2011. július 28., csütörtök

Nem így terveztem - 1. rész

Sziasztok! Mivel egyöntetűen megszavaztátok, meghoztam az új történetet. Gondolom, a legtöbben a Hungaroringen vagytok, de aki tud, örülnék, ha írna kommentet nekem. :) Akik pedig kinn vannak, azoknak nagyon-nagyon jó szórakozást!

--------------------------------------------------------------------------

Adrian Newey. Született 1958. december 26-án, Colchester városában. 1980-ban diplomázott a Southamptoni Egyetemen. A Formula-1-ben csak úgy ismerik, mint a legjobb tervezőzseni, aki jelenleg a Red Bull Racing csapatát erősíti. Információk egy zseniről, akit ismernek az emberek, akit mindenki szeret, akiért csapatok versengenek. Valaki, akinek a neve az autóversenyzés világában fogalom.

Hogy miért is beszélek én erről? Mert Adrian Newey az én életem legmeghatározóbb férfija. Persze, mindenkiben felmerül a miért kérdése. Egyszerűen meg tudom magyarázni bárkinek, de ehhez el kell mesélnem egy történetet. Az Ő történetüket és a mi történetünket.

Adrian 23 éves volt, mikor találkozott élete nagy szerelmével, Eliza Smith-szel. A lány fiatal volt, csodaszép, okos és imádta az autósportot. És felfigyelt az akkor még a szárnyait próbálgató férfira, akibe első látásra beleszeretett. 5 hónapnyi boldog szerelem után össze is házasodtak, majd az esküvő után 3 hónappal jött a jó hír, úton van az első pici babájuk. A fiatal házaspár boldogabb nem is lehetett volna.

1982. május 4.-én pedig megszületett a kislányuk, Chloe Newey. Gyönyörű volt, olyan, mint az anyukája. Mindent tőle örökölt és erre Adrian büszke volt. Azonban nem sejtette, hogy már nem tart sokáig a boldogsága. Régóta nem tapasztalt kemény telük volt, Eliza pedig nehezen viselte a hideget, szinte állandóan betegeskedett. Egy hideg, januári napon pedig a nőn megjelentek a bárányhimlő tünetei.

Ez még nem is lett volna önmagában olyan nagy probléma, de Eliza immunrendszere még éppen csak lábadozott egy komoly tüdőgyulladás után. A betegség ritka szövődményei előjöttek, és egy újabb tüdőgyulladásból már nem tudott felgyógyulni. Az alig 24 éves Adrian Newey 1983. január 19-én özveggyé vált. Egyetlen támasza maradt: a kislánya, én.

Bár nem maradt semmi emlékem az anyukámról, úgy éreztem világ életemben, hogy ismerem őt. Apa mindent elmondott nekem róla, amit csak tudott. És sokszor hiányzott, hogy velem is ott legyen az anyukám, mint a többi gyerekkel, tudtam, hogy nekem van a világon a legtökéletesebb apukám és ezt a tudatára hoztam, amikor csak tudtam.

És hogy mennyire voltam apám lánya? Csak annyira, hogy én is mérnöknek tanultam az egyetemen, akárcsak ő. És engem is vonzott a tervezés, mint őt. Bár, ez már kislány korom óta megvolt. Az egyik fiókjában még találhatók olyan autótervek, amiket kicsiként én dekoráltam ki. Mert mindig úgy dolgozott otthon, hogy engem az ölébe ültetett és így a saját kis ceruzáimmal kíméletlenül összefirkáltam a terveit. De sosem szidott meg érte.

Már a diplomamunkámat készítettem, mikor eljutottunk oda, hogy az életünkbe egy újabb fordulópont lépett be. Így sosem lett diplomám, mert már mással kellett foglalkoznom. Felelős anyának kellett lennem. Az egyik egyetemi csoporttársam volt a baba apja, de már a terhességem elején megmondta, hogy ő még ehhez fiatal, ő nem akar részt venni a kicsi életében. Így maradtam egyedül vele.

Sokáig féltem megmondani az apámnak is a dolgot, de végül megtettem. És nem volt mérges, nem kiabált, csak hálás volt, amiért eszembe sem jutott az abortusz. És megígérte, hogy ő mindig velem lesz, hogy segítsen nekem. Ettől a pillanattól kezdve a terhességem minden apró momentuma maga volt a csoda.

2004. augusztus 12.-én pedig megszületett Eliza Newey. Már a születése előtt megvolt az elhatározásom, hogy a kicsi az édesanyám nevét kapja, de azt egy pozitív jelnek tartottam, hogy az édesanyám születésnapján jött világra ő is. Ekkorra lettem biztos benne, hogy mi is legyen a neve az angyalkámnak.

Apát nagyon meghatotta ez a gesztus és élvezettel vetette bele magát a babázásba. Eliza volt a világ legszerencsésebb babája, mert nincs még egy olyan szerető nagypapa, mint Adrian Newey. Minden tökéletes volt Colchesterben, ahol még mindig a régi házunkban laktunk.

Majd eljött 2006 és 166 km-rel arrébb tettük a székhelyünket Milton Keynes-be. Kocsival alig 5 perc volt a gyár és gyalog is maximum 15 perc. Kellemes hely volt, pillanatok alatt megszerettük. A régi házunkat is megtartottuk, de nyári rezidencia lett a titulusa. Mivel apám volt a fő kenyérkereső, így az volt a legfontosabb, hogy ő közel legyen a munkájához.

Mikor a kicsi lányom elkezdett oviba járni, én is elkezdtem dolgozni egy vállalatnál részmunkaidőben, mint asszisztens. Nem álmaim munkája, de jobb, mint a semmi. Legalább én is hozzájárulhatok valami kicsivel a ház fenntartásához, mert apa fizet mindent, pedig ő van itthon a legkevesebbet. De mindig azt mondja, hogy nem ő a lényeg, hanem mi.

A hercegnő is olyan gyermekkort kap, mint amilyet én. Esténként besomfordál apám szobájába, és amíg ő az RB7-et pontosítja, addig az ölébe telepszik és ő is rajzol. Nekem mindig azt mondja, hogy ne zavarjam, a papával tervezi az autót a pilótájának, aki Sebastian Vettelt takarja. Merthogy a kisasszony neki szurkol.

A szezon vége utáni szerda este szokás szerint mentem be az irodába, ahol Eliza a rózsaszín, macis pizsamában ücsörög a főtervező ölében, komolyan ráncolja a szemöldökét és egy piros tollal a kocsi tervein rajzol. Odaálltam a hátuk mögé és néztem a virágokat, felhőket, napocskát. Alatta átsejlett az autó is, ami hosszú idő óta először hozta elő belőlem a tervezőt.

Nagy nehezen kiszedtem a kisasszonyt a nagypapa karjaiból, de megígértette vele, hogy elteszi az ő tervrajzait, mert folytatni szeretné. A karjaimban, ahogy a szobája felé vittem, már szinte teljesen elpilledt és alig tettem le az ágyába, már aludt. Néhány pillanatig csak néztem az én kis hercegnőmet, majd visszamentem az apámhoz, aki előtt már egy tiszta tervrajz szerepelt.

- Apa, zavarhatlak egy percre?- álltam meg az ajtóban.

- Gyere csak, kicsim- fordult felém.

Az egyetlen dolog, amit nem szeretett, ha munka közben zavarták. Ez alól mindig a gyerekek voltak kivételek. Kislányként én, majd most Eliza. Sosem tudott nemet mondani nekünk. A mai napig elgyengül, ha a közelébe kerülünk. Most is felém nyújtotta a kezét, hogy menjek oda hozzá, meséljem el, miért is jöttem el ide.

- Tudom, hogy hihetetlen, de esetleg…?- mutattam a rajzra, ami előtte hevert.

- Rajzolni szeretnél?- döbbent meg teljesen.

- Ahogy láttalak téged és Elizát az előbb, eszembe jutott néhány apróság- mutattam a papírra.

- Tessék, édesem- adott a kezembe egy fekete tollat.

Ő mindig kékkel rajzolt és azt látnia kellett, ha valaki módosított azon, amit ő csinált. Mások ezért csak fekete, piros, zöld vagy egyéb színű tollakkal vehettek részt egy-egy autó tervezése esetén. Egy percig csak néztem az előttem heverő lapot, amelyen egy csodaszép autó állt. Majd a kezembe vettem a tollat és nekifogtam az alkotásnak.

2011. július 25., hétfő

Száguldó remény - 33. rész

(Maddie szemszöge)

Ki is fordultam a hálóból és elkezdtem összeszedni Ruth játékait és dolgait, amit szétszórt az egész lakásban. Tommi anyukája a tekintetével végigkövette minden mozdulatomat, ami egy kissé zavaró volt. Mégsem szóltam semmit, mert minél hamarabb haza akartam érni a kislánnyal együtt, hogy ne érhessen több meglepetés.

- Féltékeny vagy- hallottam meg magam mögött Kimit.

- Tessék?- fordultam meg tátott szájjal.

- Féltékeny vagy- ismételte meg, amit mondott.

Végigfuttattam a szemem rajta. Az arcát egy maszkba forrasztotta, amiből senki sem tudott olvasni. A szeme azonban elárulta őt, a féltékenység megcsillant benne. Felemeltem a kezem, ami megremegett közben. Felé nyújtózkodtam, hogy az arcát megérinthessem, de benne volt a dologban, hogy elfordítja a fejét. Végül mégis rá tudtam simítani a tenyerem az arcára.

- Tévedsz- mosolyodtam el. - Nő vagyok, érzékeny és nem mellesleg terhes is.

- Mégis miért visel meg ennyire, hogy itt találtad Lucy-t?- kérdezte meglepve.

- Mert Tommi hangoztatta, hogy még szeret és küzdeni szeretne értem, de azért elenged- válaszoltam. - És azért rám nézve eléggé szánalmas, hogy egy olyan lánnyal fekszik össze már második alkalommal, akit nem is ismer.

- Ő is hangot adhatna annak, hogy te az én karjaim között kötöttél ki- ölelte át a derekam.

- Megtehetné, de ő volt, aki azt mondta, hogy megtehetem- rántottam meg a vállam. - És ő is nagyon jól tudja, hogy közöttünk már évek óta megvan az a fajta vonzás, ami kell egy kapcsolathoz. Elmondtam neki, hogy milyen volt a kapcsolatunk, mikor még együtt dolgoztunk, úgyhogy nincs min meglepődni.

- Annyi hülyeséget tudok összehordani- támasztotta meg a homlokát a vállamon. - Sajnálom!

- Ha azt vesszük, imponálhat, hogy féltékeny vagy- nevettem vidáman. - De jobban örülök, mikor nincs a közelben senki és semmi, akire lehet féltékenykedni.

- Miben tudok segíteni?- engedett el és a kezébe vett néhány játékot.

Meglepett, hogy sem Lucy, sem Tommi nem jött magyarázkodni. A finn Jégemberrel közösen pakoltunk össze mindent, ami Ruth-é volt és haza kellett vinni. Még csináltam neki egy kis csemegét, amit az úton majd elmajszolhat és elindultam a hálószoba felé, hogy a kicsi lányt összeszedjem és indulni tudjunk.

- Beszélhetnék veled?- állta az utamat Lucy, mikor be akartam menni.

- Nem hinném, hogy van nagyon miről beszélgetnünk- néztem a lányra. - Felnőtt emberek vagytok, azt csináltok, amit csak akartok.

- Én azért mégis szeretném elmondani, hogy mi is volt.

- Legyen- sóhajtottam fel és visszamentem a nappaliba, hogy leüljek a kanapéra. - De ha lehet, röviden, mert szeretném, ha a korábbi géppel haza tudnánk menni.

- Nem volt semmi közöttem és Tommi között- vágott bele azonnal, de én csak egy fintorral jeleztem, hogy ezt nem hiszem. - Jó, igazad van, csókolóztunk és voltak simogatások is, de nem feküdtem le vele.

- Valahogy ez kicsit sem hihető- jelentettem ki. Önmagamat is megleptem, hogy nem voltam ideges.

- Tudom, hogy nem az- sóhajtott fel. - Ő hagyta magát némileg leitatni. Nekem meg nagyon tetszik és vonzó. De tudom, hogy még nem lépett túl rajtad, és nem akarom, hogy én valami pótlék legyek. Nem lenne jó, ha elhajítana, mikor rájön, hogy csak téged akart helyettesíteni valakivel. Ezért eljöttem vele és utána ágyba parancsoltam.

- Nem hiszem, hogy annyira egyszerű lett volna...- kötözködtem tovább.

- Elég volt megemlítenem neki, hogy a kislánya a szomszéd szobában alszik. Azonnal hallgatott rám és mindent megtett, amit kértem tőle. Csak annyit akart, hogy aludjak vele. Úgy gondoltam, hogy ebből nem lehet nagy baj- fejezte be és várakozóan nézett rám.

- Azért örülnék, ha nem másznál annyira rá- keltem fel, de már régen elfogadtam, hogy ők ketten valószínűleg egymás mellett fogják végezni.

Ruthie örömmel vette, hogy újra hazamegyünk. Számára az otthon az a hely volt, ahol velem lehetett. Neki még nem lehetett elmagyarázni, hogy az apja és a nő, akit az anyjának hisz, nem élnek együtt. Jelenleg az volt a legfontosabb, hogy velünk legyen és senki ne zökkentse ki ebből a létből.

Kimi vitt ki minket a reptérre, majd addig maradt velünk, amíg fel nem szálltunk. Még többször megígérte nekem, hogy utánam jön már másnap, de azért volt bennem némi kétely ezzel kapcsolatban. Ha a dolgok az én kezemben lettek volna, akkor velünk utazott volna a repülővel, de ez az ajándék nem adatott meg nekem.

Arra számítottam, hogy keresnem kell majd egy olyan taxist, aki elvisz egészen hazáig, de legnagyobb meglepetésemre Brian várt ránk. Amint észrevett minket, elvett minden csomagot tőlünk és a kocsiig cipelte a dolgokat. Egész úton mesélt nekem, hogy naprakész legyek az elmúlt 2 és fél nap eseményeivel kapcsolatban.

Otthon Ruth azonnal rohant anyához, mert el kellett mesélnie mindent, ami vele történt. Öröm volt nézni, ahogy a kicsi lábacskáit egymás után pakolta, és a nagy sietségben még a maciját sem vitte magával. Odaadtam Brian kezébe, majd utána elindultam az öcsém szobájába. Az ágyon ült duzzogva, mellette pedig tele volt az ágy könyvekkel.

- Haragszol az egész világra vagy én esetleg beszélhetek veled?- álltam meg az ajtóban.

- Ha ki akarsz oktatni, vissza is fordulhatsz- mordult rám és arrébb söpört néhány könyvet.

- Én csak szeretnék egy kis időt az öcsémmel tölteni- sétáltam oda hozzá és leültem mellé. - Tudom, hogy most nyűg azt hallgatnod, hogy ne nagyon mászkálj, ezért gondoltam, hogy együtt kitalálhatnánk valamit, ami neked is egy kicsit feldobja a hangulatod.

- Önző vagyok, nem is gondolok arra, hogy veled mi lehet- sütötte le a szemeit bűntudatosan.

- Beteg vagy, ágyhoz kötöttek és Wendy sem tud melletted lenni, mert holnaptól érettségizik. Természetes, hogy nem foglalkozol másokkal- tettem le néhány könyvet mellőle és odaültem mellé.

- Ugye, veletek minden rendben?- pillantott rám.

- Persze, a pici remekül van- mosolyodtam el. - És ne lepődj meg, ha Ruthie pillanatokon belül megjelenik és mesélni akar, mert tele van élményekkel.

- És az én nővérkém?- húzta fel a szemöldökét kérdőn.

- Kimi rávett, hogy adjak neki egy esélyt- vallottam be. - Úgyhogy most azt is mondhatom, hogy alig szakítottam egy finnel, egy másik került a képbe és van mellettem.

- Biztos vagy benne, nővérkém?- ölelte át a vállamat.

- Évek óta körülöttem legyeskedett. Már megpróbált többször felszedni engem, de mindig visszautasítottam- meséltem neki. - Tudom, furcsa, hogy most simán igent mondtam neki, de sokkal komolyabb és érettebb lett.

- Én csak azt szeretném, hogy boldog legyél- adott egy puszit az arcomra. - De azért még lennének kérdéseim.

- Daaaaaaaaavid- hallottuk meg a kiabálást. - Daaavid, meséjek neked!- jelent meg a kislány az ajtóban. - Sia!

- Mit mesélsz nekem, hercegnő?- kérdezte az öcsém hatalmas érdeklődést mutatva.

- Sok mesét- jött oda hozzám és a segítségemmel mászott fel az ágyra.

Esélyünk sem volt olyan ellenállással szemben, mint amit Ruthie képviselt. Belefogott a napjainak az ecsetelésébe és még véletlenül sem lehetett közbeszólni. Ha megpróbáltam kijavítani őt, akkor azonnal le lettem csendesítve, mondván, most ő beszél. Így én is végighallgattam az egész történetet csendben, mindenféle hozzáfűznivaló nélkül.

- Ennyi- jelentette ki a végén.

- Ruthie, neked van a legmozgalmasabb életed a családban- jelentette ki David. - Irigyellek.

- Bjiaaaaaaaaaaaan!- kiabált a kislány, miközben lemászott az ágyról. - David ijigyel engem!- folytatta a hangoskodást, majd az ajtóban megállt. - Mi az, hogy ijigyelni?

- Gyere, hercegnő, elmagyarázom neked- vette őt a kezébe Brian és becsukta maguk után az ajtót.

- Ez akkor lesz izgalmas, mikor majd hárman akarnak mindent túlkiabálni- jegyezte meg az öcsém.

- Ne is mondd!- ráztam meg a fejem. - Bele sem merek gondolni, hogy mi lesz akkor, ha Ruth mellett már itt lesz ez a kis manó is- siklott a kezem a hasamra. - Még el sem mondtam neki.

- Szerintem rendben lesznek a dolgok- biztatott David. - Milyen filmet nézzünk? Van itt még néhány, amit nem láttunk.

Az egész délutánt és estét az öcsémmel töltöttem. Annyira hagytam csak magára, ameddig a kicsi lányt megfürdettem és elaltattam. Miután én is zuhanyoztam, visszamentem hozzá és annyira jól sikerült ez a filmezés, hogy mellette aludtam el. Reggel ő keltett fel, mikor felébresztette a fájdalom, ami még mindig kínozta.

*****

(Tommi szemszöge)

Csak ültem az ágyon és próbáltam rájönni, hogy mi is történt velem. Annyit tudtam, hogy beszéltünk Maddie-vel, elengedtem örökre, majd inni kezdtem. És attól a pillanattól kezdve kiesett minden. A következő pillanat, ami rémlik, nem más, minthogy Madison felébreszt engem most reggel.

- Elhívtál táncolni- jelent meg Lucy az ajtóban. - Majd alig néhány pillanattal később már csókolóztunk. Utána még kellőképpen végigtaperoltad a tested, majd mikor már alig álltál a lábadon, hazakísértelek. Ha rajtad múlik, akkor le is fekszel velem, de csak együtt aludtunk.

- Nem akartam rád mászni- hajtottam le a fejem. - Csak még meg kell tanulnom elfogadni, hogy Maddie-t elveszítettem.

- Ha így haladsz, csak annyit érsz el, hogy munkanélküli leszel- ült le mellém a lány. - Nem mellesleg én sem örülnék neki, ha téged kihajítanának.

- Szóval nem örülnél neki...- néztem rá komolyan, a tekintetemet egy pillanatra sem levéve róla.

- Nem, nem örülnék- állta a tekintetemet. Csak akkor szakította el, mikor anya benyitott.

- Kisfiam, megmagyaráznád?- mutatott Lucy-ra, majd eléggé csúnyán nézett rám.

- Már nagyfiú vagyok- jelentettem ki. - És itt van nekem Ruthie is- pillantottam a lányomra, aki a földön játszott.

- Pont ezért nem kellene ennyire kétes kinézetű és viselkedésű lányokat hoznod ide- folytatta anya, mint aki meg sem hallotta, amit mondtam.

- Ezt kikérem magamnak, én nem...

- Lucy, csend!- öleltem át a derekát és a szájára raktam a kezem. - Anya, Lucy egy rendes lány, akit az este megkértem, hogy aludjon velem. Nem történt semmi közöttünk.

- Akkor is, kisfiam, te már komoly apa vagy és...- folytatta tovább anya.

- Megyek, beszélek Madisonnal, jó?- fordult felém Lucy és szégyentelenül megcsókolt.

Tisztában voltam azzal, hogy anya ezen ki fog borulni, de nem érdekelt. Már elegem volt abból, hogy ő akarja irányítani az életemet, ezért nem zavart, hogy ez a lány ennyire nyilvánvalóan ellene fordult. Még a derekát is átöleltem, hogy még jobban élvezzem a csókját. Mikor elengedtem, csak rám mosolygott és kiment a szobából.

- Tommi Pärmäkoski!- ejtette ki anya a nevemet fenyegető hangsúllyal.

- Ruth!- kerültem meg az ágyat és leültem vele szemben a földre. - Összepakolunk?

- Aja hazavisz?- emelte meg a fejét.

- Igen- bólogattam és az ölembe vettem őt.

- Apa, te is jössz vejünk?- bújt hozzám és belekapaszkodott a kezembe.

- Nem, kicsim, ma még nem megyek veletek- emeltem fel és leültem az ágyra. - De holnap már ott is leszek veletek.

- Apa, miéjt nem jössz vejem? És miéjt nem vagy ajával?- pislogott rám.

- Tudod, hercegnő, anya mást szeret- simogattam meg a kicsi fejét.

- És akkoj téged aja nem sejet?- kezdett el búsulni.

- De, engem is szeret- ültettem le magammal szemben. - De Kimit anya jobban szereti nálam.

- És nájam is?- mutatott magára.

- Biztos vagyok benne, hogy nálad senki mást nem szeret jobban- adtam az arcára egy puszit. - Felöltözünk, jó?

- Zöjdet!- indult az ágy széle felé. - Zöjdet vegyünk fel!

- Szóval zöldet...- kezdtem el keresgélni a ruhái között.

- Kisfiam, ha nem tűnt volna fel, még mindig itt vagyok- kopogtatta meg a vállamat anyám.

- Anya, ha nem tűnt volna fel, éppen próbálkozok jó apa lenni- keltem fel a kezemben egy sötétzöld ruhával és egy fehér pólóval. - Úgyhogy ha megbocsátasz...- fordultam el tőle.

Felöltöztettem a lányomat, majd együtt összepakoltunk mindent, ami a hálóban volt. Az egyik játékát nálam hagyta, hogy vigyázzon rám, amíg ő nem lesz velem. Mikor már indultak, majdnem vitatkozni kezdtem Kimivel, hogy az én dolgom lenne kivinni őket, de rá kellett jönnöm, hogy abban a másnapos állapotban, amiben vagyok, csak ártanék nekik.

Miután elmentek, alig csuktam be magam mögött az ajtót, megláttam anyu nagyon mérges és ideges arcát. Lehet, hogy nem voltam vele udvarias és nem ugrottam azonnal a nyakába, de meg kellene értenie, hogy már nem vagyok az a fiú, aki voltam. Felnőttem és a saját életemet akarom élni, a saját szabályaim szerint.

- Anya, kérlek, ne kezdj bele!- tettem fel a kezem. - Tudom, hogy mit csinálok. Az életemben a legelső ember most a lányom és a még meg sem született baba. Az, hogy esetleg én és Lucy összejövünk, a magánügyem.

- És velem mi lesz? Anyáddal már nem is törődsz?- vont kérdőre.

- De, törődöm veled, azonban úgy gondolom, hogy elég nagyfiú vagyok ahhoz, hogy eldöntsem, kivel érdemes kezdenem és kivel nem- álltam vele szemben határozottan.

- Megyek pakolni- fordított nekem hátat. - Túl régóta jöttem el otthonról- vonult be a szobába, ahol aludt.

- Miattam nem kellett volna összeveszned vele- lépett elém Lucy és megölelt.

- Hidd el nekem, megérte- nyomtam egy puszit a hajába. - Ideje megértenie, hogy felnőttem.

- De azért nem kellene ennyire komolyan venned a dolgot- simogatta meg a hátam.

- Álmos vagy?- mosolyodtam el, ő pedig bólogatott. - Gyere, aludj még egy kicsit!

- Nem lesz baj?- kérdezte, de nem tiltakozott, mikor a háló felé irányítottam.

- Majd megoldom- vezettem be a szobámba. Miután kényelmesen elhelyezkedett és becsukta a szemeit, még adtam egy csókot a szájára, majd elindultam, hogy beszéljek anyával, habár számítottam arra, hogy egy újabb vita lesz a vége.

2011. július 21., csütörtök

Száguldó Remény - 32. rész

Sziasztok! Monshe most nincs itthon, de nem felejtkezett meg rólatok, itt is a következő rész. Kicsit az én saram, hogy csak ma került  fel a folytatás, de cserébe lepjétek meg őt sok-sok komival! :) Zsani

20 perccel később Mia maga húzott el a biztonságot nyújtó karok közül. Hevesen tiltakoztam, de nem hagyta, hogy visszalépjek. Meg sem álltunk a hálóig, ahová bementünk és belülről bezárta az ajtót. Leültem a hatalmas ágyra és vártam, hogy barátnőm elmondja, miért is hívott ide engem pont most, mikor végre kezdte jól érezni magát.

- Mi volt ennyire fontos?- tettem keresztbe a lábaimat.

- Próbállak megérteni, de nem tudlak- kezdett bele. - Mit akarsz? És kivel akarsz lenni?

- Ez az egész...- sóhajtottam fel. - Bonyolult. Látom, hogy Tommi már túl akar lépni rajtam, de közben meg a szemében látom, hogy nem biztos.

- És te?- ült le mellém. - Most az a fontos, hogy te mit akarsz.

- Nem vagyok teljesen biztos- vallottam be. - Itt van Kimi, aki szeret, aki megóv, aki mellett nem lehet bajom. De közben Tommi gyerekét várom.

- Most kell eldöntened- jelentette ki komolyan. - Most kell tudnod, hogy kit akarsz magad mellett tudni, mert valamelyiküket el fogod veszíteni.

- Nem akarom, hogy bármelyikük messze kerüljön tőlem- ráztam meg a fejem ijedten.

- Nem teljesen így gondoltam- rázta a fejét Mia. - Amelyikükkel ma este egy ágyban fekszel, az lesz veled a jövőben, mert a másik meg fogja érteni, hogy ő már nem szerethet szerelemmel téged.

- Segíts!- kértem barátnőmet. - Szükségem van a tanácsodra.

- Tudom, hogy nem szabadna a barátom legnagyobb támasza ellen beszélnem, de jobban tennéd, ha Kimi mellett kötnél ki- jelentette ki határozottan. - Ő szeret és tudja, hogy mit veszíthet, ha te nem vagy mellette. Már készen áll arra, hogy feladjon mindent a családjáért.

- Szóval ne játsszak vele, hanem hagyjam, hogy teljesen magába bolondítson- jelentettem ki, ő pedig bólintott. - Boldog leszek vele?

- Persze- mosolygott rám. - Mellette örökké boldog lehetsz.

- Köszönöm!- öleltem őt át. Csak akkor engedtem el, mikor kopogtattak.

- Minden rendben, lányok?- hallottuk meg Seb hangját.

- Minden- mentem oda és kinyitottam. - Sebastian, ígérj meg nekem valamit!- kértem, mikor szembe voltam vele. - Soha ne hagyd, hogy Mia önfejűen el akarjon hagyni téged, jó? Mert biztos, hogy akkor teljesen összeomlik.

- Ebben bízhatsz- adott egy puszit. - Menj, Kimi már vár téged és a lányok is őt akarják.

Kacsintottam neki, majd amint barátnőm is kijött a szobából, becsuktam az ajtót és bezártam, hogy senki ne tévedjen be a szobába. A lépcső tetejéről is láttam, hogy mennyien vagyunk, de azonnal sikerült kiszúrnom Kimit. Néhány számomra ismeretlen lány próbálta őt elcsábítani, de úgy vettem észre, hogy őt egy kicsit sem érdekli.

Felnevettem azon, ahogy elutasította őket. Ekkor már tudtam, hogy jól döntöttem, mikor elhatároztam, hogy hallgatok arra, amit Mia mondott. Megigazítottam magamon a ruhámat, majd lassan lesétáltam a lépcsőn. Éreztem a felém irányuló tekinteteket, de csak egy érdekelt. Egy kék, mindent magába szippantó tekintet.

Amint leértem a földszintre, Chris már magához is húzott. Kapott egy puszit az arcára, mielőtt kifordultam a karjaiból. Tovább mentem a célom felé, de megfogta a csuklómat Stu. Rápillantottam, ő pedig az arcát mutatta nekem, így ő is kapott puszit. Mire elértem azt az embert, akihez tartottam, Seb összes szerelője bezsebelt tőlem egy-egy puszit.

- Mindenki kap tőled puszit, velem mi lesz?- kérdezte, mikor megérkeztem mellé.

- Ne aggódj, neked is jut- simultam hozzá teljes testtel és gondolkozás nélkül csókoltam meg őt.

Éreztem, ahogy a testem minden egyes porcikája beleremeg a vágyba. Hallottam körülöttünk a méltatlankodó kiáltásokat, amik azért hangzottak el, mert mi ketten egymásba gabalyodtunk. Mikor elváltak az ajkaink, egy apró mosoly jelent meg az ajkaimon, ami felsőbbrendűvé vált, mikor megláttam néhány igencsak bosszús arcot.

- Ezt most hogy kellene értékelnem?- ölelte át a derekamat, miközben a homlokát az enyémnek támasztotta.

- Neked kellene tudnod- nevettem fel kacéran. - Talán ez majd segít a döntésedben- tapadtam a szájára újra.

*****

A vastag sötétítőfüggönyök közötti résen besütő nap volt, ami felébresztett. Egy pillanatig eltakartam a szememet, majd megfordultam, mert rájöttem, hogy úgy nem zavar az erős fény. Lassan sikerült kinyitnom a szemeimet is. Megláttam, hogy mellettem ott fekszik egy szőkeség. Azonnal eszembe jutottak az éjszaka eseményei.

Kikászálódtam az ágyból és bementem a fürdőbe. A testemet nem takarta semmilyen ruhadarab, ami tökéletesen emlékeztetett ara, hogy mi is történt az éjjel közöttünk. Nem bírtam ki, hogy ne kerüljön az arcomra egy igencsak félreérthetetlen mosoly. Beálltam a zuhanyzóba és megnyitottam a vizet, hogy magamra folyassam.

Az arcomat a vízsugár felé fordítottam, hogy felébredjek. Még akkor jöttünk fel az éjjel, amikor a buli javában tombolt, de minket nem nagyon érdekelt. Tudtuk, hogy van, aki feloszlatja a tömeget, ha úgy adódik a helyzet, ezért inkább egymás társaságát választottuk. Az emlékképek újra végigpörögtek a fejemben.

- Ott hagytál egyedül az ágyban- ölelt át egy erős férfikéz.

- Nem akartalak felébreszteni- fordultam felé. - Olyan békésen aludtál.

- Addig, amíg mellettem feküdtél- nézett bele a szemembe. - El sem hiszem, hogy kaptam tőled egy esélyt.

- Mindketten megérdemeljük, hogy boldogok legyünk- simítottam végig a mellkasán. - Mi a véleményed a reggeli testmozgásról?

- Attól függ, hogy milyen testmozgás- kezdett el vigyorogni és nekidöntött a kabin falának.

- Kimi?- hallottuk meg kintről Seb hangját.

- Zuhanyzok!- kiabált ki az említett, miközben én már a nyakát csókoltam.

- Ki tudnál jönni? Beszélnünk kell. Fontos- hallottuk a sürgető hangot.

- Bepótoljuk, ígérem- nyomott egy csókot a számra és magamra hagyott.

Lezuhanyoztam, majd magamra csavartam egy törölközőt és kimentem a hálóba. Kimi nem volt sehol. Előkerestem néhány ruhát a táskámból és felöltöztem. Mindent összepakoltam, amim volt és sikerült egy pólóját is belecsempésznem a cuccaim rejtekébe. A konyhában találtam meg őket, valamit nagyon pusmogtak.

- Reggeli?- fordult felém Kimster. - Vagy bármi, amit szeretnél?

- Egy teát kérek csak- ültem le. Néhány pillanattal később ott volt előttem a forró ital. - Köszönöm!

- Nincs mit- állt meg mögöttem és a kezeit a vállamon nyugtatta.

- Ma hazarepülök- hunytam le a szemem. - Fogalmam sincs, hogy mi lesz velünk- csuklott el a hangom.

- Holnap utánad megyek és kitalálunk valamit, jó?- kezdett el játszani a hajammal. - Itt vagyok és együtt leszünk. Megígérem.

Miután elfogyott a tea és mindent sikerült összepakolnom, Kimi visszavitt Tommi házához. Nem akartam, hogy bejöjjön velem, de az előző napi vita után kijelentette, hogy nem fog magamra hagyni, mert félt engem is és a babát is. A derekamon volt a keze, mikor kinyitottam az ajtót és beléptem a házba.

- Anyaaaaaaaaaaaaaa!- futott felénk Ruth.

- Szia, babám!- guggoltam le elé és átöleltem. - Hiányoztál!

- Mejünk haza!- kérte és nem engedte el a karomat. - Mejünk haza hozzád! Most!

- Összepakolunk és megyünk, rendben?- emeltem fel és elindultam a háló felé. Rá sem pillantottam Tommi anyukájára.

- Apa alsik- súgta halkan. - Nem lejet felkelteni- nevetett. - Én megpjóbáltam.

- Most sikerülni fog, hidd el!- nyitottam be.

Széthúztam a függönyöket, hogy a hatalmas ablakon besüssön a nap. Utána lerángattam róla a takarót és elkoboztam a párnát is, amibe kapaszkodott. A kislány közben már az ágyra mászott, hogy utána az apukáját kezdje el nyúzni, akin látszott, hogy az éjjel kicsit kiütötte magát. Csak akkor tátottam el a számat, mikor belépett a szobába Lucy.

- Te meg mit keresel itt?- tátottam el a számat és nem tudtam, hogy mit is kellene gondolnom.

2011. július 17., vasárnap

Száguldó remény - 31. rész

Sziasztok! A mai legfontosabb dolog az ajánlás, vagyis: Boldog születésnapot a fogadott hugicámnak, Dorkának! <3 Továbbá neki köszönhetitek az új szereplőt is, ő találta ki, habár azért némileg átalakítottam egy kicsit a jellemzőit az engedélyével. :) Oldalra kitettem a képét és ha érdekel titeket, ajánlom Dorka blogját, hogy olvassátok: http://lucyesazelet.blogspot.com/ :) Keddtől péntekig nem leszek, ha esetleg nagyobb számú komment gyűlik össze, akkor holnap este vagy kedd reggel még tudok írni folytatást nektek :)

--------------------------------------------------------------------------

Rengeteg kérdésem és kételyem volt ezzel a bulival kapcsolatban. Minden másodpercben változott az, hogy miképpen láttam a hétvégémet. Néha otthon, néha a buliban akartam lenni, de nem tudtam mit mondani. Féltem odamenni Kimi miatt, féltem, hogy ő és Tommi újra egymásnak esnek, nem tudtam, hogy mi lesz Ruth-tal.

Végül pénteken este már Svájcban voltam Tommi házában a kislánnyal együtt. Ruth rettentően élvezte, hogy az apukájának a házában lehet, ami szerinte hatalmas és sok hely van a játékainak. Én már ismertem a helyet és tudtam, hogy a dolgok itt indultak el nagyon negatív irányba. Sajnos Heather elérte a célját, mi már nem vagyunk egy pár.

- Elaludt- jött ki megnyugodva Tommi.- Te jól vagy?

- Igen- bólintottam. - Csak fáradékonyabb vagyok, mint korábban. De ez egy semmiség- mosolyodtam el és megsimogattam a hasam.

- Nem bánod?- ült le mellém, de nem nézett rám.

- Miért bánnám?- húzódtam közelebb és megemeltem a fejét, hogy rám pillantson. - A méhemben növekszik egy kisbaba, aki a miénk, aki nekünk köszönheti az életét, aki örökké össze fog kötni minket- soroltam, amit gondoltam. - Te vagy az, aki megadja nekem, amire már régóta vártam. Egy csöpp gyermeket, aki az enyém.

- Mindig úgy képzeltem, hogy ha találok magam mellé valakit, akit szeretek, akkor először elveszem és utána lesznek közös babáink- igazgatta el a hajamat. - Erre itt vagy te, akivel valamiért nem alakult úgy, ahogy kellett volna és itt van Ruthie, aki mellett nem lehettem ott az elejétől kezdve.

- Nézd, én tudom, hogy tökéletes apa leszel, mert már most az vagy- bújtam oda hozzá. - És abban is biztos vagyok, hogy rád fog találni az a lány, aki a tökéletes párod lehet az életben.

- Ha esetleg valami hülyeséget készülnék csinálni, amíg meg nem találom vagy mikor már mellettem van, kérlek, akadályozd meg!- simogatta meg az arcom.

- Ne aggódj, meg fogom tenni- néztem fel rá.

Összekapcsolódott a tekintetünk és egy pillanatig elfelejtettem lélegzetet venni. Azzal már tisztában voltam, hogy a kék szemek teljesen levesznek a lábamról, de most más volt, ami megdöbbentett. Ahogy megláttam Tommi szemeit, eszembe jutott Kimi pillantása, ami szerelemmel vont körbe és nyugtatott meg minden alkalommal.

Rá kellett döbbennem, hogy szükségem van Kimire, hogy mellettem legyen, hogy segítsen túllépni azon, amit érzek. Ki akartam bogozni az érzelmeimet, véget akartam vetni a káosznak, ami bennem tombolt. Szükségem lenne a nyugalomra, ami egyelőre hiányzott az életemből. Kellett valaki, aki mellettem van és tudom, hogy mindenben számíthatok rá.

- Én elmegyek aludni- húzódtam el gyorsan, mert tudtam, ha még egy pillanatig maradok, Tommi megcsókol és azt nem akartam megvárni. - Jó éjszakát!- nyomtam az arcára egy puszit és magára hagytam.

Másnap reggel, mire felkeltem, a kislány már a reggeli meseadagját nézte, miközben a dohányzóasztalon lévő papírokra rajzolt. Nyakig tollas volt, mivel megtalált egy golyóstollat is, valamint a szája szélén nyoma maradt a reggeli kakaóivászatnak. Elmosolyodtam és bementem a konyhába, ahol a házigazda pakolta el a reggeli maradványait.

- Nem kellene menned anyukádért?- néztem rá, miután láttam, hogy mennyi az idő.

- El akartam pakolni, utána felkeltettelek volna, hogy Ruth ne maradjon egyedül- fordult felém.

- Hagyd, majd én – vettem ki a kezéből a műanyagbögrét. - Minden rendben lesz, menj nyugodtan!

- Biztos, hogy nem baj?- kérdezte, én meg serényen bólogattam.

Elköszönt a kislánytól, tőlem és már ment is a repülőtérre. Én gyorsan ettem néhány falatot (ami azért több volt, mint amennyit általában reggelire elfogyasztottam), majd sikeresen rábeszéltem a kislányt, hogy menjünk be a fürdőbe és mosakodjunk meg. Végül addig pancsolt és játszott, hogy neki is és nekem is át kellett öltöznünk. Utána elpakoltam előle a tollakat, hogy biztos ne akarjon tovább rajzolni.

A megismerkedés Tommi anyukájával nem volt olyan zökkenőmentes, mint amilyennek reméltem. Addig nem volt baj, amíg csak be kellett mutatkozni neki. Azt hitte, hogy mi még mindig együtt vagyunk és nem tudott semmit arról, ami történt. Mikor megtudta, hogy már nem vagyunk egy pár, akkor kissé elkeseredett, majd mindkettőnket kiosztott, mikor kiderült, hogy terhes vagyok.

Komolyan pánikba estem, mert nagyon féltem, annyira kiborult Tommi anyukája. Mindennek lehordott minket és olyan dolgokkal fenyegetőzött, hogy elveszi tőlünk a babát is és Ruthie-t is. Ez kicsit sem tett jót nekem, és inkább küldtem egy rövid üzenetet Kiminek, hogy jöjjön értem. Reméltem, hogy hamar meg fog érkezni.

Csak akkor maradt abba a kiabálás, amikor csengettek. Erre már a kislány is felébredt, aki szerencsére végigaludta a nagymamája kiborulását. Tommi elment kinyitni az ajtót és beengedte a honfitársát, habár láttam rajta, hogy nem örül neki, hogy idejött. Én azonban amint megláttam őt, a karjai közé bújtam, ami megnyugtatott.

- Maddie, jól vagy?- ölelt át szorosan Kimi.

- Veled akarok menni- pillantottam fel rá. - Most azonnal!

- Persze, mehetünk- bólintott rá a kérésemre, de közben meglepve nézett rá Tommira.

Nem értette, hogy mi is történt. Én azonban nem kezdtem el magyarázkodni, csak magára hagytam a fiúkat és elsiettem pakolni. Ruthie jött utánam, a nyomomban volt végig. Nem tudtam, hogy is kellene a kicsinek elmondanom, hogy most elmegyek. Végül az ölembe ültettem és megpróbáltam mindent, hogy megértse a dolgot.

- Ruth is megy- jelentette ki minden egyes alkalommal.

- Nem kicsim, te most nem jöhetsz velem- simogattam meg a fejét.

- Én is mejek anyávaaaaaaaal- kezdett el sírni és kimászott a kezemből. - Apaaaaaaa! Én is mejek anyávaaaaaaaal- futott ki a nappaliba.

- Anya holnap jön vissza- mondta neki Tommi, mikor kiértem. - Ma te itt leszel velem és a mamával, jó? Utána alszunk egyet, holnap pedig jön vissza anya hozzád.

- Nem- rázta a fejét a kicsi. - Én is mejek- hajtogatta.

- Ruthie!- guggoltam le elé. - Te maradsz apával, jó? Ígérem, hogy visszajövök és ha holnap hazamegyünk, akkor utána meglátogatjuk majd apát, mikor dolgozik, jó?

- Jó- szipogta és megölelt. - Anya, ugye tényleg jössz holnap?

- Igen, babám, jövök- nyomtam az arcára egy puszit. - Szeretlek!

Kikísértek minket Kimivel, aki némán figyelte az eseményeket. Mikor beültem a kocsiba, úgy éreztem, hogy megszakad a szívem, amiért sírni láttam a kicsit. A szemeimből elkezdtek peregni a könnyek, miközben integettem neki. Szerencsére mellettem a finn gyorsan indított és elhajtott. Meg sem álltunk egészen a házáig.

- Jól vagy?- kérdezte halkan. Csak akkor vettem észre, hogy a garázs előtt állunk és ő mellettem guggol.

- Csak ölelj át szorosan, jó?- csatoltam ki a biztonsági övet és nagy nehezen kikászálódtam az autóból.

Alig álltam a két lábamon, már éreztem is a két erős kart, ami a derekam köré fonódott. Az arcomat a vállába fúrtam és kitört belőlem a zokogás. Nem zavarta őt egy kicsit sem, csak csitított és biztosított, hogy mindig mellettem lesz. Mire elapadtak a könnyeim, a pólóján már hatalmas folt lett, amit én okoztam.

- Jobban vagy?- törölte meg az arcomat.

- Túl elnéző vagy velem- ráztam meg a fejem és kiszedtem a táskámat az ülésemről.

- Nem vagyok az- mosolyodott el. - Gyere, megmutatom, hogy mit hol találsz, utána pedig lepihenhetsz.

- Nem akarok annyira lepihenni- tiltakoztam azonnal, mialatt beléptem a hatalmas villába.

- Jót tenne a babának is- ölelte át a derekam és úgy kezdett terelgetni.

Hatalmas volt a ház, ha nem mutatja meg, hogy mit merre találok, biztos, hogy eltévedek. Végül felvezetett az emeletre, ahol a hálószobája és a vendégszobák voltak megtalálhatóak. Az előbbibe vezetett be engem, azzal magyarázta, hogy sokan leszünk este és megígérte, hogy mindentől megóv engem.

Ahogy kérte, valóban lefeküdtem pihenni és meglepően hamar elpilledtem. Mélyen, álomtalanul aludtam és valószínűleg fel sem ébredek, ha a finn pilóta nem jön fel, hogy felébresszen. Óvatosan és lágyan simogatta az arcomat, ami felébresztett. Lassan nyitogattam a szemeimet, mialatt felé fordultam. Az arca nem messze volt az enyémtől.

- Szia!- mosolyodott el. - Beszéltem Tommival, Ruth megnyugodott és már nincs semmi baj.

- Ennek örülök- tornáztam fel magam ülő helyzetbe. - Mennyi az idő?

- Fél 6- felelte. - Arra gondoltam, hogy most vacsorázhatnánk és utána elkezdhetnénk készülődni, mert fél 8 körül jönnek az első vendégek.

- Jó- bújtam ki a takaró alól. - Van valami nagyon édes dolog nálad?

- Vacsora utánra tudok ajánlani vaníliafagyit csokiöntettel- húzott fel álló helyzetbe.

- Ha így haladsz, meg sem kell dolgoznod azért, hogy melletted kössek ki- öleltem át őt és nyomtam egy puszit az arcára.

Nem kaptam választ, csak nézett engem nagy szemekkel. Inkább elvonultam mellette le, a földszintre és a konyhában a pult már tele volt alkohollal. A tűzhely mellett viszont ott hevert két tányér rajta néhány egészségesnek és laktatónak tűnő szendviccsel. Elvettem az egyik tányért, felültem a konyhapultra, ahol hely volt és nekifogtam enni.

Mire megettem a nekem készített adagot, úgy éreztem, hogy nem bírok többet enni. Ez az érzés csak addig tartott, amíg meg nem láttam a doboznyi fagyit és csokiöntetet Kimi kezében. Ő persze elkezdett kihátrálni a konyhából és hosszas kergetőzés után az lett a vége, hogy ő a kanapén feküdt, én a hasán ültem és falatoztam a hideg édességet.

- Sajnálom, de nem fog maradni- néztem rá, mikor láttam, hogy kevés van már a doboz alján.

- Nem baj- rázta meg a fejét. - Jó volt látni, hogy egy nő ennyire jóízűen eszi a hizlaló fagyit a csokival.

- Csak a baba miatt- tettem a mellkasára a fagyit és nem ettem tovább.

- Nem azért mondtam, hogy ne fejezd be- tiltakozott azonnal. - És biztos vagyok abban, hogy gyönyörű kismama leszel.

- Nem eszem meg- keltem fel róla és el akartam indulni, de utánam nyúlt és visszazuhantam mellé.

- Nyisd ki a szád!- kért és felém tartotta a fagyit.

Nemlegesen ráztam a fejem és nem tettem, amit kért. Sikerült neki addig kötözködni velem, amíg a fagyisdoboz tényleg kiürült és mindent én ettem meg. Utána felvezetett a hálóba, ahol összeszedte a saját dolgait, majd magamra hagyott, hogy készülődjek. El is mentem zuhanyozni és hajat mosni, majd kivonultam a szobába.

Megpróbáltam kitalálni, hogy melyik ruha lenne a legjobb. Gyorsan megtörölköztem, felvettem a fehérneműmet és magamra húztam a ruhát, amit kinéztem. A 10. hétben jártam a terhességemben és a hasam minimálisan már kezdett gömbölyödni. Pont annyira, hogy egy szűk ruha kiemelje ezt rajtam.

- Csinos- hallottam meg Kimi hangját. Felé fordultam, ő pedig ott állt a fürdő ajtajában.

- Nem megfelelő ehhez a bulihoz- ráztam meg a fejem.

- Pedig remekül áll- lépett mögém és a kezét a hasamra fektette. - És csak még szebb vagy most, hogy már kezd látszani rajtad a terhesség.

- A csapat még nem tudja- vallottam be. - Nem most akarom mutogatni.

- Akkor keressünk valami mást, jó?- húzott ki a szobába.

Véleményt mondott minden ruhámról, amit magammal hoztam és rá kellett jönnöm, hogy nem fog menni, nem találok olyat, ami ne hangsúlyozná ki a hasam. Már kezdtem feladni a reményt, mikor Kimi kiemelt egy darabot a kupacból. Mell alatt végigfutott rajta egy vastagabb szalag és a hasam helyett a melleimen volt a hangsúly.

Mikor ez is megvolt, a finn összeszedte a fürdőből a borotválkozáshoz szükséges dogait és újra magamra hagyott. Ekkor megszárítottam a hajam és néhány tincset feltűztem. Utána nekiálltam és készítettem egy szolid, visszafogott sminket, majd belebújtam a ruhámba és a lábamra húztam a lapos talpú cipőt.

A megmaradt időmben a cuccaimat visszapakoltam a táskámba, hogy ne úgy nézzen ki a szoba, mint ahol bombát robbantottak. Mikor ezzel is megvoltam, átvonultam abba a vendégszobába, ahol Kimi öltözött. Az ajtó nyitva volt és láttam, ahogy a tükrös szekrényajtó előtt éppen azzal szenved, hogy megkösse a nyakkendőjét.

- Segíthetek?- léptem mögé és végigsimítottam a hátán.

- Azzal megmentenél- fordult felém és gyorsan megkötöttem a nyakkendőt. Utána megigazítottam az inggallért is, hogy jól fessen.

- Remek- mosolyodtam el. - Álmomban mintha egy ilyen félisten udvarolt volna nekem- hagytam őt magára és vonultam le a földszintre.

Pontban fél 8-kor meg is érkeztek az első vendégeink, akik Seb szerelői voltak. Hirtelen tesztoszteron túltengés jellemezte a házat és rengeteg poén, ami a nőkkel és a szexszel kapcsolatos. Már kezdtem teljesen feladni, mikor megjelent egy számomra idegen lány, valamint vele jöttek egyszerre a pultos csajok a csapattól, így máris kellemesebb volt a légkör.

Fél 9-re minden meghívott jelen volt, már csak az ünnepelt hiányzott. Felhívtam Miát, aki azt az ígéretet tette, hogy 20 percen belül már itt is lesznek. Amíg nem érkeztek meg, beszélgettünk, majd ahogy hallottuk, hogy ráfordulnak a bejáróra, néma csend lett. Mintha csak haza menne, Seb úgy nyitott be a házba.

- Meglepetééééééééééééééééééééés!- kiáltotta mindenki, amikor belépett.

Percekig nem tudott megszólalni a döbbenet és a rengeteg köszöntés miatt. Láttam a mellette álló Mián, hogy mennyire jól szórakozik barátja arckifejezésein. Egészen addig így volt, amíg az idegen, vörös hajú lány a nyakába nem ugrott. Úgy tűnt, ők ismerik egymást, mert barátnőm hatalmas örömmel fogadta őt.

- Maddie!- jöttek oda hozzám és Mia átölelt. - Még nem ismered az egyik legjobb barátnőmet. Ő itt Lucy Button.

- Button?- kérdeztem vissza, mikor kezet fogtunk a lánnyal.

- A nagybátyám- válaszolta azonnal. - Ne aggódj, mindenki ezt kérdezi- kacsintott, majd már arrébb is állt.

- Kicsit nagyszájú és önfejű- mosolygott rám Mia, majd Kimi megjelent előttünk 2 pohár pezsgővel.

- Nem iszom- ráztam meg a fejemet azonnal, mikor az egyiket felém nyújtotta.

- Kölyökpezsgőt sem?- érdeklődött. - Direkt azért vettem, hogy senki ne mondhassa, hogy nem koccintasz az ünnepelttel.

- Nem hiszek neked- kapta ki a kezéből a poharat barátnőm és megkóstolta. - Ez tényleg gyerekpezsgő.

- Köszönöm!- hajoltam oda Kimihez és adtam az arcára egy puszit.

Együtt mentünk oda Sebhez, akivel koccintottunk a születésnapjára, majd jöhetett a hatalmas torta, amit felvágtak és enni kezdett mindenki. Kimi és Tommi mellett arany életem volt, mert amikor észrevették, hogy a marcipán mennyire ízlik nekem, mindketten odaadták azonnal. Persze, ráfogták, hogy csak azért, mert a babának akarnak jót.

Amint a torta is elfogyott, kezdetét vette a határtalan nagy tombolás. Elindult a zene, a villanyokat felváltották a diszkókból ismert neonfények és mindenki táncolni indult. Én kimentem a kertbe Tommival beszélni, akivel végre le tudtuk zárni a kapcsolatunkat és azt is kijelentette, hogy ha Kimivel akarok lenni, ő nem fogja a dolgokat megakadályozni.

Amint bejutottam a házba, a srácok már rángattak is táncolni. El is felejtettem, hogy mennyire szeretnek bulizni és mennyire nehéz megúszni, hogy belekeverjenek valami hülyeségbe. Most is felváltva volt mellettem valaki, általában alkohollal, de mindenkit visszautasítottam, aki meg akart kínálni, esetleg hozni akart inni valamit.

- Ha nem akar inni, akkor hagyjátok!- jelent meg mellettem Lucy. - Gyere!- fogta meg a kezem és az egyik kanapé felé húzott. - Úgy láttam, hogy már nem sokáig bírsz velük.

- Általában hallgatni szoktak rám...- gondolkoztam el. - De azért köszi!

- Tényleg semmi alkohol?- húzta fel a szemöldökét.

- Jobban járok, ha nem iszok- néztem rá komolyan.

- Rendben, én nem erőltetem- kelt fel mellőlem. - Élvezd a bulit egy kicsit, jó?- kérte, majd már magamra is hagyott.

Láttam, ahogy a többiek táncolnak, élvezik a bulit és az alkohol egyre jobban felszabadítja őket. Észrevettem néhány új párt is, akik valószínűleg a hatalmas alkoholmennyiségnek köszönhetik, hogy egymásba gabalyodtak. Szerencsére nem kellett senkihez odamennem, hogy észhez térítsem őket, mert valamelyikük éppenséggel kapcsolatban volt.

- A fél házat körbejártam, hogy megtaláljalak- ült le mellém Kimi.

- Már nem bírom annyira a bulizást- jelentettem ki és rámosolyogtam. - Jó kedved van.

- Panaszkodjak?- kérdezte és nevetett. - Attól rettegtem, hogy örökre elveszítettelek, erre te kijelented, hogy van esélyem. Minden okom megvan arra, hogy boldog legyek.

- Akkor ideje, hogy egy kicsit törődj velem- húztam fel. - Az első dolog, hogy elvihetsz táncolni.

Nem kellett kétszer mondanom, már benn is voltunk a csapat szerelői között és táncoltunk. Persze, a fiúk azonnal ugratni kezdtek, mikor meglátták, hogy Kimi kezei átölelnek engem, ezzel magához láncol. Volt néhány játékos sértődés is, hogy nekik ezt nem engedtem meg, erre egy visszavonult világbajnoknak megengedem.

Persze, nem vettem őket komolyan és ők is végig csak bohóckodtak, így senki nem sértődött meg semmin. Stu volt, aki eltűnt pár pillanatra a szemem elől, majd miután visszajött, csak olyan számok szólaltak meg, amikhez feltétlenül egymáshoz kellett simulnunk Kimsterrel. Erre mindketten rájöttünk és egyszerre mutattuk a középső ujjunkat a szerelőnek, aki jót nevetett rajtunk.

De nem csak minket hozott ennyire közel a zene. Az meg sem lepett senkit, hogy Seb és Mia teljesen egymásba voltak gabalyodva és nem láttak senkit maguk körül. Az már sokkal feltűnőbb volt, hogy az egyik kanapén ott ült Tommi, az ölében pedig Lucy és ők is vadul feltérképezték egymás száját. Egy kicsit gyomorszájon vágott a szemeim elé táruló kép.

- Minden rendben van?- kérdezte Kimi, aki hozzásimult a hátamhoz. - Menjünk arrébb? Féltékennyé tesz?

- Nem!- jelentettem ki határozottan. - Csak reméltem, hogy bánkódik egy kicsit miattam. De így nekem sincs okom távolságot tartani.

- Ezzel mire...?- kezdte a kérdését, de a következő pillanatban a fenekemet nekinyomtam a csípőjének, amitől felnyögött.

Pontosan tudtam, hogy mennyire nehéz neki tartania magát úgy, hogy ennyire közel vagyunk egymáshoz és mindenki lát minket. Azonban én voltam az első, aki felrúgta a néma és kimondatlan szabályainkat, miszerint nem hozzuk egymást kínos szituációban. Alig kellett egy percig kicsit erotikusabban táncolnom és már éreztem is, hogy merevedése van. És a buli még csak most vette kezdetét.

2011. július 14., csütörtök

Száguldó remény - 30. rész

(Maddie szemszöge)

Otthon voltam és vártam, hogy anya és Brian végre hazahozzák Davidet a kórházból. Már 2 nagydíjat hagytam ki, a gyárban sem voltam azóta, hogy Tommi és én szakítottunk. Nem mondom, hogy nem találkoztunk, mert én voltam Ruth mellett, amikor futam volt. Megszokott már nálunk és nagyon megszerettük egymást.

- Maddie, hol a testvéjed?- ült le velem szemben a kislány.

- Sajnos beteg volt, ezért a doktorbácsinál volt, hogy meggyógyuljon. Most anya hozza haza- simogattam meg a fejét.

- Hol van Ruth apukája?- kérdezett tovább. Egyedül a nevében mondta ki az r betűt.

- Apukád most valószínűleg egy repülőn ül és siet, hogy itt lehessen veled- mosolyodtam el.

- Akkoj megyek játszani- bólintott és visszasietett a szobámba, ami tele volt gyerekjátékokkal.

Mióta szakítottam Tommival, csak akkor beszéltünk igazán, amikor a kicsikről volt szó. Még nem voltunk túl azon, hogy szakítottunk és jobbnak láttuk, ha nem erőltetjük a dolgokat, amíg nem tudunk egymás mellett lenni barátokként. Tudtuk, hogy meg kell tennünk ezt az áldozatot, hogy Ruth és a kistestvére rendes és boldog családban élhessen.

- Anya, menni még tudok- hallottam meg David hangját. - És még ha fájna is, akkor sem támaszkodnék egy 6 hónapos terhes kismamára.

- De kisfiam!- hallottam anya méltatlankodó hangját, mialatt nyílt az ajtó.

- Semmi de- jött beljebb az öcsém. - Neked a legfontosabb most, hogy vigyázz a kishúgomra. Neked pedig- fordult felém, amint meglátott. - az a dolgod, hogy megóvd az unokaöcsémet vagy unokahúgomat.

- Ebben bízhatsz- mentem oda hozzá és átöleltem. - Wendy?- néztem a háta mögé, de nem volt sehol.

- Hazaküldtem, hogy pihenjen végre- ült le a kanapéra. - Holnap suli után már jön is.

- Rendben, ez jól hangzik- mosolyodtam el. - Mit kérsz vacsorára?

- Bármit csinálhatsz, de finom legyen és sok- pislogott nagy szemekkel. - Azt hittem, hogy éhen fogok halni, annyira keveset adtak ott benn.

- Anya?- néztem rá, hátha neki van valami ötlete.

- Nekem a desszert a lényeg- simogatta meg a pocakját. - És úgy tűnik, a húgotok is erre vágyik.

- Ruth!- kiabáltam, a kislány pedig futva jött hozzám. - Mit együnk, babám?- guggoltam le elé.

- Husikát- jelentette ki vidáman. - És kakajót! Sok-sok kakajót!

- Lesz kakaó is- nevettem. - És akkor husit eszünk.

- A doktojbácsi meggyógyított?- állt meg David mellett és oldalra döntötte a fejét.

- Igen, meggyógyított- bólogatott hevesen David. - De azért néha még fáj.

- Adok gyógyító puszit és akkor máj nem fáj neked, jó?- mászott fel az öcsém mellé. Bátran mertem őket magukra hagyni, hogy elkészítsem a vacsorájukat.

*****

(Kimi szemszöge)

Szünet volt a szezonban, így most elég időm volt, hogy kitaláljam, mihez is kezdjek az életemmel. Maddie-vel néha beszéltünk, néha írt egy-egy e-mailt. Örültem, hogy azok után, hogy teljesen tönkretettem az életét, még hajlandó beszélni velem. És abba bele sem mertem gondolni, hogy nem védekeztünk, mikor együtt voltunk. Ha ezt nézem, még szerencsém is van, hogy kisbabája lesz.

A tévében ment a futam, amit nem valami nagy kedvvel néztem. Valenciában voltak és nem szerettem azt a pályát. Nekem sosem volt ott jó futamom, ezért örültem, hogy legalább Sebastiannak sikerült valamit alkotnia. Elmosolyodtam, mikor elképzeltem, hogy milyen hatalmas bulit tarthat majd a csapat a győzelem után.

Közben persze eszembe jutott, hogy pontosan egy héttel később lesz Sebastian születésnapja, amit meg kell ünnepelni. Vasárnapra esik, de a bulit talán szombaton kellene megtartani, hogy mindenki el tudjon jönni. Leültem az asztal mellé egy papírral, amire elkezdtem felírni azoknak a nevét, akiket mindenféleképpen meg kell hívni.

Utána jöhettek az ételek és italok, a zene, kit és hol fogunk elszállásolni a nem kis szabású parti után. Bár, azt is el tudom képzelni, hogy pár embert egyből a repülőtérre kell majd vinni. Miután mindennel elkészültem, arra is rájöttem, hogy csak másnap lesz lehetőségem mindent szervezni. Így inkább leültem a gépem elé, hogy mindenkinek elküldjem a meghívóját.

*****

(Maddie szemszöge)

Miután a vacsora tálalásához csak az utolsó simítások hiányoztak, felnyaláboltam a lánykát és kivittem a repülőtérre az érkező csapat elé. Már nagyon hiányolta Tommit, ezért úgy gondoltam, hogy elhívom a finnt, hogy egyen nálunk és töltse a lányával az éjjelt. Ennyit igazán megtehettem azért, hogy ők ketten együtt lehessenek.

- Nézd!- mutattam az égre. - Ott jönnek- böktem rá a repülőre, ami leszállni készült.

- Ott van apa is?- kérdezte a lányka a karjaimban fészkelődve.

Igen, ő is ott van- bólogattam. - De mindjárt jönnek ide és akkor már meg is ölelheted őt.

Nem tévedtem, a leszállás után elkezdett kiözönleni a terminálba a rengeteg álmos és másnapos csapattag. Néhányan odajöttek és adtak egy puszit, Chris megsúgta, hogy nézzem meg az e-mail címemet, mert ott találhatok részleteket a meglepetésbuliról, Mia pedig már kereste is a nekem hozott spanyol ajándékot a táskájában.

- Ruthie!- kiáltott fel Tommi, mikor meglátott minket és futva közeledett.

- Apaaaaaaaa!- kiabált a kislány is és amint elég közel volt az apja, már mászott is a karjaiba.

A finn szorosan ölelte a kislányát magához és elhalmozta puszikkal. Szerettem látni ezeket az apa-lánya találkozásokat, amik nekem nem adattak meg. Ezért is nem akartam rosszban lenni a férfivel, hogy az én születendő kisbabámnak ne kelljen azt átélnie, amit nekem át kellett. Tomminak még a szeme is nevetett, ahogy a kislányával beszélt, mígnem észrevett valakit.

- Mit keres itt az a liba?- háborodott fel mellettem nagyon halkan Mia is.

- Ugye nem...- fordultam meg, de akkor már láttam, hogy az, akire gondolok.

- Szóval te pesztrálod a lányomat- hallottam meg a számomra is irritáló hangot.

Vettem egy nagy levegőt, hogy le tudjam nyelni azt a sértést, amit már majdnem kimondtam. Nem akartam, hogy a kislány bármi csúnyát halljon tőlem. Pontosan tudtam, hogy a gyerekek mennyire fogékonyak a dolgokra és nem akartam semmit visszahallani. Azért Tommi megfordult úgy, hogy Ruth ne láthasson minket.

- Neked nem kellett a lányod és még arra is képes voltál, hogy azt hazudd, megölted- néztem rá és szinte köptem a szavakat. - Tudod, hogy mi jár ezért?

- Gondolom, majd te elmondod- vágta csípőre a kezét Heather, ahogy velem szemben állt. Magamba szívtam a reptéri levegőt, majd a következő pillanatban teljes erőmmel behúztam neki. - Te útszéli kis senkiházi...

- Miss. Miyasha, fogja be és keresse fel az orvost!- lépett mellénk Helmut Marko. - Kisasszony, jól van?- nézett utána rám.

- Senki nem mondta, hogy ilyen fájdalmas behúzni valakinek- fogtam a kézfejemet, ami rettentően sajgott.

- Ha lejegeled, akkor nem fog bedagadni és holnapra már semmi baja nem lesz. Még a fájdalom is elmúlik- adott tippeket Chris. - Hidd el, tudom, hogy miről beszélek.

- Gondoltam, te casanova- nevettem fel azon az arcon, amit vágott.

- Kikérem magamnak, feleségem és lányom van!- húzta ki magát.

- Rendben, te szájhős- nyomtam egy puszit az arcára, majd összekócoltam volna a haját, de az ugyanolyan maradt, hiába piszkáltam meg.

Elköszöntünk a csapattól és hazamentünk hozzánk. Ahogy a drága szerelőnk ajánlotta, azonnal szedtem elő jeget, amit egy konyharuhába csavartam és rákötöttem a kézfejemre. Anya segítségével befejeztem a vacsorát, amíg Brian megterített. Utána mindenki leült enni és az egekig magasztalt az öcsém, aki tényleg ki volt éhezve egy ilyen vacsorára.

Mikorra minden lecsendesedett és mindenki visszavonult a szobájába, már alig éreztem a sajgást. Bementem a szobámba, ahol az ágy közepén Ruth békésen aludt, Tommi pedig nézte. Leültem az ablak alatt ácsorgó fotelbe és az ölembe húztam a gépemet. Bekapcsoltam és egyből megnyitottam az e-mail fiókomat, ahol várt a meghívóm:

„Kedves Maddie!

Mint te is tudod, Sebastian születésnapja vasárnap esedékes. Ennek alkalmából egy hatalmas, feledhetetlen, mindent elsöprő bulit készülök tartani szombaton. Remélem, hogy tudod, erre a meghívásra nemleges választ nem fogadok el. A szállás miatt ne aggódj, már előre elkészítettem neked az egyik vendégszobát, ahol kényelmesen tudsz pihenni. A csapat szerelői szombat délelőtt repülnek ide, az lenne a legbiztonságosabb, ha velük jönnél. Ígérem, hogy az életemnél is jobban foglak óvni téged!

Kimi”

Végigfutottam a levelet néhányszor, mire felfogtam a tartalmát. Tudtam, hogy nem mondhatok nemet, mert azzal megsérteném Sebi, Miát és Kimit is. Már csak egy kérdés volt. Jó ötlet a múltban történtek fényében odamenni erre a bulira?

2011. július 13., szerda

Száguldó remény - 29. rész

Reggel arra ébredtem, hogy valami puha és bársonyos ér az arcomhoz. Álmosan nyitottam ki a szemem és fordultam oldalra. Láttam, hogy Ruth ott ül az ágyon és a macijával simogat engem. Rámosolyogtam, feltornáztam magam ülő helyzetbe és az ölembe tettem a kislányt. Az arcomat odaszorítottam hozzá, hogy érezzem a nyugtató babaillatot.

- Maci éhes- pillantott fel rám a kislány. - És Ruth is éhes.

- Akkor megyünk és keresünk valami finomat a konyhában, jó?- keltem fel vele a karomban. - Mit szeretnél? Tejet, teát, kakaót?

- Kakajót- bújt hozzám. - Sok-sok kakajót.

A konyhába belépve már láthattam, hogy nekem nem kell bajlódnom a reggelivel. Az asztalon volt pirítós, tojás, kávé, tea és egy cumisüveg kakaó. Kimi éppen a hűtőből vette elő a vajat és a dzsemeket. Leültem az egyik székre a kicsivel az ölemben, ő pedig azonnal nyújtózkodott a cumisüveg felé.

- Tessék, kisangyal- nyújtotta felé Kims. - Neked mit adhatok?- nézett rám.

- Elég szokatlan, hogy a saját házamban kiszolgálnak- fordultam felé. - De ha már megkérdezted, szeretném, ha szednél egy kis tojást és ideadnád egy villával.

Néhány pillanattal később előttem volt az omlett a villával, ahogy kértem. Megsimogatta a kislány fejét, majd elült velünk szemben és vajazni kezdett egy kenyeret. Utána a narancsdzsemet vette elő, majd amint az is volt a kenyerén, jóízűen enni kezdett. Én is kis falatokat vágtam a tojásból, egyet a villámra szúrtam és ránéztem Ruth-ra.

- Ruthie, eszünk egy kis reggelit?- nyújtottam felé az ételt.

-Maddie egye- tette le az asztalra a félig üres üveget és várakozóan nézett rám, így bekaptam azt a falat ételt. Újabb került a villámra. - Most Kimi- mutatott a velünk szemben ülő férfire, aki áthajolt az asztalon és ő is megette a kapott ételt. - És most Rust!- nyitotta ki nagyra a száját és megette, amit adtam neki.

Ezzel a technikával fogyasztottuk el az omlettet, mert máshogy a kislány nem akarta megenni. Végül megitta a maradék kakaót, majd azt kérte, hogy hagy nézzen mesét. Visszavittem a szobámba és betettem neki egy gyerekfilmet, ami az ő korának volt megfelelő. Persze, az ágyra azért raktam néhány játékot, mert kicsi volt még, hogy túl sokáig lekösse.

Gyorsan megmosakodtam és felöltöztem, majd amint Kimi behozta a kislány táskáját, őt is felöltöztettem egy csinos ruhácskába. Közösen eldöntöttük, hogy a haját 2 copfba kötjük, amit meg is tettem. Nagyon édes volt, pont ilyennek képzeltem el a születendő kishúgomat is. Csak ültem az ágyon és néztem a békés és boldog lánykát.

Csak egy hangos puffanásra lettem figyelmes. Kirohantam a szobából, de az ajtót nyitva hagytam, hogy mindent halljak. A nappaliban olyan kép fogadott, amit nem akartam látni. Kimi a földről próbált felkászálódni, miközben a szája sarkából folyt a vér. Tommi pedig az ajtóban volt és Seb fogta vissza, hogy ne ugorjon újra neki a honfitársának.

- Fejezd be azonnal!- emeltem meg a hangom kicsit.

- Maddie- lágyult el a hangja és azonnal lehajtotta a fejét. - Sajnálom, hogy majdnem durva voltam. Sajnálom, hogy felhúztam magam, mikor jogom sem lett volna hozzá. Sajnálok mindent, amit ellened tettem.

- Most nem rólam van szó- segítettem fel Kimstert és bevezettem a szobámba. - Ezt tedd rá, mindjárt leápollak- nyomtam a kezébe egy törölközőt. - És figyelj oda Ruthie-ra, jó?

- Sajnálom, hogy nem voltam elég jó ahhoz, hogy örökké együtt lehessünk- hajtotta le a fejét.

- Igen, azt én is sajnálom, hogy nem szerettük egymást eléggé- bólintottam. - De van 2 dolog, amit el kell mondanom neked.

- Bármit, amit csak akarsz- vágta rá azonnal.

- Nem vagyok Heather- kezdtem egy nagy sóhaj után. - Soha nem tudnék hazudni neked és soha nem tudnám bántani a kisbabámat. És szeretném, ha már az elejétől tudnád te is, hogy minket örökre össze fog kötni minket egy kicsi, aki megfogant.

- Maddie, ugye, jól értettem, hogy kisbabát vársz?- lépett közelebb és a kezét óvatosan felém nyújtotta, pont a hasam magasságában.

- A mi picink- mentem közelebb. - Az a kisbaba, aki kettőnkből fogant és habár a szülei nem lesznek együtt, szeretném, ha tökéletes élete lenne.

- Tökéletes, boldog és vidám élete lesz- simított végig a hasamon. - Soha nem fogom magára hagyni őt.

- Maddie, Maddie, kéjek inni!- futott ki hozzánk a lányka.

- És ő?- nézett rám Tommi. - Ő kicsoda?

- Apa- nézett a férfire áhítatosan a kislány. Olyan volt, mintha a világ legtökéletesebb emberével találkozott volna.

- Vedd a karjaidba!- simogattam meg a férfi arcát. - Hozok inni neki.

A reggeli kakaós cumisüveget kimostam és öntöttem bele gyümölcsteát, amit azért főztem, hogy a kislány azt igyon. Kivittem az italt, de meg kellett állnom az ajtóban. A finn edző a kanapén ült, az ölében pedig ott volt a kislánya, aki a kedvenc játékát mutogatta neki. Elérzékenyültem, ahogy láttam őket együtt.

- Itt a tea, kicsim- nyújtottam a lánynak az üveget. - Heather mindenkinek hazudott- fordultam Tommi felé. - Sosem vetette el a babát, megszülte és árvaházba adta. Kimi és Britta hozták ki őt tegnap és az éjjel értek ide hozzánk.

- Tényleg az enyém?- kérdezte döbbenten.

- Apaaaaaaaaaaaa- fordult felé Ruth. - Apaaaaaaaa, vejed mejet Ruth?- mutatott magára.

- Mi lenne, ha apa nem menne sehová?- kérdeztem a kislányt. - Apa itt maradhat Ruth-tal, ha szeretne.

- Apaaaaaaa, itt majadsz Ruth-tal?- változtatott a kérdésen a kicsi.

- Itt maradok- bólintott a férfi.

- Mintha otthon lennél- simogattam meg a vállát, majd visszamentem a szobámba. - Jól vagy?- kérdeztem Kimit.

- Semmi bajom- rázta a fejét és láttam, hogy már lemosta a vért az arcáról.

- Akkor bevihetsz a kórházba az öcsémhez- húztam kifelé. - Fiúk, érezzétek otthon magatokat, jó?- néztem rájuk. - Bemegyek Davidhez. Ruth minden cucca benn van a szobámban, ha valamit nem tudtok, akkor hívjatok.

- Az öcsémmel meg tudtam birkózni tizenévesen- húzta ki magát Seb. - Ez a kisangyallal pedig semmi baj nem lehet.

- Maddie nem majad?- pislogott rám a kislány szomorúan.

- Maddie csak egy kicsit megy el- guggoltam le elé. - Vissza fogok jönni hozzád, édesem- adtam az arcára egy puszit.

A finn pilóta a bérelt kocsival vitt be a helyi kórházba. Alig értünk be, magammal húztam őt a sürgősségire, hogy megvizsgálják a száját. Nagyon tiltakozott, de gonosz voltam és felhasználtam ellene azt az érvemet, hogy ha szeret, akkor megteszi értem. Az orvos végül összeöltötte a felrepedt száját és megmondta neki, hogy mikor jöjjön vissza.

- Semmi bajom nem lett volna, ha hagyjuk begyógyulni- dörmögte, miközben az öcsém kórterme felé mentünk.

- Én jobban örülök annak, hogy az orvos ellátott téged- léptem mellé. - Lehet, hogy nem vagyok szerelmes beléd, de aggódom érted, ha történik veled valami.

- Szia, Maddie!- jött velem szembe Wendy.

- Szia!- köszöntem a lánynak és átöleltem. - Hogy vagy?

- Kicsit álmos vagyok, de minden rendben. Anyukáddal nemrég beszéltem, Brian szerint egy kicsit túlaggódja a dolgokat, de jól vannak- mesélte.

- És most éppen hová tartasz?- néztem a kezében lévő holmikra, amik mind Davidhez tartoztak.

- Átvitték őt egy másik kórterembe, ahol egyedül lesz. Az orvos azt mondta, hogy már tényleg nem kell aggódnunk, mert rendben lesz- mosolyodott el.

- Akkor menjünk- bólintottam és összefűztem az ujjaimat Kimi ujjaival, hogy eszébe se jusson itt hagyni minket.

A kórterembe belépve egy nővér éppen akkor fejezte be az infúzió bekötését. Utána biccentett felénk, majd kiment a kórteremből. Leültem mellé és megsimogattam az arcát. Békésen aludt és a rengeteg gyógyszereknek köszönhetően valószínűleg semmit nem érzett a sérüléseiből. Tudtam, hogy ha odafigyelünk rá, hamarosan meggyógyulhat.