdett el húzni. Ismerős folyosókon vezetett végig, majd megérkeztünk a lakórészhez, ahol a szobája melletti ajtót nyitotta a kulcsom. Tátott szájjal néztem körbe a tojáshéj színű, Red Bull bikákkal díszített falakon, a hatalmas franciaágyon, a megmunkált íróasztalon, az óriási szekrényen és polcokon, valamint a tükörrel ellátott fésülködőasztalon.

- Hová vezet az az ajtó?- fordított balra Seb.

- Nézzük meg- fogtam meg a kezét.

Együtt nyitottunk be abba a szobába, ahová az ajtó vezetett. Teljesen megdöbbentem és szinte könnyes szemekkel fordultam körbe. A falakról Micimackó, Tigris, Malacka, Nyuszi és társaik néztek vissza ránk a Százholdas Pagony fái közül, egy baldachinos, rózsaszín ágyneműs ágy, egy kék babaágy és egy kék pelenkázó kapott még helyet, valamint polcok és dobozok tele játékokkal.

- Imádni fogják- lépdeltem vissza a saját szobámba és közben levettem a cipőmet.

- Biztos vagyok benne. És így mindig velünk lehetnek- ölelt át hátulról Seb és belecsókolt a nyakamba.

Általában eddig itt megálltunk, de most nem ez történt. Seb tovább csókolgatta a nyakam, mialatt a keze a testem simogatta. Nem bírtam megállni, hogy ne sóhajtsak fel jólesően az érintései miatt. Korainak találtam a dolgot, de képtelen voltam nemet mondani annak a férfinek, akiért a szívem dobogott. Hirtelen fordított maga felé, majd csak nézett rám.

- Szeretlek, Chloe!- mondta ki hirtelen.

- Én is szeretlek- feleltem neki, majd én húztam magamhoz egy csókra.

Észre sem vettem, hogy ezekkel a szavakkal és csókokkal én magam adtam meg neki a végső löketet. A csókjai szenvedélyesen ostromoltak engem, vágyakozva simultam az ölelésébe. Nem tartott sokáig, amíg az ujjai megtalálták a blúzom patentjait, amelyeket gyorsan szétszedett és le is vette a testemet fedő anyagot.

Önmagamat is meglepve nyúltam a pólójának aljáért és rángattam le róla, hogy minél hamarabb érezhessem a testét és a bőrének melegét. Végigdöntött az ágyon, én pedig a lábaimmal körbeöleltem a csípőjét, amivel a tudomásomra is hozta, hogy mennyire kíván engem. Ez józanított ki egy kicsit.

- Seb!- toltam volna el, de nem nagyon akart elengedni. – Seb, hagyd abba!- kértem, mire meglepetten húzódott el.

- Chloe, mi a baj?- támaszkodott meg mellettem és komolyan pislogott rám.

- Én… nem vagyok biztos magamban- fordítottam el a fejem.

- Szeretlek, kicsim- fordította vissza a fejem, majd kaptam egy lágy, szerelmes csókot. – Ha azt szeretnéd, akkor nem folytatjuk- feküdt le mellém.

- Nem az a baj- ültem fel, majd átöleltem a felhúzott térdeimet.

- Bármi is van veled, mondd el!- bújt oda a hátamhoz. – Szeretném, ha bíznál bennem, mert egy kapcsolat a bizalomra épül.

- Mióta megtudtam, hogy Eliza létezik és Josh lelépett mellőlem, azóta…- hagytam félbe a mondatot, mert szükségem volt arra, hogy összeszedjem minden erőmet. – Több mint 6 éve nem ért hozzám férfi.

- Bízol bennem annyira, hogy én lehessek az, aki megad neked mindent?- suttogott a fülembe, miközben a kezei a hátam simogatták és óvatosan csókolgatta a nyakamat.

Felé fordultam és a szemeibe néztem. A kék szemek szerelmesen és vágytól fűtötten csillogtak, de pontosan tudtam, hogy megállná a dolgot és hagyna vele, ha arra kérném. Pont emiatt a tudat miatt bújtam hozzá és csókoltam meg újra, ezzel folytatásra ösztönözve…

30. rész

Január 5-én, szerdán az irodámban ültem. A benn lévő járókában Gareth békésen szunyókált. Apa nem volt benn, sikerült rávennem, hogy menjen és ebédeljen így 4 óra magasságában. Eliza iskolában volt, Josh ment érte, mert megígérte neki, hogy elmegy és megnézi, hogy milyen ügyesen táncol.

A kislány nyugodtan fogadta, mikor közöltem vele, hogy az igazi apukája meg akarja ismerni. Mikor Josh megjelent nálunk, megmondta neki, hogy őt nem fogja apának hívni, mert Seb az apukája, és ha így nem jó, akkor nem akarja ismerni. A férfi beleegyezett a lányunk feltételébe, így minden rendben volt.

A szilveszterkor történtekről nem beszéltünk Sebastiannal. Ő nem hozta szóba, én pedig úgy éreztem, hogy tisztáznom kell a dolgot magamban. Kissé elhamarkodott döntésként ítéltem, meg, hogy ennyire gyorsan az ágyban kötöttünk ki, de nem bántam meg. Mindösszesen el kellett döntenem, hogy mit is akarok ettől a kapcsolattól.

Rápillantottam az előttem heverő versenyszabályzatból a monitorra, ahol 3D-ben volt kitéve az autónk. Újra végigolvastam a részt a hátsó szárnyról és észrevettem egy kiskaput, ami tökéletessé tette a dolgokat. Egész nap azon voltunk apával, hogy kiküszöböljük a változtatást a hátsó szárnyom. Elégedetten emeltem ki egy szövegkiemelővel a szabályrészletet.

Felkeltem a székemből és az órára néztem. Gareth 3 órája evett utoljára, vagyis lassan ébredezni fog. Kinyitottam az irodához tartozó kis kávézó ajtaját és az ott lévő tűzhelyen kezdtem el melegíteni a tápszert. Közben fél szemem továbbra is az irodán és a kisfiamon volt, aki ébredezni is kezdett.

Megetettem őt, megbüfiztettem, majd egy kicsit babusgattam is. Szerettem a karjaimban tartani és boldogsággal töltött el, hogy az enyém lehetett. A rózsaszín felhőkön való lebegésből a telefon csörgése zökkentett ki. Gareth babát dajkálva vettem fel, mivel a kicsinek nem tetszett az éles hang.

- Newey-iroda- mondtam, mert nem tudtam, hogy ki kereshet.

- Szia, Chloe! Patty vagyok a recepcióról- felelte a lány. – Christian azt mondta, hogy amíg nincs, nektek szóljunk mindenről.

- Igen, tudok róla. Mit tehetek érted?- kérdeztem vissza.

- Itt egy lány, olyan 14-15 lehet. Nem néz ki a legjobban, de azt állítja, hogy ő Christian lánya. Nem tudom, mit csináljak- hadarta halkan és kissé idegesen.

- Nyugodj meg, mindent ki fogok deríteni- ígértem. – Szólj valakinek, hogy kísérje fel a lányt hozzám, jó?

- Rendben. És köszönöm!- mondta, majd letette a telefont.

- Nyomozók leszünk, jó, baba?- adtam egy puszit a kicsi homlokára. Visszafektettem a járókába, majd amellett állva vártam a lányt és kísérőjét. – Itt a kedvenc versenymérnököm!

- Mindig tudtam, hogy így van, csak nem vallod be- vigyorgott Guill. – Meghoztam a kisasszonyt!- tolta be a lányt és lenyomta az egyik székbe.

- Te lettél a futár?- nevettem el magam.

- A srácoktól jöttem, van nálam egy csomó adat és Patty mondta, hogy a kis hölgyet fel kellene kísérni. Nekem meg itt az irodám. És amúgy is, ez a tiétek- adott a kezembe egy vastag mappát. – Még néhány adat, ami segíthet.

- Köszi!- tettem le apa asztalára a papírokat.

- Most megyek, elmondom Ciaronnak, hogy mennyire szeretsz is engem- dobott egy csókot, majd magunkra hagyott minket.

- Christian sosem említette, hogy van egy lánya- ültem vissza az asztalom elé és bezártam a gépemen a kocsi grafikáját.

- Apa nem tud rólam. Én is csak nemrég tudtam meg, hogy az ő lánya vagyok- hajtotta le a fejét.

- Chloe Newey vagyok, Adrian Newey lánya és a legújabb tervező a csapatnál. Nem mellesleg 2 gyerek édesanyja és az aktuális világbajnok barátnője- mutatkoztam be a lánynak.

- Crystal Brooks vagyok, 4 napja tudom, hogy ki az apám, a család, amiben éltem, egy pokol és nem tudom, hogy mit kellene csinálnom- darálta el egy szuszra.

- Rendben. Meséld el, hogy mi is történt- kértem szelíden és közben töltöttem neki egy pohár gyümölcslevet.

- Anyám úgy 2 éve él együtt egy pasival, akit ki nem állhatok. Mióta gimnazista lettem, folyton megpróbált rám mászni. Anyát nem érdekelte semmi az egészből, szép lassan elindult a lejtőn lefelé és eljutottunk oda a mai napra, hogy alkoholista lett. Folyton veszekedtem vele, hogy hagyja abba, de mindig ellentmondott nekem. És szilveszterkor a szemembe vágta, hogy olyan vagyok, mint az apám- kortyolt egyet az üdítőből.

- Akkor még nem tudtál semmit, ugye?- fordítottam a fejem a kisfiam felé, aki egy nagyot szusszantott, de nem ébredt fel.

- Úgy tudtam, hogy ő elhagyott minket. Csakhogy anyám a fejemhez vágta, hogy apámmal szakított, mire megtudta, hogy terhes velem. Azt is elmondta, hogy ő semmit nem tud rólam és a nevét is megosztotta velem. Utálom, amiért eltitkolta a dolgokat. 2 napomba telt összeszednem minden fontos dolgot, ma pedig felültem egy buszra és idejöttem, hogy beszéljek vele.

Végignéztem a lányon. Fiatal volt, de a vonásaiban kicsit észrevehető volt Christian. A haja és a szeme kifejezetten olyan színű volt, mint a csapatfőnöké. Ha valaki engem kérdez, gondolkodás nélkül rávágtam volna, hogy rokonok. Tudtam, hogy biztos, hogy végeznek majd egy DNS-tesztet, de a lány nagyon is illett ebbe a képbe.

- Christian jelenleg házon kívül van, de ma még vissza fog jönni. Addig jó lesz itt?- pillantottam rá a lányra, aki csak bólogatott.

Leszóltam a portára, hogy Crystal csomagjait tegyék el, valamint, hogy Hornert azonnal irányítsák hozzám, amint megjött. A lány érdeklődve nézett szét az irodámban, míg én csak magamhoz vettem az adatokat és belelapoztam. A legtöbbje nem segített rajtunk, de volt, amire szükségünk volt, esetleg később jól jöhetett.

- Szia…sztok!- lépett be úgy fél óra múlva Seb.

- Ő Crystal, Horner lánya. Crys, ő Sebastian Vettel, a pilótánk és nem mellesleg a barátom- mutattam be őket egymásnak fel sem nézve a papírokból.

- Mióta van Christiannak lánya?- ráncolta össze a szemöldökét Sebi.

- 16 éve, de nem tud rólam, ahogy én sem tudtam róla napokkal ezelőttig- felelte a lány.

- Még mindig dolgozol?- lépett mögém a pilóta.

- Szidd a mérnöködet, aki ezzel állított be ide- tettem le a mappát. – Már a szemem előtt ugrálnak a számok.

- Akkor hagyd abba! Majd Adrian megcsinálja, te pedig lazítasz- adott egy puszit a nyakamra.

- Tényleg! Nem tudod, hogy hol van apa?- pillantottam rá.

- Lement a fiúkhoz, hogy megnézzen néhány dolgot a kocsin. És a fejlesztőkhöz is be akar pillantani- sorolta a dolgokat Seb. – Nem megyünk haza?

- Megvárom Christiant- keltem fel a székemből és odabújtam a mellkasához. – De nagyon szeretném, hogy vége legyen annak a táncórának és Eliza velem legyen.

- Nem vagy egyedül- simogatta meg a hátam.

Arra nem számítottunk, hogy néhány perccel később csörög a telefonom. Josh hívott, hogy hová hozza a kicsi lányomat, mert lázas. Megadtam neki a gyár címét, majd Sebet az irodámban hagyva siettem le, hogy mire megérkeznek, én is ott lehessek. A kislányom azonnal a karjaimba mászott és éreztem, hogy nagyon magas a láza.

- Mi lesz most? Nem kellene elvinni egy orvoshoz?- érdeklődött Josh.

- Van a csapatnak orvosa, aki megvizsgálja. Majd hívlak, jó?- indultam befelé.

Alighogy felértünk a szobájába, már vihettem is a kicsit a mosdóba, ahol kijött belőle minden, amit aznap evett. A doki megállapította, hogy egy csúnya gyomorrontás okozza a lázát is, de nem kell aggódnom, nem lesz baja. Átöltöztettem a kisasszonyt, majd betakargattam. Mire elaludt, átjött a szobámba a családom másik része is.

- Ennyit a munkáról- ültem le az ágyam szélére.

- Ugyan, kicsim, lesz, aki segít neked. Például én- csókolt meg Sebi.

- Irigyellek titeket, mert ennyire szeretitek egymást és a kicsiket- szólt halkan Crystal.

- Téged is így fognak szeretni- mosolyogtam rá. Erre a végszóra érkezett meg a csapatfőnök a szobámba.

2011. október 24., hétfő

Nem így terveztem - 27. rész

Sziasztok! Miért lesz megint egyre kevesebb komment? :( Mindegy, ezen változtatok most. Mit szólnátok ahhoz, hogy ha összegyűlne 10, minimum 5 soros komment (ami nem csak arról szól, hogy mennyire jó és mennyire várjátok a folytatást, stb.), akkor csütörtökön délután 4 óra magasságában egyszerre 3 fejezetet raknék fel? Ez az ajánlatom van most. :) És ne felejtsétek a blogtalálkozót! (bal oldalt, aki jönne, írjon bátran, azonnal válaszolok, amint megkaptam az üzenetet... a legbiztosabb az e-mail vagy a facebook ;P)

---------------------------------------------------------------------

Feszült csend lett az egész házban. Theresa csak pislogott maga elé, Tommi őt nézte, Eliza inkább kibámult az ablakon, apa az ajándékaira függesztette a pillantását, a többiek mind engem bámultak. Tudtam, hogy mondanom kell valamit, de nem akartam elárulni mindenkinek, hogy Seb és én. Végül Eliza mentette meg a helyzetet.

- Az ki?- mutatott ki az ablakon.

Mellé siettem és láthattam, ahogy a kapunk előtt felemelkedik egy igen szegényesen öltözött nő, a házra pillant, majd elrohan. A kislányom megfogta a kezem és az ajtó felé kezdett húzni. Nem értettem, hogy miért is teszi ezt, de már a csizmájába bújt belem, majd a kabátját próbálta leszedni a fogasról.

- Liza, hová készülsz?- állítottam meg hirtelen.

- Valamit letett a néni a kapu elé. Láttam- pislogott rám izgatottan.

- Menjünk- sóhajtottam fel és én is elkezdtem öltözni.

- Veletek megyek- jelentette ki Tommi, amit mindenki helyeselt.

Hárman együtt mentünk ki a hóval borított kertbe. A szívem a torkomban dobogott, ahogy elértük a ház kapuját és kinyitni készültem. Elfordítottam a kulcsot, majd a lányomat a hátam mögé tessékelve ki is nyitottam azt. Egy pokróc volt a kapuban. Lehajoltam, hogy felvegyem és megnézzem, mi az, mikor mocorogni kezdett.

- Te jó Isten!- dermedtem meg, majd óvatosan a kezembe vettem a csomagot.

- Chloe, minden rendben?- kérdezte Tommi.

- Menjünk be, gyorsan!- indultam vissza a házba.

Ahogy beléptem, lerúgtam magamról a cipőmet, majd kabátban indultam meg az egyik földszinti szoba felé, ahová Eliza babaholmijait pakoltuk el. A pelenkázó asztal a sarokban állt. Lesöpörtem róla mindent, majd óvatosan ráfektettem a csomagot. Amikorra elkezdtem kibontani a pokrócból, addigra mindenki besereglett a szobába.

- Egy kisbaba!- kiáltott fel vidáman a kislányom.

Igaza volt, egy pár napos csecsemő feküdt előttem. Nem nézett ki a legjobban, valószínűleg mióta megszületett, azóta az utcán volt az anyjával. Mikorra teljesen lefejtettem róla a pokrócot és a régi ruhákat, amivel óvni próbálták, nyöszörgött is, ami egy kicsit megnyugtatott. Volt mellette egy levél is, amit egy újság fehér szegélyére írtak.

„Kérem, vigyázzon rá és szeresse! Nekem nincs lehetőségem mindent megadni neki, de magának van…”

- Anya, megtartjuk a babát vagy visszavisszük?- pislogott rám Eliza.

- Először megfürdetjük, utána pedig bevisszük a kórházba- határoztam el a dolgokat. – Ha megvizsgálták és azt mondják, hogy nem kell benn maradnia, akkor hazahozzuk őt.

*****

Feladó: chloenew@redbullracing.com
Tárgy: Re: Szilveszter, együtt

„Szia, Seb!

Köszönöm a meghívást hozzátok, de nemet kell mondanom neked. Jelen pillanatban nem tudom megengedni magamnak, hogy elmenjek hozzátok. Ne érts félre! Ennek semmi köze kettőnkhöz vagy ahhoz, hogy elmondtad a dolgot a szüleidnek. Mindjárt el is magyarázom a dolgot, bár lehet, hogy Tommi vagy Christian már tájékoztattak róla. Te is tudod, hogy ma volt apa szülinapi ebédje nálunk. Éppen Thessy egyik kettőnkre vonatkozó megjegyzéséből akartam kimenteni magunkat, mikor a kislányom felhívta a figyelmemet arra, hogy egy nő van a kapunk előtt és odatett valamit. Tommival és vele mentünk ki, hogy megnézzük a dolgot.
A kapunkban egy kisbaba volt! Szegénykém teljesen át volt fagyva, a kórházban azt mondták, hogy alig egy napja lett volna hátra az utcán. Bejelentettük a dolgot a rendőrségen is, ahogy kell, valamint reggel az első dolgom lesz elmenni a gyámhivatalhoz. Nincs szívem odadobni őt egy árvaháznak, ahol nem is figyelnek rá. És már este 7 volt, mikor a rendőrök szóltak a kórháznak, hogy találtak egy nőt, aki megfagyott az utcán és valószínűleg napokkal korábban szülhetett. Mutattak róla egy fényképet nekem, az a nő volt, aki a kicsit letette elénk.
Az orvos elmondása alapján 5 napos a pici és azon kívül, hogy fel kell melegíteni a testét és rendesen kell etetni, makkegészséges. Elmondta nekem azt is, hogy mit kell mondanom a gyámhivatalban, ha azt szeretném, hogy megkapjam az ideiglenes felügyeleti engedélyt, valamint az engedélyt, hogy az anyakönyvében én szerepeljek az édesanyjaként. Amúgy kisfiú, és ha én nevezhetem el, akkor Gareth lesz a neve.
Tudom, ez most nagyon új még neked. És megértem azt is, ha azt mondod, hogy jobb lenne, ha bele sem kezdenénk egy komoly kapcsolatba. Fiatal vagy, élned kell az életet, nem pedig egy olyan nő mellett lenned, mint én. Megértelek, Seb és mondj bármit, szeretni foglak.

Chloe”

Feladó: mwebber@redbullracing.com
Tárgy: Mi

„Szia, édes!

Most hallottam, hogy megesett a szíved egy gyereken és te fogod nevelni. Tudod, felizgat a tudat, hogy egyszer az enyém lehetsz és türtőztetned kell magad, mert a gyerekeid a szomszéd szobában alszanak. Vagy az irodádban esünk egymásnak, ahol bármikor megláthat apád. Örülnék, ha válaszolnál, mert már bizsereg minden porcikám, hogy magamévá tehesselek!

A te egyetlen Markod”

Feladó: chloenew@redbullracing.com
Tárgy: A pilótáját felnyársalom, ha így halad

„Tisztelt Ciaron!

Eddig nem akartam belevonni magát a dologba, mert úgy éreztem, hogy nincs jogom a maga vállát is terhelni olyan dolgokkal, amikről nem tehet, de nálam is betelik az a bizonyos pohár.
Kérem, beszéljen a pilótájával (és nem szándékozom megnevezni, mert nem érdemli meg, hogy nevet kapjon). Valahogy verje ki a fejéből, hogy bármi is lehet közötte és közöttem. És kérem, értesse meg vele, hogy ha tovább folytatja a minősíthetetlen, gusztustalan és szexista levelek küldözgetését nekem, akkor a rendőrségre fogok menni, mert feljelentem. Ne kérjen, hogy előbb beszéljek vele vagy Christiannal, mert ez már túlmegy minden határon.
Csak maga miatt adok neki egy utolsó esélyt!

Üdvözlettel: Chloe Newey”

Feladó: rockynr1@redbullracing.com
Tárgy: Tudsz valamit?

„Helló, Christian!

Nemrég beszéltem Sebbel és mondott valami olyat, hogy nagy a felfordulás most a Newey-házban. Te voltál Adriannél a születésnapján, nem? Mondj el, mindent, amit tudsz, könyörgöm!

Guillaume”

Feladó: chrishorner@redbullracing.com
Tárgy: Re: Tudsz valamit?

„Helló, Rocky!

El sem tudod képzelni, hogy mik vannak arra. De végre van egy olyan alkalom, amikor én tudok mindent és nem mások mesélnek nekem.
Először leszögezném, hogy majdnem kiderült, hogy van-e valami Sebastian és Chloe között, de akkor történtek az események, így maradt a tudatlanság. Bár, ha engem kérdezel, ők együtt vannak.
Szóval, éppen ki kellett volna Chloe-nak keverednie a kérdésből, ami Sebbel volt kapcsolatos, mikor a kislánya felkiáltott, hogy látott valakit az ablaknál. És az a valaki egy valamit hagyott a kapuban. Ki is mentek érte, mi az ajtóban nézve vártuk a fejleményeket. Utána Chloe hirtelen felkiáltott, majd berohant és egy olyan szoba felé vette az irányt, amit még nem láttam, hogy használtak volna. Mint kiderült, nincs is használva, oda lettek elpakolva a lányának a babaholmijai. A csomag pedig nem más volt, mint egy gyerek!
Sajnos a dolgoknak csak addig voltam szem- és fültanúja, amíg félbe nem lett szakítva az ebéd és el nem vitték a gyereket kórházba.
Azóta beszéltem Adriannel, aki beszámolt arról, hogy a kissrác rendben van, csak fel kell melegíteni a testét, mert majdnem kihűlt. Chloe örökbe akarja fogadni a kicsit, szóval lehet, hogy hamarosan kétszeres anyuka lesz a mi drága főtervezőnk.
Oh, és azt még nem is említettem, hogy a nő, aki otthagyta a gyerekét, a hatalmas hidegben megfagyott. Nem egy szép történet, de remélhetjük, hogy minden rendben lesz.
Ennyi a nagy tudományom, a többiről már másnál kell érdeklődnöd.

Christian”

Feladó: kmr@citroenjr.com
Tárgy: Re: Ezt te sem hiszed el!

„Szia!

Bevallom, tényleg hihetetlen dolog, ami történik veletek. De főleg Chloe-val. Nem lehet, hogy az a nő figyelte őket, mert olyan helyen akarta hagyni a gyerekét, ahol tudja, hogy biztonságban lesz és szeretni fogják? Jobb ötletem nincs, hogy miért pont ő.
A te érzéseidről csak te tudsz dönteni. Annyit ne felejts el, hogy lehet, hogy az örök szerelmet veszíted el. És nem hiszem, hogy gond lenne neked a kisfiú, mikor rólad mindenki tudja, hogy mennyire családcentrikus vagy és mennyire imádod a gyerekeket. Ha a kislányát elfogadtad és a lányka is elfogadott téged, akkor itt még könnyebb a dolog. Te elfogadod a fiút, a gyerek pedig téged fog apának ismerni. Tudom, hogy csak 23 éves vagy, de szebb ajándékot az élet nem tud adni, mint egy gyerek. Hidd el, tudom, hogy miről beszélek.
Most megyek, még el kell intéznem néhány dolgot…

Kimi”

*****

Apa szobája mellett volt az üres vendégszobánk, ami azóta már változott egy kicsit. Kifesteni nem akartam, mert mire a festékszagot kiszellőztettük volna, addigra olyan hideg lett volna, hogy napokig kellett volna fűteni a szobát. Felhoztuk Eliza régi kiságyát, pelenkázóját, babaszobai szekrényét és játékainak egy részét.

Valamint a kislányommal együtt betévedtünk egy bababoltba, ahol vettünk a kicsinek új kádat, néhány cumit és cumisüveget, valamint rengeteg rugdalózót, sapkákat, kabátot, cipőcskét, mindent, amire szüksége lehetett. És utána bevásároltunk pelenkából és tápszerből is.

Mire 29.-én hazavihettem a kis csöppséget a kórházból, minden készen állt a fogadására. Boldogan vettem a kezembe a babát is vittem be az új otthonába. A szívemet elöntötte újra az a melegség, ami akkor, mikor Elizát tartottam a kezemben évekkel korábban. Aki legnagyobb meglepetésemre örült a kisöcsinek.

Mindenhol ott volt a kicsi lány, segített a babát öltöztetni, etetni, fürdetni, mesélt neki minden alkalommal, mikor a kiságyába fektettem. Odavolt azért, hogy van egy igazi baba is a házban, az pedig még jobban tetszett neki, hogy rengeteget dicsértük, mert mindenben segített nekem. Még éjjel is felkelt velem babát etetni.

Szilveszter napján is éppen a kicsi Gareth volt a kezemben és vele beszélgetett Eliza, mikor csengettek. Felkeltem a babával a karomon és az ajtó felé indultam, hogy megnézzem, ki az. Mosolyogva tártam szélesre az ajtót, de a mosoly egyből lefagyott az arcomról, mikor megláttam a látogatónkat.

2011. október 23., vasárnap

Nem így terveztem - 26. rész

- Ki fogja megenni ezt a rengeteg kaját?- nézett rám 25-én reggel Theresa.

- Ne aggódj, ennek csak a tizede lesz ma az asztalon- néztem végig az ételeken. – Holnapra kell a legtöbb.

- Holnap?- ráncolta össze a szemöldökét.

- Jön Alex és Christian, Julie és John a gyerekeikkel, valamint Dietrich is be fog nézni. Ha elfelejtetted volna, akkor szólok, hogy holnap lesz apa születésnapja- tettem el két tálat a hűtőbe, amikben saláta volt.

- Nem felejtettem el- húzta fel az orrát. – És Tommi is jön.

- Tommi? Ide?- jelent meg a kócos, pizsamás, macit szorongató kislányom. – Tényleg?

- Igen, tényleg- mosolygott Thessy, majd kinézett a nappaliba. – Azt hiszem, a Jézuska már járt erre.

- Ajándéééééééééééééék!- kiáltott fel a kicsi lány, majd futólépésben közeledett a fához. – Anya, gyere te is!

- Itt vagyok- ültem le apa mellé.

- Ez az enyém, ez a Thessy-é, ez anyáé, ez nagyapáé, ez is az övé…- pakolgatta a kupacokat.

Végül mindenki megkapta a sajátját és ő kezdte a nagy ajándékbontogatást. Tőlem megkapta a vágyott babáját a babaházával együtt, apa pedig vett neki két társasjátékot is. Thessa és Tommi közösen lepték meg egy hatalmas plüssmackóval, ami akkora volt, mint amekkora ő maga. Volt még egy levél is, amit nekem kellett felolvasnom.

„Kedves Eliza!

Nem tudtam minden ajándékodat elhozni, az egyiket rábíztam Sebastian Vettel-re. Kellemes karácsonyt!

A Jézuska”

- Van Sebinél egy ajándékom- tátotta el a száját, majd mellém ült a macijának az ölébe. – Nagyapa, te mit kaptál?

Apa ekkor kezdett neki a csomagok bontásának. Unokahúgom vett neki néhány nyakkendőt, tőlem és a kicsi lánytól pedig kapott egy hatalmas képet, amin az elmúlt év fényképei voltak. A csapat is hasonló ajándékot adott neki, egy hatalmas képet az RB6-ról, minden dolgozó által aláírva.

Thessy-nek ruhákat vettem, amiket fel tud majd használni a bulijaiban, apa pedig a közreműködésemmel megfelelő kiegészítőket ajándékozott neki. Végül én maradtam az ajándékaimmal. Apu kisebb vagyont költött rám, mivel kaptam tőle egy autót (Audi TT RS Coupe), Thessy pedig vett nekem egy-két (szerinte) megfelelő darabot.

A karácsonyi ebédet nálunk mindig eltoltuk egy nappal apa születésnapja miatt, ezért nem volt nagyon sok dolgom. Kellemes ételeket készítettem, de nem volt egyik sem megterhelő. Utána délután megint a konyhában sürögtem-forogtam, az süteményeket készítettem. Elég sok mindent akartam, késő este lett, mire minden elkészült.

Felmentem a szobámba, lezuhanyoztam, majd befeküdtem az ágyamba. Az ölembe húztam a gépet, megnéztem a rengeteg karácsonyi üdvözletet, amit e-mailben küldtek és válaszoltam mindre. Kiminek is írtam egy biztató levelet, hogy érezze, rám számíthatnak, történjen bármi. Majd a telefonom is magamhoz vettem egy levél miatt:

Feladó: s.vettel@redbullracing.com
Tárgy: Te és én

„Szia, kicsim!

Mivel nem tudom, hogy nálatok mi a szokás karácsonykor, így nem hívtalak, nehogy zavarjalak valamiben. Csörögj rám, ha ráérsz!

Csók, Seb”

Elővettem a telefonom és inkább írtam neki egy sms-t, tekintettel arra, hogy este fél 11 volt és valószínűleg nem örülne a családja, ha felébreszteném őket. Csak annyit írtam bele, hogy most végeztem az előkészületekkel, már lefekszem aludni. Azért még kaptam egy választ.

„Biztos vagyok benne, hogy holnap minden rendben lesz. Álmodj szépeket! Seb”

Boldogan hajtottam a fejem a párnámra, mivel tudtam, hogy rám gondol. Szívesen töltöttem volna vele minden percet, de ezt nem tehettem meg, hiszen már családom volt. Abba pedig nem gondoltam bele, hogy mi is lesz a jövőben, mert féltem, hogy elkiabálom a dolgokat és akkor a közöttünk lévő dolgok rosszul is elsülhetnek.

Reggel keltem időben, majd a konyhát újra csatatérré alakítottam, fél 11-re pedig minden csillogott, aminek kellett, az már csak arra várt, hogy felszolgáljam. Gyorsan felmentem a szobámba, ahol letusoltam, majd felvettem egy elegánsabb ruhát. Thessa végig arra próbált rávenni, hogy valami olyat vegyek fel, amit tőle kaptam, de azok a darabok nem éppen illettek az alkalomhoz. Őt is elküldtem átöltözni.

- Amúgy mit adsz Tomminak?- fordultam oda hozzá, mikor a sütiket pakoltuk az asztalra.

- Andrew remek fotós- kezdett el vigyorogni. – Csináltunk néhány képet, ezeket adom a drágának.

- Remélem, hogy azért ruha az volt rajtad- pillantottam rá.

- Igen, volt- húzta a száját gúnyos mosolyra. – Egy naptár lett, olyan, amit megmutathat bárkinek.

- Nálad sosem lehet tudni- hagytam őt magára.

- Anya, mikor jönnek a vendégek?- futott elém Eliza.

- Hamarosan, kicsim- kaptam fel a karomba, hogy babusgassam egy kicsit.

Nem tévedtem sokat, alig 10 perc múlva meg is jöttek anya unokahúgáék, Julie, John és az két gyerek, a 17 éves Markus és a 7 éves Robert. A nagyobb srác már eléggé felnőtt volt ahhoz, hogy velünk töltse az idejét, a kicsi meg Elizát boldogította. Nem sokkal később pedig megjött Tommi is.

- Végre valaki, akit nagyon szeretek- rohant oda hozzá Eliza, majd szépen pislogott rá.

- Milyen jó nekem- vette fel a kislányt és adott neki egy puszit. – Elhozta a Jézuska az én üdvözletemet is?

- Igen. Köszönöm a macit- nyomott egy nagy puszit az arcára.

Tommi hirtelen és nagyon gyorsan tette le Lizát a kezéből, amit nem értettem én sem, apa sem és a kislány sem. Egészen addig, amíg egy pillanattal később Thessy nem ugrott a nyakába, kulcsolta össze a lábait a férfi dereka körül és kezdte el csókolni. Akkor már örültem, hogy a srácnak ennyire jók a reflexei.

- Szia, édes- mosolygott unokahúgom a férfire.

- Szia- tette le őt a finn. – Ha lehet, akkor egy darabig tessék viselkedni.

- Édesem- bújt oda a mellkasához a lány és olyan volt, mint egy doromboló kiscica.

- Társaságban vagyunk- mosolygott rám Tommi, én pedig hálásan néztem rá.

Végül egy pici késéssel megérkezett Alex és Christian is és én boldogan öleltem magamhoz a nőt, aki évek óta jó barátnőm volt. Boldogan megöleltük egymást, majd kezdődhetett a kis családi ünneplés. Apa boldog mosolya volt számomra a legnagyobb öröm, a szívemet melengette, hogy így láthattam.

Az ajándékai közül a kis hercegnőét meg is könnyezte. Julie-éktól kapott néhány szakmai könyvet, Chris és Alex egy olyan csomagot adott neki, ami egy hatalmas üvegdoboz volt 7 kis résszel, mindben egy-egy makett volt. Méghozzá az összes győztes autójának a makettje volt benne. Én már tudtam is, hogy hová fogok neki helyet csináltatni.

Tommi Seb nevében is hozott ajándékot, a kedvenc italához csináltattak neki névre szóló címkét, néhány tőle származó idézettel. Megmosolyogta a dolgot, majd Thessy felé fordult. Ő közölte vele, hogy ideje egy kicsit változtatni a ruhatárán, úgyhogy kapott a nyakkendőhöz ingeket és a későbbiekben egy közös vásárlással fogja majd a dolgokat rendbe tenni.

Eliza utolsóként ment oda hozzá és nyomott a kezébe három papírt. Az elsőn teljes életnagyságában apa volt egy asztal mellett, miközben tervez. A másodikon rajta voltam én is és a kicsi lány is, egymás kezét fogtuk. A harmadik volt a legmeghatóbb és akkor értettem meg, hogy miért is kellett neki apa és anya esküvői fotója. Azt rajzolta le, ahogy sikerült neki.

- Istenem!- kaptam a kezem a szám elé, hogy elfojtsam a hangos zokogásomat.

- Szeretlek titeket, nagyapa!- nézett Eliza apára komolyan.

- Én is téged, kicsim. És a nagymamád is, ott fenn- mutatott az ég felé, mialatt a karjaiba vette a kicsit.

- Ha az emberek ismernék ezt a családot, mindenki ide akarna tartozni- jegyezte meg Christian, mialatt átölelte a felesége vállát.

- Nem véletlenül akar Chloe mellett lenni Sebastian is- jegyezte meg Thessa, hogy oldja egy kicsit a hangulatot. De ezzel felhívta a figyelmet rám és a kapcsolatomra.

2011. október 21., péntek

Nem így terveztem - 25. rész

Sziasztok! A mai legfontosabb dolog (számomra mindenképpen), hogy 4 éve ezen a napon rendezték meg a Brazil Nagydíjat, ahol Kimi világbajnok lett!!!



És akkor térjünk át egy másik dologra. Blogtalálkozó: november 3-án, Szegeden. Mindenkit kérek, aki tud jönni, legkésőbb október 31-ig jelezzen nekem, mert ha senki nem jön, akkor nem fogok én sem feleslegesen odamenni. Ha tudom, hogy mennyien vagyunk kb., akkor írok további részleteket, de addig nem töröm magam ilyenekkel, mert a végén csak megint én leszek, aki csalódik.

-------------------------------------------------------------------------------------

Feladó: kmr@citroenjr.com
Tárgy: Nem hiszem el…

„Sebastian!

Ne hazudj nekem tovább, könyörgöm! Ne merd azt állítani, hogy nincs közöttetek semmi azok után, hogy hirtelen elmentél hozzá és nála töltöttél 2 napot. Most jön az a kifogásod, hogy a kislánya miatt mentél, de nekem már nem tudod beadni a dolgot. Biztos benne volt részben Eliza is, de Chloe többet jelent neked. Nem azért akarom tudni, hogy ezzel cukkoljalak, hanem tudni akarom, hogy végre egy olyan nő van melletted, akiben bízhatunk.
A tárgytól kicsit eltérve: ma volt a Federer-Nadal meccs, ugye? Milyen volt, mesélj! Elmentem volna, de már hazajöttem. Kíváncsi vagyok!

Kimi”

*****

Feladó: s.vettel@redbullracing.com
Tárgy: R.I.P.

„Szia, Chloe!

Fáj, hogy ezzel a dologgal kell jelentkeznem, miután eljöttem tőletek. Kimi az előbb küldött nekem egy sms-t. Ez állt benne:

„Szilveszter lefújva, apa elment…”

Egyből felhívtam Hennát, aki elmondta, hogy alig másfél órája Kimi apukája, Matti elhunyt. Összetörte a dolog, de nem akar sajnálatot hallani senkitől. Azért írok neked, mert hiába beszélnék vele, nem tudnék neki semmit mondani. Talán te vagy az egyetlen a környezetemben, aki tudja, milyen, ha nincs melletted valaki, akit ennyire szeretsz. Ha úgy érzed, hogy képes vagy rá, beszélnél vele a kedvemért? Köszönöm!

Seb”

- Kicsim, minden rendben?- kérdezte apa, mikor kiléptem a szobámból.

- Nem, nincs minden rendben. Figyelnél Elizára kicsit?- kérdeztem őt.

- Persze. Elmész valahová?- kíváncsiskodott.

- Csak az irodádba megyek. Komolyan kell beszélnem valakivel- hajtottam le a fejem.

Nem kérdezett semmit, csak megsimogatta a hátamat. Vettem egy nagy levegőt, majd bezárkóztam az irodába. Leültem a kényelmes székbe és hagytam magamnak egy percet, hogy átgondoljam, mit is mondanék. Majd tárcsáztam, de nem kaptam választ. 20 percig játszottam ezt, amíg végül felvette.

- Nem kell a sajnálat- mordult fel Kimi.

- Nem akarlak sajnálni- feleltem neki. – Csak segíteni akarok neked.

- Nem tudsz- vágta rá azonnal.

- A fájdalom sosem fog elmúlni- mondtam neki csendesen. – Csak boldog emlékekké tudod alakítani.

- Nem értem, hogy miért pont ő- válaszolt megtörten.

- Sosem fogod megérteni. Én sem értem a mai napig, hogy miért pont anyát vették el tőlem. De egyben biztos vagyok. A szüleink csak akkor tudják túlélni, hogyha tudják, mi mellettük vagyunk.

- Úgy érzem, hogy összeroppanok- suttogta halkan.

- Sose felejtsd el, hogy Henna mindig melletted van és segít neked. És mi is itt leszünk neked mindig. A bátyádra is támaszkodhatsz és ő is támaszkodhat rád. Segítsétek egymást, úgy könnyebb lesz egy kicsit. És figyeljetek oda édesanyátokra. Csak akkor lesz képes túlélni a dolgot, ha tudja, hogy szükségetek lesz rá.

- Köszönöm, hogy a barátaim vagytok!- hálálkodott.

- Ezt magadnak köszönd és annak, hogy te is minden pillanatban mellettünk állsz.

- Megyek, megnézem anyát. Hívhatlak?- kérdezte végül.

- Bármikor- egyeztem bele a dologba és végül kínos köszönés nélkül tettük le a telefont.

Vettem egy hatalmas levegőt és letöröltem az arcomról a könnyeimet. Részben Mattinak szóltak, részben az édesanyámnak. A hiánya velem volt minden nap, de olyankor mindig előjött, mikor arról hallottam, hogy valaki a környezetemben elveszti az egyik embert, akinek az életét köszönheti. Most is ez történt velem.

Kellett néhány perc, amíg megnyugodtam, majd összeszedtem a dolgaimat és kimentem a többiekhez. Apa próbálta kiszedni belőlem, hogy mi is történt, de mondtam neki, hogy ezt nem Eliza előtt kell megbeszélnünk. A figyelmemet szerencsére elterelte a kislányom, aki vidám volt Seb miatt.

*****

- Anya, merre kell keresni a díszeket?- toporgott mellettem Eliza reggel 8-kor.

- Még fel sem ébredtél, kicsim- ültettem le a székére.

- De, ébren vagyok, és mehetünk feldíszíteni a karácsonyfánkat- pislogott rám hatalmas szemekkel.

- Nem- ráztam meg a fejem. – Először te megreggelizel, utána mindketten felöltözünk és utána kezdhetünk neki a fa feldíszítésének.

- Anya, anyuci, drága édes anyukám- hízelgett nekem a leányzó.

- Ebből nem engedek- tettem le elé a reggelijét.

Tartottuk is az általam felvázolt napirendünket. Apa felállította a műfenyőt, amíg öltöztünk, mivel allergiás voltam a fenyőtüskére. Leérve a földszintre pedig Liza bevetette magát a kellékes szobába, ahová elraktunk mindent. És szíve szerint ő cipelte volna azokat a dobozokat, ami nála is nagyobb volt.

Majd együtt kezdtünk neki a fa felcicomázásának, ami több, mint másfél órán keresztül zajlott. Stílusosan sötétkék és piros díszeket tettünk a fára, mint az elmúlt 5 évben, mióta apa a Red Bull Racing alkalmazásában állt. Azért azt nem engedtem meg neki, hogy lecserélje anya hófehér angyalkáját a csúcsról. Én tettem fel a tetejére, mint mindig.

- Nagyon szép- ámult el a kislányom. – Szólsz a Jézuskának, hogy jöhet?- fordult felém a kislány.

- Eszemben sincs szólni neki- ráztam a fejem. – Majd jön reggel, mint mindig.

- Az messze van még- ült le a kanapéra durcásan.

- Lehet, hogy messze van, de addig még csinálnunk kell néhány finomságot. Például el kell készítenünk a gesztenyés tölteléket a pulykához, hogy holnap meg tudjuk tölteni. És sütemény nélkül nem karácsonyozhatunk- pillantottam rá.

- Én szeretnék sütit csinálni- nyújtotta egyből a kezét.

- Gondoltam- mosolyogtam rá. – Vedd elő a tejet és a vajat, jó?- küldtem előre.

- Megint nagyon várja az ünnepeket- mosolygott apa.

- Menni fog egyedül a csomagolás?- kérdeztem tőle halkan.

- Oh, ne aggódj! Theresa megígérte, hogy segít nekem. És ne aggódj, odafigyelek rá- cirógatta meg az arcom.

- Köszönöm, apa! Azt is, hogy tiszteletben tartod a magánéletem- hajoltam oda hozzá és adtam neki egy puszit.

- Ez csak természetes, kicsim- bólintott.

- Anya, merre vagy? Én kész vagyok- jelent meg Eliza a kis köténykéjében.

- Jövök már- mosolyogtam rá és bementem utána a konyhába.